Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η Ορθοδοξία γιορτάζει σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα.
- Ερήμωσαν τα αστικά κέντρα.
- Σε οριακό σημείο η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
- Αγνωστος παραμένει ο οδηγός που σκότωσε με το ΙΧ του ένα παιδί.
- Στην Αθήνα την Τρίτη ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ.
- Εκαψαν αυτοκίνητο στο Κολωνάκι οι "Εμπρηστές Συνείδησης".
- Κοινότητα στο Κιλκίς αποφάσισε την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Ορθοδοξία γιορτάζει σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα.

Η Ορθοδοξία γιορτάζει σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα από τα μεσάνυχτα το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου. Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε το βράδυ στις 9 στο ανατολικό αεροδρόμιο της Αθήνας, η υποδοχή του Αγίου Φωτός, το οποίο μεταφέρθηκε απο τα Ιεροσόλυμα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Η Αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο έγινε απο τον Πατριάρχη Διόδωρο, όπου σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια μεταξύ Παλαιστινίων, Σύρων και Αρμενίων Χριστιανών όταν θέλησαν να ανάψουν πρώτοι τις λαμπάδες τους.

Ερήμωσαν τα αστικά κέντρα.

Ερημες πόλεις θυμίζουν η Αθήνα η Θεσσαλονίκη και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου οι κάτοικοί τους τα εγκατέλειψαν προκειμένου να περάσουν το Πάσχα σε άλλες περιοχές. Στα δύο μεγάλα εθνικά οδικά δίκτυα κινήθηκαν κατά την πασχαλινή έξοδο πάνω απο 300.000 αυτοκίνητα. Αιματηρή όμως υπήρξε σε τροχαία δυστυχήματα και η φετινή έξοδος, όπου 14 άτομα σκοτώθηκαν και 283 τραυματίστηκαν σε 207 τροχαία περιστατικά σε όλη τη χώρα απο το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι σήμερα.

Σε οριακό σημείο η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η υγεία του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ οι γιατροί φοβούνται πλέον απρόοπτες εξελίξεις. Αργά το βράδυ σημειώθηκε επιδείνωση στη λειτουργία των νεφρών του, ενώ νωρίτερα είχε επιδεινωθεί η καρδιοαναπνευστική λειτουργία, η οποία, ωστόσο, ελέγχθηκε με φαρμακευτική αγωγή. Οι γιατροί, πάντως, ανησυχούν και για τον πυρετό που παρουσιάζει ο ασθενής και αν αυτός οφείλεται σε νέα λοίμωξη.

Αγνωστος παραμένει ο οδηγός που σκότωσε με το ΙΧ του ένα παιδί.

Αγνωστος παραμένει ο ασυνείδητος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα χθές το μεσημέρι τον 8χρονο Βασίλη Χατζάρα απο την Αλβανία στη λεωφόρο Πεντέλης στο Χαλάνδρι. Ο μικρός Βασίλης μεταφέρθηκε στο Σιγμανόγλειο Νοσοκομείο όπου, όμως, οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατο του. Συμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ο ασυνείδητος οδηγός εκινείτο με ένα αυτοκίνητο μάρκας "Πεζώ 106" χρώματος μπλέ χωρίς αριθμό κυκλοφορίας.

Στην Αθήνα την Τρίτη ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ.

Συνομιλίες με την ελληνική πολιτική ηγεσία θα έχει ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ουίλιαμ Κοέν που αναμένεται μεθαύριο Τρίτη στην Αθήνα προερχόμενος απο την Αγκυρα. Ο Κοέν επέδωσε επιστολήτου αμερικανού προέδου Μπίλ Κλίντον στον πρωθυπουργο της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, στην οποία επισημαίνεται να συνεχίσει η Αγκυρα τις προσπάθειες για τη διευθέτηση της διένεξης με την Ελλάδα ιδιαίτερα στο θέμα της Κύπρου, όπως ανέφερε και η εφημερίδα "Χουριέτ".

Εκαψαν αυτοκίνητο στο Κολωνάκι οι "Εμπρηστές Συνείδησης".

Η οργάνωση "Εμπρηστές Συνείδησης", με τηλεφώνημα στο ραδιοσταθμό FLASH, ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό αργά χθές το βράδυ του αυτοκινήτου του Γιώργου Κασφίκη, διεθνολόγου, που ήταν σταθμευμένο κοντά στο σπίτι του, στην οδό Σουηδίας 60, στο Κολωνάκι.Το αυτοκίνητο τύπου τζίπ με αγγλικές πινακίδες κατεστράφη ολοσχερώς, ενώ η φωτιά, οπως διαπιστώθηκε, προκλήθηκε απο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο απο δύο γκαζάκια που πυροδοτήθηκε απο αναμμένο στουπί. Η αστυνομία ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών.

Κοινότητα στο Κιλκίς αποφάσισε την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών.

Μια ακόμη απόφαση κοινοτικού συμβουλίου -ενδεικτική του κλίματος φοβίας, που επικρατεί στους ακριτικούς νομούς σε σχέση με τους Αλβανούς λαθρομετανάστες πάρθηκε στο χωριό Τέρπυλλος του Κιλκίς. Το κοινοτικό συμβούλιο αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση όλων των Αλβανών λαθρομεταναστών. Η Νομαρχία Κιλκίς δεν έκανε αποδεκτή την απόφαση της Κοινότητας του Τερπύλλου, οι κάτοικοι όμως, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Αλμπανίδη, επιμένουν στην υλοποίηση της, ιδιαίτερα μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών, που σημειώθηκαν στην περιοχή τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, κάνει η ΑΕΚ το μεγάλο ταξίδι γιά την Βαρκελόνη, με στόχο να γιορτάσει μία ....δεύτερη ανάσταση στην καταλανική πρωτεύουσα, αναδεικνυόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η "Ενωση" μπορεί να χαρίσει στο ελληνικό μπάσκετ τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της Ευρωλίγκα, μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Η αποστολή της ΑΕΚ αναχωρεί σήμερα γιά την Βαρκελόνη, όπου την Τρίτη στις 9.30 το βράδυ θα αντιμετωπίσει την Μπενετόν Τρεβίζο. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 7 και 15, η πανίσχυρη Κίντερ Μπολόνια συγκρούεται με την Παρτιζάν Βελιγραδίου στον άλλο ημιτελικό του φάιναλ φόρ.

Πέρσι η Βουλιαγμένη, φέτος ο Ολυμπιακός. Για δεύτερη συνεχή χρονιά μια ελληνική ομάδα θα δώσει το παρών στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων ανδρών στην υδατοσφαίριση. Ο Ολυμπιακός νίκησε τη σλοβακική Νοβάκι με 14-7 και θα επιδιώξει να ξαναφέρει το βαρύτιμο τρόπαιο στη χώρα μας. Στο "Παπαστράτειο" κολυμβητήριο, όπου οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν κατακλύσει τις εξέδρες και δημιούργησαν... βραζιλιάνικη ατμόσφαιρα, η ομάδα του Νίκου Λουκάτου έπαιξε με πάθος και ανέτρεψε το εις βάρος της 10-6 του πρώτου παιχνιδιού στη Μπρατισλάβα. Οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν στον διπλό τελικό την ουγγρική Φερεντσβάρος. Στο μεταξύ και για το τσάμπιονς λιγκ, η Βουλιαγμένη έχασε στην Ιταλία από την Ποσίλιπο με 7-6.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,96, γαλλικό φράγκο προς 52,80, λίρα Αγγλίας προς 539,37, ελβετικό φράγκο προς 212,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,60, τη λίρα Κύπρου προς 606,97 και την ECU προς 350,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στο Ιόνιο,την Ηπειρο,τη δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοικές βροχές και πιθανόν λίγες σποραδικές καταιγίδες.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις .Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στα νότια πελάγη πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 8 έως 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα απο 11 έως 22 βαθμούς.Αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις προβλέπεται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 έως 21 και απο 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα,σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 19 April 1998 - 7:00:11 UTC