Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παράταση της αγωνίας για την Ολυμπιακή. - Εκρηξη σε πολιτικά γραφεία υπουργών από νέα τρομοκρατική οργάνωση.
- Με προβλήματα άρχισε σήμερα η εφαρμογή της νέας λίστας φαρμάκων.
- Απέκλεισε ο Δ.Ρέππας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
- Αδιαφορία το κύριο χαρακτηριστικό των φοιτητικών εκλογών.
- Ενοπλη ληστεία με λεία 30 εκατ. δρχ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παράταση της αγωνίας για την Ολυμπιακή.

Την ερχόμενη Τρίτη θα ψηφισθεί τελικά το επίμαχο νομοσχέδιο για την εξυγίανση της Ολυμπιακής με την διαδικασία του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος, και με παράλληλη επιβολή της κομματικής πειθαρχίας. Αυτό αποφάσισε αιφνίδια η κυβέρνηση και οι εργαζόμενοι σε μία κίνηση καλής θέλησης αποφάσισαν να αναστείλουν την προγραμματισμένη για αύριο 24ωρη απεργία τους. Εμμένουν όμως στην συνέχιση του διαλόγου. Εντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η αντιπολίτευση, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Ράλλης, απέδωσε ευθύνες σε όλα τα κόμματα.

Εκρηξη σε πολιτικά γραφεία υπουργών από νέα τρομοκρατική οργάνωση.

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Παιδιά του Νοέμβρη" ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις με γκαζάκια που σημειώθηκαν το απόγευμα έξω από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Εργασίας, κ.Πρωτόπαππα και στο πρώην γραφείο του υπουργού Εργασίας, κ.Παπαϊωάννου στην οδό Σίνα, με στόχο την αποφυλάκιση του Νίκου Μαζιώτη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Την επίθεση καταδίκασαν οι κύριοι Παπαϊωάννου και Πρωτόπαππα, καθώς και η Νέα Δημοκρατία.

Με προβλήματα άρχισε σήμερα η εφαρμογή της νέας λίστας φαρμάκων.

Με τεράστια προβλήματα και αναστάτωση άρχισε σήμερα η εφαρμογή της νέας λίστας φαρμάκων, καθώς γιατροί και φαρμακοποιοί διαμαρτύρονταν οτι οι περισσότεροι δεν την έχουν πάρει ακόμα στα χέρια τους. Οπως δήλωσαν φαρμακοποιοί, παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια, φάρμακα οστεοπόρωσης, αντιυπερτασικά και φυματίωσης μετά την τελευταία υποτίμηση της δραχμής, γεγονός που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στην αγορά του φαρμάκου.

Απέκλεισε ο Δ.Ρέππας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Κατηγορηματικά απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Χαριτολογώντας μάλιστα, πρόσθεσε οτι στο πλαίσιο της Πρωταπριλιάς θα μπορούσε να πεί οτι θα έχουμε εκλογές και ανασχηματισμό. Υπενθύμισε τέλος, τη δήλωση του πρωθυπουργού στο Εκτελεστικό Γραφείο, ότι έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Αδιαφορία το κύριο χαρακτηριστικό των φοιτητικών εκλογών.

Η μικρή προσέλευση και η αδιαφορία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των φετεινών φοιτητικών εκλογών. Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί, η προσέλευση ήταν ελάχιστη, καθώς οι περισσότεροι φοιτητές προτιμούν να ψηφίζουν το βράδι. Σε κάποιες σχολές, όπως η Οδοντιατρική, δεν έλειψαν τα χάπενινγκ όπου οι φοιτητές εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό έψησαν ένα αρνί διοργανώνοντας πάρτι. Οι κάλπες θα κλείσουν με την δύση του ηλίου και η κάθε παράταξη θα δώσει τα δικά της αποτελέσματα.

Ενοπλη ληστεία με λεία 30 εκατ. δρχ.

Τουλάχιστον 30 εκατ. δραχμές ήταν η λεία από την ένοπλη ληστεία που έγινε το πρωί κοντά στη Σπάρτη, σε φορτηγάκι των ΕΛΤΑ Λακωνίας. Δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Ιωάννης Ζουμπουλάς, 67 ετών και άρπαξαν 10 σάκκους που περιείχαν τα χρήματα τα οποία προορίζονταν για πληρωμές συνταξιούχων και εξαφανίστηκαν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο τεχνικός της ΑΕΚ Ντουμιτρίου, που είναι σχεδόν σίγουρο ότι τον Μάιο θα εγκαταλείψει τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Ρουμάνος προπονητής καταφέρθηκε εναντίον παραγόντων της ΠΑΕ και υποστήριξε, πως οι μεταγραφές των Σέμπουε, Δώνη δεν έγιναν με τη συγκαταθεσή του και πως είχε δώσει λίστα με άλλα ονόματα. Η ΕΝΙΚ από την πλευρά της, διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Ντουμιτρίου και υποστηρίζει πως ο ίδιος ενέκρινε τις μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο.

Με εντατικούς ρυθμούς και χωρίς προβλήματα συνεχίζουν την προετοιμασία τους οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι για το ντέρμπι του Σαββάτου, ενώ μετά τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός κράτησε χαμηλούς τους τόνους κάνοντας έκκληση στους φιλάθλους για ήρεμο κλίμα. Από την πλευρά του ο Μπάγιεβιτς δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός έχει καλό σύνολο, αλλά η ομάδα του είναι σε καλύτερη κατάσταση. Επίσης, ο ερυθρόλευκος προπονητής τόνισε, για πρώτη φορά φέτος, ότι αν η ομάδα του κερδίσει το ντέρμπι τότε 99% η ομάδα του θα πάρει το πρωτάθλημα.

Σε αγώνες για την 19η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Γ` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νότιος όμιλος: Εργοτέλης- Κόρινθος 2-1, Αιγάλεω-Αγιος Νικόλαος 1-0, Παναγιάλειος -Πάμισος 4-0, Μαρκό- Κέρκυρα 1-0, Ναυπακτιακός-Πύργος 2-0, Ιάλυσος -Αγία Ελεούσα 4-0 και Κερατσίνι-Αιολικός 2-0. Ρεπό η ΕΑΡ. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αγιος Νικόλαος 36, Μαρκό 32, Ιάλυσος 30, Παναιγιάλειος, Κερατσίνι 28. Βόρειος όμιλος: Ποσειδώνας Μηχανιώνας-Γιάννινα 1-1, Αγροτικός Αστέρας-Ορφέας Αλεξανδρούπολης 0-0, Αετός Σκύδρας-Νάουσα 2-0, Πιερικός-Απόλλων Λάρισας 1-0, Τύρναβος-Κοζάνη 0-2, Ορέστης Ορεστιάδας -Αμπελόκηποι 0-0 και Ολυμπιακός Βόλου-Αρτα 3-0. Ρεπό η Πρέβεζα. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Πιερικός 33, Γιάννινα 31, Ολυμπιακός Βόλου 29, Αετός Σκύδρας 28, Κοζάνη 27.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 326,83 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,91, γαλλικό φράγκο προς 52,83, λίρα Αγγλίας προς 549,76, ελβετικό φράγκο προς 214,13, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,94, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,27, τη λίρα Κύπρου προς 608,81 και την ECU προς 351,71 δραχμές.

Με υποχώρηση 0,85% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και υποχώρησε κάτω απο τις 2.000 μονάδες, στις 1988,78. Η αγορά παρουσιάστηκε επιφυλακτική, αναμένοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη "μάχη" της κυβέρνησης με τα συνδικάτα της "Ολυμπιακής". Η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας τα 70,9 δισ. δραχμές. Σημαντική υποχώρηση παρουσίασε σήμερα στο fixing η δραχμή, έναντι του μάρκου, της ECU και του δολαρίου.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός και μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, αλλά και εκεί θα υπάρξει βελτίωση προς το βράδυ. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια μηδέν με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 20 και στα νησιά του Αιγαίου 5 με 16 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 5 με 19 και 3 με 18 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 1 April 1998 - 19:03:51 UTC