Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πιθανή η συρρίκνωση των δρομολογίων της Ολυμπιακής.
- Σκληρή επίθεση Σκανδαλίδη προς όλες τις κατευθύνσεις.
- Μείωση φορολογίας και αυξήσεις 4% προαναγγέλει ο Γ.Παπαντωνίου.
- Μεθαύριο Τρίτη η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών.
- Την Τετάρτη στη Βουλή η συζήτηση για αναθεώρηση Συντάγματος.
- Κριτική από Κωνσταντόπουλο σε κυβέρνηση και πρωθυπουργό.
- Διαψεύδει η σύμβουλος του ΥΠΕΧΩΔΕ, Χρ.Τομαζινάκη τα δημοσιεύματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σε "τροχιά πρόκρισης" για τα ημιτελικά των πλέϊ-οφ στο μπάσκετ, μπήκαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.
- Εκπληξη στις Σέρρες, όπου η τοπική ομάδα υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 απο την μαχητική Καλλιθέα.
- Στο Βέλγιο σήμερα,ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς, για να παρακουλουθήσει κάπιους παίκτες που του έχουν προτείνει.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πιθανή η συρρίκνωση των δρομολογίων της Ολυμπιακής.

Θα συρρικνώσει τα δρομολόγια η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, εφόσον δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και δεν ανασταλούν οι εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων της εταιρίας. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" δηλώνει απαισιόδοξος για την πορεία του εξυγιαντικού προγράμματος της Ολυμπιακής τονίζοντας ότι η συνεχίσει να συσσωρεύει ελλείμματα, το μέλλον της είναι αβέβαιο και τη λύση τότε θα δώσει η αγορά".

Σκληρή επίθεση Σκανδαλίδη προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δριμύτατη επίθεση κατά του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, της εσωκομματικής αντιπολίτευσης αλλά και κορυφαίων στελεχών του Κινήματος, τα οποία κινούνται στη λογική συγκρότησης νέας ηγετικής ομάδας, εξαπέλυσε χθες ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στη σύσκεψη των γραμματέων των νομαρχιακών επιτροπών.

Μείωση φορολογίας και αυξήσεις 4% προαναγγέλει ο Γ.Παπαντωνίου.

Αυξήσεις της τάξεως του 4% θα πάρουν οι εργαζόμενοι τα επόμενα χρόνια, ενώ παράλληλα θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, προαναγγέλει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου. Σε μια εφ`όλης της ύλης συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε πρόωρες εκλογές και υποστηρίζει ότι σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα θα υπάρχουν τρεις ή τέσσερις ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι.

Μεθαύριο Τρίτη η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Ο διάδοχος του εκλιπόντος Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, στην ηγεσία της Ελληνικής Εκκλησίας, εκλέγεται μεθαύριο Τρίτη από τους 77 Αρχιερείς σε ειδική συνεδρίαση στο ναό της Μητρόπολης Αθηνών. Επικρατέστεροι για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο φέρονται οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, Δημητριάδος Χριστόδουλος, Θηβών Ιερώνυμος και Ιωαννίνων Θεόκλητος. Υποψηφιότητα θέτουν επίσης οι Μητροπολίτες Πισιδίας Μεθόδιος, Κερκύρας Τιμόθεος, Περιστερίου Χρυσόστομος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Σπυρίδων.

Την Τετάρτη στη Βουλή η συζήτηση για αναθεώρηση Συντάγματος.

Στην ολομέλεια της Βουλής αρχίζει την Τετάρτη η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε να διατεθούν τρεις συνεδριάσεις για τη συζήτηση επί της αρχής (29 και 30 Απριλίου και 5 Μαϊου), και πέντε συνεδριάσεις για τη συζήτηση των άρθρων. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η πρώτη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί μάλλον στις 20 Μαϊου -άρα η δεύτερη, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα, θα γίνει στις 20 Ιουνίου, οπότε μπορεί να γίνει άλλη μια συνεδρίαση.

Κριτική από Κωνσταντόπουλο σε κυβέρνηση και πρωθυπουργό.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ασκεί ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής". Το κλειδί, τονίζει, για να αλλάξει η πολιτική ζωή της χώρας δεν είναι ο φυσικός θάνατος των χαρισματικών ηγετών, αλλά η καθιέρωση της απλής αναλογικής που θα δώσει δυνατότητες προγραμματικών συμφωνιών στα κόμματα της Αριστεράς. Επίσης αναφέρει ότι η ουσιαστική κυβέρνηση είναι το γραφείο του πρωθυπουργού, και πως το ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρεται σαν "ιδιοκτήτης της εξουσίας".

Διαψεύδει η σύμβουλος του ΥΠΕΧΩΔΕ, Χρ.Τομαζινάκη τα δημοσιεύματα.

Κατασκευασμένη ιστορία που είχε στόχο να μειωσουν και τελικά να ακυρώσουν την υποψηφιότητά της για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ, θεωρεί η Χριστίνα Τομαζινάκη, δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία αλλοδαποί διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι της και έδεσαν τόσο εκείνη όσο και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, Χρήστο Πάχτα που ήταν μαζί της. Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε και δημοσιεύονται σε αρκετές Κυριακάτικες εφημερίδες, η κ.Τομαζινάκη, διαψεύδει κατηγορηματικά αυτά τα δημοσιεύματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε "τροχιά πρόκρισης" για τα ημιτελικά των πλέϊ-οφ στο μπάσκετ, μπήκαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Σε ``τροχιά πρόκρισης`` για τα ημιτελικά των πλέϊ - οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, μπήκαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, μετά απο τις νίκες τους στους πρώτους αγώνες τους για την δεύτερη φάση. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε, στο ΟΑΚΑ, 85-56 το Ηράκλειο, ενώ ο ΠΑΟΚ επικράτησε, στο Αλεξάνδρειο, 97-64 του Παπάγου. Οι επαναληπτικοί αγώνες θα γίνουν τη Δευτέρα στις έδρες του Ηρακλείου και του Παπάγου αντίστοιχα.

Εκπληξη στις Σέρρες, όπου η τοπική ομάδα υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 απο την μαχητική Καλλιθέα.

Εκπληξη στις Σέρρες, όπου η τοπική ομάδα υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 απο την μαχητική Καλλιθέα, στον αγώνα που άνοιξε την ``αυλαία`` της 28ης ημέρας για το πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής κατηγορίας. Η 28η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα με τα παιχνίδια Αρη-Νίκης Βόλου, Τρικάλων-Λεβαδειακού, Λάρισας-Καστοριάς,Παναργειακού- Ελευσίνας, Εθνικού Αστέρα-Καλαμαριάς, Δόξας Δράμας-Εδεσσαϊκού και Παναιτωλικού- Καρδίτσας, ενώ θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τον αγώνα Λύκων-Δόξας Βύρωνα.

Στο Βέλγιο σήμερα,ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς, για να παρακουλουθήσει κάπιους παίκτες που του έχουν προτείνει.

Ταξίδι στο Βέλγιο θα πραγματοποιήσει σήμερα,ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς, για να παρακουλουθήσει κάπιους παίκτες που του έχουν προτείνει. Σύμφωνα με πλητροφορίες, ο προπονητής του Ολυμπιακού, θα μεταβεί στι Βρυξέλλες, όπου θα παρακολουθήσει πρώτα το παιχνίδι Γκενκ-Λιρς και το απόγευμα τον αγώνα Αντερλεχτ-Μπρυζ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 318,00 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176, 93, γαλλικό φράγκο προς 52,78, λίρα Αγγλίας προς 529,78, ελβετικό φράγκο προς 213,29, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,90, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,08, λίρα Κύπρου προς 605,06 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 350,07 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται σχεδόν σ'όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοιισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 18 βαθμούς, στα δυτικά 10 με 23 και στην υπόλοιπη χώρα 11 με 19 βαθμούς. Νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική, με πιθανότητα βροχής, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 7 με 17 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 26 April 1998 - 7:00:12 UTC