Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
- Ματαιώσεις και συγχωνεύσεις πτήσεων σήμερα στην Ολυμπιακή.
- Αρχισε να κινείται η αγορά.
- Εμπρησμοί γραφείο Αποστράτων και ΙΧ του Σήφη Βαλυράκη.
- Αντίθετες Αθήνα και Σόφια στη δημιουργία αξόνων στα Βαλκάνια.
- Επεισόδια με ακτιβιστές της Γκρινπίς στους "Μύλους Σόγιας".
- Ως τις 29 Απριλίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων αγροτών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Νίκου Μαχλά.
- Αρνητικά αντιμετωπίζουν το νέο αθλητικό νόμο, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.
- Ο Στέλιος Σφακιανάκης παραιτήθηκε και από τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΠΟ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ηρεμη νύχτα πέρασε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, που νοσηλεύεται στο ΥΓΕΙΑ, ενω δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση εκ μέρους των γιατρών. Η υγεία του κ. Καραμανλή παραμένει κρίσιμη. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Χθες δεν έγινε προσπάθεια αποσύνδεσης του αναπνευστήρα, καθώς οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν και οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί με τις εκτιμήσεις τους, τονίζοντας ότι από έναν οργανισμό 92 ετών, μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ματαιώσεις και συγχωνεύσεις πτήσεων σήμερα στην Ολυμπιακή.

Συνεχίζονται τα προβλήματα των επιβατών της Ολυμπιακής, η οποία για σήμερα έχει ανακοινώσει την ματαίωση 9 πτήσεων του εσωτερικού και 6 του εξωτερικού. Οι πιλότοι με ανακοινωσή τους τονίζουν ότι οι πιλότοι θα εφαρμόσουν πιστά το νομο, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, ενώ αρνούνται την υπερωριακή εργασία και προσφορά των ρεπό τους προς όφελος της εταιρίας.

Αρχισε να κινείται η αγορά.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στην αγορά και οι έμποροι διαβεβαιώνουν ότι η τιμή των αμνοεριφίων δεν θα ξεπεράσει τις 2.000 δρχ το κιλό. Οι τιμές στα οπωροκηπευτικά κινούνται στα περσινά επίπεδα, ενώ υπάρχει επάρκεια αγαθών. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, τόσο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κερδοσκοπίας, όσο και για την ποιότητα των προϊόντων. Η Τροχαία θα λάβει απο αύριο έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς για διευκόλυνση των εκδρομέων.

Εμπρησμοί γραφείο Αποστράτων και ΙΧ του Σήφη Βαλυράκη.

Σε αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια, τοποθετημένο έξω απο το γραφείο της Ενωσης Αποστράτων στον Α' όροφο πολυκατοικίας στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 18 αποδίδεται η φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στις 9. Μετά απο έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν 25 άτομα σπουδαστές, εργαζομένοι στις σχολές ΞΥΝΗ και δικηγόροι, ενω αλλα 15 πρόλαβαν και βγήκαν απο τις σκάλες και η φωτιά τέθηκε υπο έλεγχο. Αγνωστοι έκαψαν με γκαζάκια το αυτοκίνητο του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Σήφη Βαλυράκη, που ήταν σταθμευμένο στο Χολαργό.

Αντίθετες Αθήνα και Σόφια στη δημιουργία αξόνων στα Βαλκάνια.

Βασική αρχή στις σχέσεις Σόφιας - Αθήνας είναι η αντίθεσή τους στη δημιουργία αξόνων και ενδοβαλκανικών συνασπισμών, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες σε δείπνο, που παρέθεσε ο Βούλγαρος ομόλογός του, Ιβάν Κοστόβ, στη Σόφια. Ο κ. Σημίτης ζήτησε την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων σε θέματα, όπως οι συμφωνίες για το Νέστο, τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, την αποφυγή διπλής φορολογίας, κλπ. προσθέτοντας οτι η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες για την ταχύτερη διάνοιξη των τριών νέων διασυνοριακών διόδων.

Επεισόδια με ακτιβιστές της Γκρινπίς στους "Μύλους Σόγιας".

Συνελήφθησαν χθές 20 ακτιβιστές Ελληνες και Γερμανοί μέλη της Γκρινπίς και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Κορίνθου, καθώς είχαν καταλάβει από το πρωί τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας "Μύλοι Σόγιας" στο Καλαμάκι Κορινθίας. Αίτημά τους ηταν να σταματήσει η εισαγωγή γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων και να διασφαλισθεί η τροφοδοσία της αγοράς με φυσικά προϊόντα.

Ως τις 29 Απριλίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων αγροτών.

Παρατείνεται μέχρι τις 29 Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, που κανονικά έπρεπε να υποβληθούν μέχρι σήμερα διαφόρων κατηγοριών φυσικών και νομικών προσώπων μεταξύ των οποίων είναι και εκείνοι, που έχουν αγροτικά εισοδήματα (αγρότες κλπ).

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Νίκου Μαχλά.

Οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Νίκου Μαχλά. Η τιμή του πρώτου σκόρερ στην ``γηραιά ήπειρο`` έχει φτάσει πλέον σε ``αστρονομικά`` επίπεδα και δεν τον χωρούν πλέον ούτε τα ολλανδικά σύνορα. Η Αϊντχόβεν που αρχικά είχε βρεθεί πολύ κοντά στην απόκτηση του Κρητικού άσου, αναγκάσθηκε να αποσύρει την προσφορά της, καθώς το κασέ του Μαχλά ξεπερνά τα 3 δισ. δισεκατομμύρια δραχμές. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο μάνατζερ του Μαχλά, Βλάντο Πάφκοβιτς διαβεβαίωσε ότι από τη νέα περίοδο ο 25χρονος φορ θα παίξει σε κάποιον από τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης και ότι η μεταγραφή του θα είναι μία από τις δέκα πιό ακριβές που θα γίνουν στον κόσμο, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αρνητικά αντιμετωπίζουν το νέο αθλητικό νόμο, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

Αρνητικά αντιμετωπίζουν το νέο αθλητικό νόμο,τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. Μπορεί επίσημη θέση της ομοσπονδίας να μην υπάρχει ακόμη, οι χαρακτηρισμοί, όμως, που ακούστηκαν από διάφορους συμβούλους, όπως ``τερατουργήματα`` και ``απαράδεκτο`` δεν επιτρέπουν αισιοδοξία ως προς την αποδοχή του. Το Δ.Σ. ανέθεσε τη σχετική προεργασία σε μία ειδική επιτροπή, που θα πρέπει να έχει έτοιμη την εισήγηση της μέχρι τις 15/5.

Ο Στέλιος Σφακιανάκης παραιτήθηκε και από τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΠΟ.

Ο Στέλιος Σφακιανάκης παραιτήθηκε και από τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΠΟ. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, προσήλθε στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και ανακοίνωσε την παραίτησή του. Οπως είπε αν και δεν υποχρεούται να παραιτηθεί, αισθάνεται ότι πρέπει να το κάνει μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν στην ΕΠΑΕ και το εξώδικο που έστειλαν 12 ΠΑΕ. Δήλωσε ακόμη ότι δέχθηκε πολύ λάσπη, αλλά θ' απαντήσει σύντομα. Στο μεταξύ σήμερα θα διεξαχθεί η κρίσιμη έκτακτη συνέλευση του Δ.Σ, όπου αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 321,41 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,74, γαλλικό φράγκο προς 52,73, λίρα Αγγλίας προς 537,74, ελβετικό φράγκο προς 213,93, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,89, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,23, τη λίρα Κύπρου προς 605,95 και την ECU προς 350,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη,όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής.Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι και στην υπόλοιπη χώραβορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 26 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 25 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 7 με 23 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 15 April 1998 - 7:00:14 UTC