Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ετοιμοι για τη μεγάλη φυγή οι Αθηναίοι.
- Τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθεί η κίνηση της αγοράς.
- Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
- Ερευνες για την εξαφάνιση δύο αθλητών στον Αλιάκμονα.
- Η κυβέρνηση διέψευσε δημοσιεύματα περί επιβολής τέλους στη βενζίνη.
- Ληστεία στην Τράπεζα Εργασίας στο Μοσχάτο.
- Θάνατος 13χρονου αναστατώνει τη Σάμο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ετοιμοι για τη μεγάλη φυγή οι Αθηναίοι.

Ετοιμοι για τη μεγάλη φυγή είναι οι κάτοικοι της Αθήνας και η Τροχαία βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων. Ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται η κίνηση στα λιμάνια, τον ΟΣΕ και τα υπεραστικά λεωφορεία, στα οποία κατέφυγε το επιβατικό κοινό, μετά τα γνωστά προβλήματα στην Ολυμπιακή. Το υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε να γίνουν έκτακτα δρομολόγια των πλοίων για να εξυπηρετηθεί το κοινό, ενώ και ο ΟΣΕ πύκνωσε τα δρομολόγια των τρένων.

Τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθεί η κίνηση της αγοράς.

Στην αγορά η κίνηση ήταν μεν αυξημένη, αν και πολλοί καταναλωτές περιμένουν να κάνουν τα ψώνια τους την τελευταία στιγμή, προσδοκώντας καλύτερες τιμές. Η κίνηση στην αγορά θα κορυφωθεί το προσεχές διήμερο. Ανδρες του ΣΔΟΕ κατέσχεσαν στην Ηλεία 13 τόνους τυρί φέτα ακατάλληλη για κατανάλωση. Συλλαλητήριο έξω από την κεντρική αγορά της Αθήνας πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι, με αίτημα μεγαλύτερες συντάξεις και μικρότερο ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα.

Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σοβαρή χαρακτηρίζεται στο ιατρικό ανακοινωθέν η υγεία του Κων. Καραμανλή και οι γιατροί εκφράζουν πλέον φόβους για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται σε ήπια καταστολή, η αναπνοή του υποστηρίζεται από αναπνευστήρα, ενώ η λειτουργία των υπολοίπων οργάνων κρίνεται ικανοποιητική. Αγνωστο παραμένει πάντως, το πότε θα επιχειρήσουν οι γιατροί να τον αποσυνδέσουν από το μηχάνημα τεχνητής αναπνοής.

Ερευνες για την εξαφάνιση δύο αθλητών στον Αλιάκμονα.

Ακαρπες έχουν αποβεί οι εκτεταμένες έρευνες, που πραγματοποιούν δυνάμεις του στρατού, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, για τον εντοπισμό δύο αθλητών, που χάθηκαν στα νερά του Αλιάκμονα. Πρόκειται για τους Κώστα Ντοβόλη, 30 ετών και Χρήστο Πάσχο, 34 χρόνων, η φουσκωτή βάρκα των οποίων σκίστηκε και παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Τρείς φίλοι τους που επέβαιναν στη βάρκα κατάφεραν να σωθούν.

Η κυβέρνηση διέψευσε δημοσιεύματα περί επιβολής τέλους στη βενζίνη.

Η κυβέρνηση διέψευσε δημοσιεύματα περί επιβολής τέλους στη βενζίνη για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επιβληθεί κανένας νέος φόρος και κανένα ειδικό τέλος. Επανέλαβε επίσης ότι δεν προβλέπεται αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα αστικά λεωφορεία.

Ληστεία στην Τράπεζα Εργασίας στο Μοσχάτο.

Η Τράπεζα Εργασίας στο Μοσχάτο ήταν ο στόχος των ενόπλων ληστών. Δύο κουκουλοφόροι με την απειλή όπλου μπήκαν στην τράπεζα, ρίχνοντας ένα πυροβολισμό στον αέρα για εκφοβισμό και άρπαξαν από τα ταμεία 8 εκατ.δρχ. και από ένα πελάτη που περίμενε στο γκισέ για κατάθεση 500.000 δρχ, και εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Θάνατος 13χρονου αναστατώνει τη Σάμο.

Σε βαρειάς μορφής εγκεφαλίτιδα αποδίδουν οι γιατροί τον αιφνίδιο θάνατο ενός 13χρονου μαθητή της Β'τάξης Γυμνασίου, που αναστάτωσε τους κατοίκους της Σάμου. Ο 13χρονος παρουσίασε υψηλό πυρετό και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο του νησιού εξέπνευσε. Οι γιατροί φαίνεται να αποκλείουν την περίπτωση οξείας μορφής μηνιγγίτιδας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απορρίφθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΑΕ κατά πλειοψηφία (9 όχι, 2 λευκά, 2 ναι) η πρόταση μομφής κατά της διοίκησης, που κατέθεσαν με εξώδικο τους 12 ΠΑΕ. Ετσι το θέμα θα συζητηθεί σε γενική συνέλευση, που θα γίνει 25/5, ενώ δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του προέδρου της ΕΠΑΕ, Στέλιου Σφακιανάκη. Ακόμη παραμένει η απόφαση για μετάθεση της 31ης αγωνιστικής κατά μία εβδομάδα κι έτσι στις 26/4 δεν θα γίνουν αγώνες Α' εθνικής. Πάντως αναμένεται δικαστική διαμάχη.

Ο υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΚ, Αντώνης Μήνου σε σημερινές δηλώσεις του, είπε ότι απαιτείται να επανέλθει η ηρεμία στους παίκτες, αφού το άγχος που τους έχει κυριεύσει αποτελεί τροχοπέδη στις προσπάθειές τους. Ο Μήνου είπε ακόμη ότι άλλαξε το ρυθμό των προπονήσεων, απλά γιατί προσπαθεί κάτι δοαφορετικό, ενώ στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου της ΠΑΕ, Λάκη Νικολάου, για τον οποίο είπε ότι γνωρίζει άριστα όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα.

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα, παρέθεσαν ο πρόεδρος της ΑΕΚ Γιάννης Φιλίππου και ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Ιωαννίδης. Ο "ξανθός" επεσήμανε ότι η ΑΕΚ φέτος έδειξε δείγματα μεγάλης ομάδας αφού κατάφερε να έχει 70% επιτυχία εντός και 80% επιτυχία εκτός έδρας, κάτι που όμως είπε χαρακτηριστικά δεν έχει πετύχει καμμία άλλη ομάδα φέτος. Επίσης, θεωρεί ότι στη Βαρκελώνη η ομάδα θα έχει ένα βασικο πλεονέκτημα, αφού θεωρείται αουτσάιντερ. Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΤΑΚ, Γιάννης Φιλίππου, υπενθύμισε την υπόσχεση που είχε δώσει στους φίλους της ομάδας, ότι τρια χρόνια μετά την ανάληψη της προεδρίας, η "Ενωση" θα πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός σε ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έγινε στην Καρδίτσα παρουσία 8.000 θεατών περίπου, επικράτησε με 6-0 της τοπικής Αναγέννησης. Τα τέρματα των "ερυθρολεύκων" πέτυχαν οι Ιβιτς (12`, 14`), Γκόγκιτς (36`), Αλεξανδρής (70`), Οφορίκουε (74`) και Γιαννακόπουλος (88`). Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν γιά ανθρωπικιστική βοήθεια σε Σέρβους πρόσφυγες.

Ικανοποίηση επικρατεί στον Παναθηναϊκό, μετά τη νίκη της Ιντερ με 2-1 μέσα στη Μόσχα επί της Σπαρτάκ για τα ημιτελικά του κυπέλλου UEFA. Κι αυτό γιατί με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα η χώρα μας εξασφάλισε την 8η θέση στη βαθμολογία της UEFA και θα συμμετάσχει με δύο ομάδες στην προσεχή διοργάνωση του τσάμπιονς λιγκ. Μετά τη χθεσινή εξέλιξη και τις νέες προοπτικές που διαφαίνονται, τις ημερομηνίες κληρώσεων, αγώνων, προημιτελικών φάσεων κλπ. ο Βασίλης Δανιήλ, υπέβαλε στη διοίκηση εγγράφως πλήρες σχέδιο προετοιμασίας της νέας περιόδου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,31, γαλλικό φράγκο προς 52,60, λίρα Αγγλίας προς 535,85, ελβετικό φράγκο προς 212,63, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,82, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,04, τη λίρα Κύπρου προς 604,51 και την ECU προς 349,71 δραχμές.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με το γενικό δείκτη τιμών να καταγράφει ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ, το 13-ο σε διάρκεια 22 συνεδριάσεων. Εκλεισε στις 2339,28 μονάδες ενισχυμένο κατά 3,22%. Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει αποφαστικά σε ιδιωτικοποιήσεις με αρχή τις τράπεζες πυροδοτεί το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών. Σήμερα ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία ξένων επενδυτών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε ισχυρά χαρτιά, μετά τις αργίες του Πάσχα των Καθολικών. Μεγάλη αύξηση παρουσίασε και ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 96,9 δισ. δρχ. Σημαντική ανοδο 8% σημείωσε η τιμή μετοχής του ΟΤΕ και έκλεισε στις 8.947 δρχ. διακινώντας 2.208.650 τεμάχια.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για αύριο σ'ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 27 και στα νησιά 12 με 15 βαθμούς Κελσίου. Αραιή συννεφιά, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 27 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει τη νύχτα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 8 μέχρι 23 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 15 April 1998 - 18:00:12 UTC