Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ενεργοποιείται ο ευρωπαϊκός παράγοντας για το Κόσσοβο.
- Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
- Βελτιώνεται η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.
- Λήγουν οι προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων.
- Νέες παραβιάσεις απο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.
- Αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ αύριο στην Αθήνα για συνομιλίες.
- Περίπου 350 εκ. δρχ. θα επιστρέψει απο κλήσεις ο Δήμος Αθηναίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.Ο Ηρακλής υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και ο Πανιώνιος τον ΠΑΟΚ.
- Απόψε το παιχνίδι του Παναθηναικού με την πολωνική Σλασκ Βρότσλαβ στο μπασκετ για το Ευρωκύπελλο.
- Με αποκλεισμό από τους ``8`` της Ευρωλίγκα κινδυνεύει άμεσα ο Ολυμπιακός, αφού έχασε από την Παρτιζάν Βελιγραδίου με 78-74.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενεργοποιείται ο ευρωπαϊκός παράγοντας για το Κόσσοβο.

Διπλωματικές πρωτοβουλίες κυρίως απο πλευράς ΕΕ είναι σε εξέλιξη για την εκτόνωση της έντασης στο Κοσσυφοπέδιο. Ο επίτροπος, Χανς Βαν ντεν Μπρούκ, ζήτησε απο τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την αλβανική κοινότητα, ενω στο Βελιγράδι σπεύδουν ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας και προεδρεύων της ΕΕ, Ρόμπιν Κούκ και την Παρασκευή ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών, που θα στηρίξει η ΝΔ στις εκλογές του Οκτωβρίου, ειναι το αντικείμενο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας την προσεχή Δευτέρα. Ενδέχεται όμως να ζητηθεί απο ορισμένους βουλευτές να διεξαχθεί γενικότερη συζήτηση για την πορεία του κόμματος μετά τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις.

Βελτιώνεται η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Εντυπωσιακή βελτίωση παρουσιάζει τα τελευταία 24ωρα η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο οποίος εξέπληξε τους γιατρούς και τώρα κάνουν λόγο ακόμη και για εξοδό του από το νοσοκομείο. Στο ιατρικό ανακοινωθέν δεν περιέχεται πλέον ο χαρακτηρισμός "κρίσιμη κατάσταση", γίνεται λόγος για αργή αλλά σταθερή βελτίωση και προστίθεται ότι ο οργανισμός του Αρχιεπισκόπου ανταποκρίνεται πλήρως στη θεραπευτική αγωγή, αλλά θα παραμείνει στο Λαϊκό Νοσοκομείο μέχρι να συμπληρωθεί η θεραπεία του.

Λήγουν οι προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Τελευταία μέρα η σημερινή για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, το επώνυμο των οποίων αρχίζει απο Β και Γ και δεν έχουν εισοδήματα απο μισθωτές υπηρεσίες. Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων απο μισθωτούς και συνταξιούχους λήγει στις 17 Μαρτίου. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, επανέλαβε οτι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

Νέες παραβιάσεις απο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Τουρκία έναντι του ΟΑΣΕ ζητεί με επιστολή της από τον πρωθυπουργό, Μεσούτ Γιλμάζ, η Επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Στο μεταξύ, σε νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, προέβησαν χθες τουρκικά αεροσκάφη, μεταξύ Λέσβου - Χίου και Χίου - Λήμνου.

Αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ αύριο στην Αθήνα για συνομιλίες.

Η περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων και οι εξελίξεις στο διεθνή και κυρίως στον βαλκανικό χώρο, θα είναι τα θέματα, που συζητήσει στην Αθήνα αύριο Πέμπτη, αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μαλέσκι. Η επίσκεψη αυτή γίνεται σε ανταπόδοση της επίσκεψης, που είχε πραγματοποιήσει ελληνική αντιπροσωπεία στην ΠΓΔΜ την 1η Φεβρουαρίου 1996, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη κ. Φίλωνα.

Περίπου 350 εκ. δρχ. θα επιστρέψει απο κλήσεις ο Δήμος Αθηναίων.

Με ταχυδρομικές επιταγές θα επιστραφούν τα χρήματα όσων έχουν πληρώσει κλήσεις της ιδιωτικής εταιρίας, που είχε αναλάβει την ελεγχόμενη σταθμευση στην Αθήνα. Το συνολικό ύψος του ποσού, σύμφωνα με το Δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ανέρχεται σε 350 εκατομμύρια δραχμές. Πάντως, ο Δήμος προτίθεται να συνεχίσει τη λειτουργία των παρκομέτρων με την ευθύνη της δημοτικής αστυνομίας, διακόπτοντας τη σύμβαση με την ιδιωτική εταιρία, μόλις κοινοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.Ο Ηρακλής υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και ο Πανιώνιος τον ΠΑΟΚ.

Με το μυαλό στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο θα αγωνιστούν σήμερα οι 4 ομάδες των ημιτελικών του θεσμού. Ο Ηρακλής υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και ο Πανιώνιος τον ΠΑΟΚ. Οι δύο φιλοξενούμενοι είναι τα λογικά φαβορί για πρόκριση στο τελικό, αλλά κανείς δεν πρέπει να είναι σίγουρος.Το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης θα αρχίσει στις 17.00 και του Καυτατζογλείου στις 19.00. Και τα δύο θα καλύψει σε απευθείας μετάδοση η ΕΤ1.

Απόψε το παιχνίδι του Παναθηναικού με την πολωνική Σλασκ Βρότσλαβ στο μπασκετ για το Ευρωκύπελλο.

Και ας περάσουμε στο μπάσκετ στον αγώνα του Παναθηναϊκού για το ευρωκύπελλο. Οι "πράσινοι" υποδέχονται στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών της διοργάνωσης την πολωνική Σλασκ Βρότσλαβ και λογικά δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Το παιχνίδι αρχίζει στις 21.00 και θα μεταδωθεί από το Σούπερ σπορ.

Με αποκλεισμό από τους ``8`` της Ευρωλίγκα κινδυνεύει άμεσα ο Ολυμπιακός, αφού έχασε από την Παρτιζάν Βελιγραδίου με 78-74.

Με αποκλεισμό από τους ``8`` της Ευρωλίγκα κινδυνεύει άμεσα ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός, αφού οι ``ερυθρόλευκοι`` γνώρισαν μία αναπάντεχη ήττα στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από την Παρτιζάν Βελιγραδίου με 78-74. Ετσι, Ολυμπιακός, πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε τόσο την Πέμπτη μέσα στο Βελιγράδι, όσο και στον τρίτο αγώνα που θα γίνει στο ΣΕΦ στις 12 Μαρτίου. Αντίθετα, η ΑΕΚ έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση της στους ``8`` της διοργάνωσης, αφού συνέτριψε στο κλειστό του Ολυμπιακού σταδίου την Κροάσια με 76-46. Ετσι, η ``Ενωση`` θα πάει με άλλον αέρα την Πέμπτη στο Σπλιτ για τον δεύτερο αγώνα και την πρόκριση.Τέλος,ο ΠΑΟΚ μετά από ένα δραματικό παιχνίδι, έχασε στο Βερολίνο από την Αλμπα με 77-75 στην παράταση και τώρα θα πρέπει να κερδίσει τους Γερμανούς δύο φορές, τόσο την Πέμπτη στο Αλεξάνδρειο, όσο και στον τρίτο αγώνα που θα γίνει αν χρειασθεί, στην έδρα της Αλμπα στις 12 Μαρτίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,40 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,40, γαλλικό φράγκο προς 47,98, λίρα Αγγλίας προς 479,89, ελβετικό φράγκο προς 198,39, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,06, τη λίρα Κύπρου προς 548,81 και την ECU προς 317,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η ηλιοφάνεια και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και σήμερα σ'όλη τη χώρα, ενώ το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 22 και στα νησιά 8 με 19 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 8 με 21 και στη Θεσσαλονίκη 4 με 18 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 4 March 1998 - 8:00:14 UTC