Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 19/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σε όλη την Ελλάδα το Αγιο Πάσχα.
- Τουλάχιστον 22 νεκροί και 320 τραυματίες από τροχαία δυστυχήματα.
- Αλλα τρία κρούσματα εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς.
- Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Κωνστ. Καραμανλή.
- Την Τρίτη στην Αθήνα ο αμερικανός υπουργός Αμυνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σε όλη την Ελλάδα το Αγιο Πάσχα.

Με το πατροπαράδοτο σούβλισμα του οβελία και το τσούγκρισμα των κόκκικων αυγών, οι Ελληνες γιόρτασαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Αγιο Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας.Η επαρχία όπως κάθε χρόνο είχε την τιμητική της, όπου εκτός των πολιτών και οι πολιτικοί βρέθηκαν εκτός των τειχών.Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε Ανάσταση στη γενετειρά του Πάτρα, ο πρωθυπουργός γιόρτασε στην Κέρκυρα,ενώ και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί επισκέφθηκαν στρατόπεδα και πέρασαν το Πάσχα με τους στρατευμένους.

Τουλάχιστον 22 νεκροί και 320 τραυματίες από τροχαία δυστυχήματα.

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Φάτος Νάνο, είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ.Τσοχατζόπουλος, ο οποίος τις άγιες τούτες μέρες επισκέφθηκε το στρατόπεδο όπου σταθμεύει η ελληνική δύναμη στα Τίρανα.Και φέτος όμως, παρά τις συστάσεις της Τροχαίας, η έξοδος βάφτηκε με αίμα.Τουλάχιστον 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 320 τραυματίσθηκαν, σε περίπου 230 τροχαία δυστυχήματα.

Αλλα τρία κρούσματα εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς.

Αλλα τρία κρούσματα εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.Την αυλαία άνοιξε χθες ο 8χρονος Βασιλάκης, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από ΙΧ στη λεωφόρο Πεντέλης.Δεύτερο θύμα είναι η 34χρονη Μαρία Κουγιουμζή, η οποία εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη και εξέπνευσε στην άσφαλτο, στην περιοχή της Παλλήνης και τρίτο ο 45χρονος Ευάγγελος Αργυρίου, τον οποίο παρέσυρε και εγκατέλειψε ο 24χρονος Δημήτρης Ανδριανός, ο οποίος λίγο αργότερα συνελήφθη, ενώ το θύμα εξέπνευσε.

Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Κωνστ. Καραμανλή.

Οριακή χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μετά το νέο καρδιακό επεισόδιο και την νεφρική ανεπάρκεια.Παρότι οι γιατροί τροποποίησαν την φαρμακευτική αγωγή, είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο πρόεδρος συνεχίζει να βρίσκεται υπό καταστολή και υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, γεγονός που εξακολουθεί να μην αφήνει περιθώρια εφησυχασμού στους ιατρούς.

Την Τρίτη στην Αθήνα ο αμερικανός υπουργός Αμυνας.

Συνομιλίες με την ελληνική πολιτική ηγεσία θα έχει ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ουίλιαμ Κοέν που αναμένεται μεθαύριο Τρίτη στην Αθήνα προερχόμενος από την Αγκυρα.Ο Κοέν επέδωσε επιστολή του αμερικανού προέδου Μπίλ Κλίντον στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, στην οποία επισημαίνεται να συνεχίσει η Αγκυρα τις προσπάθειες για τη διευθέτηση της διένεξης με την Ελλάδα ιδιαίτερα στο θέμα της Κύπρου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, κάνει η ΑΕΚ το μεγάλο ταξίδι γιά την Βαρκελόνη, με στόχο να γιορτάσει μία ....δεύτερη ανάσταση στην καταλανική πρωτεύουσα, αναδεικνυόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η "Ενωση" μπορεί να χαρίσει στο ελληνικό μπάσκετ τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της Ευρωλίγκα, μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Η αποστολή της ΑΕΚ αναχωρεί σήμερα γιά την Βαρκελόνη, όπου την Τρίτη στις 9.30 το βράδυ θα αντιμετωπίσει την Μπενετόν Τρεβίζο. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 7 και 15, η πανίσχυρη Κίντερ Μπολόνια συγκρούεται με την Παρτιζάν Βελιγραδίου στον άλλο ημιτελικό του φάιναλ φόρ.

Πέρσι η Βουλιαγμένη, φέτος ο Ολυμπιακός. Για δεύτερη συνεχή χρονιά μια ελληνική ομάδα θα δώσει το παρών στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων ανδρών στην υδατοσφαίριση. Ο Ολυμπιακός νίκησε τη σλοβακική Νοβάκι με 14-7 και θα επιδιώξει να ξαναφέρει το βαρύτιμο τρόπαιο στη χώρα μας. Στο "Παπαστράτειο" κολυμβητήριο, όπου οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν κατακλύσει τις εξέδρες και δημιούργησαν... βραζιλιάνικη ατμόσφαιρα, η ομάδα του Νίκου Λουκάτου έπαιξε με πάθος και ανέτρεψε το εις βάρος της 10-6 του πρώτου παιχνιδιού στη Μπρατισλάβα. Οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν στον διπλό τελικό την ουγγρική Φερεντσβάρος. Στο μεταξύ και για το τσάμπιονς λιγκ, η Βουλιαγμένη έχασε στην Ιταλία από την Ποσίλιπο με 7-6.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,96, γαλλικό φράγκο προς 52,80, λίρα Αγγλίας προς 539,37, ελβετικό φράγκο προς 212,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,60, τη λίρα Κύπρου προς 606,97 και την ECU προς 350,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες συννεφιές προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα με πιθανότητα σποραδικής βροχής στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 23 και στα νησιά 12 με 22 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 22 και 10 με 20 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 19 April 1998 - 17:00:10 UTC