Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κόντρες διοίκησης και εργαζομένων για την τήρηση των δρομολογίων της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
- Νέο πολύνεκρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο.
- Νεκροί, πιθανόν από ναρκωτικά, δύο κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού.
- Επικρίσεις Σκανδαλίδη σε όσους "διακινούν" σενάρια πρόωρων εκλογών.
- Τρισάγιο στη μνήμη Καραμανλή από τον τέως Αμερικής Ιάκωβο.
- Στα Σκόπια ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος για την προώθηση πολυεθνικής δύναμης της ΝΑ Ευρώπης.
- Γιλμάζ για S-300.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του ΠΑΟ στους αγώνες κατάταξης της Α1.
- 'Ατυχος ο Ελλησιάδης στο πανευρωπαϊκό γυμναστικής.
- Τρεις νίκες της εθνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
- Αποκλεισμοί Ελλήνων στο πανευρωπαϊκό πάλης.
- "Φιλικές" νίκες Παναθηναϊκού, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κόντρες διοίκησης και εργαζομένων για την τήρηση των δρομολογίων της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Στο σχεδιασμό νέου προγράμματος δρομολογίων αναμένεται να προχωρήσει η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, με δεδομένη την έως σήμερα άρνηση των ιπτάμενων χειριστών να εκτελέσουν ορισμένα δρομολόγια. Σήμερα, εκπρόσωποι της 'Ενωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας συναντήθηκαν με τον υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη, στον οποίο ανέπτυξαν τις αντιρρήσεις τους για τις περικοπές δρομολογίων, αλλά και για προσφορά υπερεργασίας.

Νέο πολύνεκρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο.

Νέο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι, αυτή τη φορά στο 119ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, στην περιοχή του Ξυλόκαστρου. Δύο επιβατηγά ΙΧ συγκρούσθηκαν μετωπικά, με αποτέλεσμα να βρούν τραγικό θάνατο ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου Γιώργος Δάγλας, 25 ετών, η αδελφή του Μαρία 18 ετών, και η μητέρα τους Ελευθερία 50 ετών, όλοι κάτοικοι Περιστερίου Αθηνών. Σκοτώθηκε επίσης ο οδηγός του δεύτερου ΙΧ, Δημήτρης Τσαπάρας του Μιχαήλ, 40 ετών απο το Αιγάλεω.

Νεκροί, πιθανόν από ναρκωτικά, δύο κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δύο κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκαν νεκροί το πρωί μέσα στο κελί τους. Πρόκειται για τον 32χρονο Γιώργο Σαριδάκη, υπόδικο για εμπορία και χρήση ναρκωτικών και τον 44χρονο Απόστολο Τοπούζη, ο οποίος βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση και εξέπνευσε λίγο αργότερα. Εικάζεται ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Επικρίσεις Σκανδαλίδη σε όσους "διακινούν" σενάρια πρόωρων εκλογών.

Με δριμύτητα επέκρινε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και όσους τα ``διακινούν``, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτοί προέρχονται από το περιβάλλον του πρωθυπουργού. Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, ο κ. Σκανδαλίδης μίλησε για φθορά του Κινήματος και της κυβέρνησης και για αποστασιοποίηση μεγάλης μερίδας των ψηφοφόρων του Κινήματος.

Τρισάγιο στη μνήμη Καραμανλή από τον τέως Αμερικής Ιάκωβο.

Τρισάγιο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τέλεσε το μεσημέρι η οικογένειά του στο μνήμα του, στον περίβολο του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του, στη Φιλοθέη. Τη δέηση έψαλλε ο τέως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος.

Στα Σκόπια ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος για την προώθηση πολυεθνικής δύναμης της ΝΑ Ευρώπης.

Η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, η δημιουργία πολυεθνικής δύναμης στη ΝΑ Ευρώπη και η διμερής συνεργασία κυριάρχησαν στις συνομιλίες που είχαν σήμερα στην Αχρίδα της ΠΓΔΜ οι υπουργοί Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος και της ΠΓΔΜ Λάζαρ Κιτάνοφσκι. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας και ότι οι 'Ενοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν για την ασφάλεια των συνόρων έναντι οποιουδήποτε κινδύνου.

Γιλμάζ για S-300.

Νέες προειδοποιήσεις για την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο απηύθυνε από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, όπου συμμετείχε στη συνάντηση κορυφής των ηγετών των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ενωσης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του ΠΑΟ στους αγώνες κατάταξης της Α1.

Στον πρώτο αγώνα για τη δεύτερη φάση των αγώνων κατάταξης του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης της Α1 ανδρών, που έγινε στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟ επικράτησε 85-56 του Ηρακλείου. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου τη Δευτέρα στο Ηράκλειο και αν χρειαστεί τρίτος αγώνας, την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

'Ατυχος ο Ελλησιάδης στο πανευρωπαϊκό γυμναστικής.

'Ατυχος ήταν ο Γιώργος Ελλησιάδης στον τελικό του σύνθετου ατομικού, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Ο αθλητής υπέστη διάστρεμμα στο πρώτο αγώνισμα, στις ασκήσεις εδάφους και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Ετσι εγκατέλειψε και έμεινε στην 23η θέση.

Τρεις νίκες της εθνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια γιά την εθνική ομάδα ανδρών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας. Η ελληνική ομάδα επικράτησε της Φιλανδίας με 4-1 και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο της και ταυτόχρονα την πρόκριση της στα προημιτελικά της Β' κατηγορίας.

Αποκλεισμοί Ελλήνων στο πανευρωπαϊκό πάλης.

'Αδοξο τέλος για τα ελληνικά χρώματα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης που συνεχίζεται στο Μινσκ, αφού οι Αρκουδέας, Σάββας και Ηλιάκης γνώρισαν όπως και οι δύο προηγούμενοι (Μπαγδασαρίδης, Κουτσιούμπας) από δύο ήττες και αποχαιρέτησαν πρόωρα τη διοργάνωση. Καλύτερος από ελληνικής πλευράς ο Αρκουδέας (69κ.) που έχασε με πτώση από τον Αρμένιο Γκαλουστιάν, στον 2ο γύρο πάλεψε κόντρα στον Βούλγαρο Μικαίλοφ για να ηττηθεί 6-5 στα σημεία.

"Φιλικές" νίκες Παναθηναϊκού, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ.

Σε φιλικούς αγώνες που έγιναν σήμερα λόγω της αναβολής της 31ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 εκτός έδρας τον Ναυπακτιακό Αστέρα, ο Παναθηναϊκός 4-2 στην Παιανία την ομάδα του Μαρκό και η ΑΕΚ 4-1 τον Απόλλωνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 318,00 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176, 93, γαλλικό φράγκο προς 52,78, λίρα Αγγλίας προς 529,78, ελβετικό φράγκο προς 213,29, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,90, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,08, λίρα Κύπρου προς 605,06 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 350,07 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο Κυριακή στα δυτικά και βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Από το απόγευμα, πάντως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 22 και στην υπόλοιπη χώρα από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αύριο αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 12 έως 17 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αύριο λίγες νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 25 April 1998 - 19:00:12 UTC