Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα συνάντηση εργαζομένων-διοίκησης για το μέλλον της Ολυμπιακής. Απαισιόδοξος ο Παπαντωνίου για το πρόγραμμα εξυγίανσης.
- Μεγάλη φωτιά σε βιοτεχνία υποδημάτων στο Καματερό Αττικής.
- Δολοφονία Αφρικανού μικροπωλητή σε γραφεία οπαδών του Παναθηναϊκού.
- Υπουργική σύνοδος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
- Οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας στο γεύμα της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της κοινότητας.
- Οι ΗΠΑ προωθούν την αναγνώριση του Ντενκτάς ως προέδρου μιας "εν δυνάμει ομόσπονδης περιφέρειας του βορρά της Κύπρου".
- Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων.
- Την Τρίτη η εκλογή του νέου προκαθημένου της ελλαδικής εκκλησίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ στους αγώνες κατάταξης της Α1.
- Χρυσό ο Μελισσανίδης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής.
- Επιτυχίες Ελλήνων ιστιοπλόων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα συνάντηση εργαζομένων-διοίκησης για το μέλλον της Ολυμπιακής. Απαισιόδοξος ο Παπαντωνίου για το πρόγραμμα εξυγίανσης.

Νέα συνάντηση με τη διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας αναμένεται να έχουν αύριο οι εκπρόσωποι των ιπτάμενων χειριστών. 'Αφησαν επίσης ανοιχτό να μην πραγματοποιήσουν τις εξαγγελθείσες στάσεις εργασίας τους από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, εάν καρποφορήσει η συνάντηση. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξή του δήλωσε απαισιόδοξος για την πορεία του εξυγιαντικού προγράμματος της ΟΑ τονίζοντας ότι αν συνεχίσει να συσσωρεύει ελλείμματα, το μέλλον της είναι αβέβαιο και τη λύση θα τη δώσει η αγορά.

Μεγάλη φωτιά σε βιοτεχνία υποδημάτων στο Καματερό Αττικής.

Ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων προκλήθηκαν από μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε βιοτεχνία υποδημάτων στην οδό Γούναρη στο Καματερό. Εκτός από τις κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή, απειλήθηκαν δύο ακόμα παρακείμενες βιοτεχνίες. Στην κατάσβεση της φωτιάς, πήραν μέρος 55 πυροσβέστες, με 18 οχήματα.

Δολοφονία Αφρικανού μικροπωλητή σε γραφεία οπαδών του Παναθηναϊκού.

'Εγκλημα με θύμα Αφρικανό σημειώθηκε χθες βράδυ στο Περιστέρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που έγιναν σήμερα γνωστές, ο άτυχος μετανάστης μπήκε στα γραφεία του συλλόγου οπαδών του Παναθηναϊκού, της περιοχής, για να πουλήσει ρολόγια, αλλά κάποιος απο τους νεαρούς που βρίσκονταν εκεί του αφαίρεσε ένα από αυτά. 'Οταν ο αλλοδαπός διαμαρτυρήθηκε, τον έβγαλαν έξω απο το γραφείο και κάποιος τον μαχαίρωσε δύο φορές στο θώρακα. Ο Αφρικανός εξέπνευσε στο Γενικό Κρατικό όπου μεταφέρθηκε. 'Εξι νεαροί έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια και ανακρίνονται.

Υπουργική σύνοδος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο στο Παρίσι η υπουργική σύνοδος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν τα 29 μέλη του ΟΟΣΑ, περιλαμβάνονται η οικονομική ανάπτυξη και οι παγκόσμιες επιπτώσεις, τόσο της ασιατικής κρίσης, όσο και της ΟΝΕ.

Οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας στο γεύμα της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της κοινότητας.

Συνεδριάζει αύριο και μεθαύριο στο Λουξεμβούργο το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος αναμένεται να συζητηθούν οι σχέσεις της 'Ενωσης με την Τουρκία. Παράλληλα η βρετανική προεδρία προετοιμάζει το σχέδιο της κοινής θέσης των "15" για το πραγραμματισμένο για τις 25 Μαϊου Συμβούλιο Σύνδεσης Ε.Ε. - Τουρκίας την οποία αναμένεται να θέσει υπόψιν των υπολοίπων κρατών-μελών περί το τέλος Απριλίου.

Οι ΗΠΑ προωθούν την αναγνώριση του Ντενκτάς ως προέδρου μιας "εν δυνάμει ομόσπονδης περιφέρειας του βορρά της Κύπρου".

Οι ΗΠΑ εισηγήθηκαν στην κυπριακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Ραούφ Ντενκτάς ως αρχηγό και πρόεδρο της εν δυνάμει ομόσπονδης περιφέρειας του βορρά της Κύπρου, όπως αποκάλεσαν τις κατεχόμενες περιοχές. 'Οπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα "Σημερινή" ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, η πρόταση απορρίφθηκε, ενώ κατέστησε σαφές οτι ο Ντενκτάς θα λάβει έναν τέτοιο τίτλο μόνον όταν υπογράψει τελική λύση.

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την επέτειο συμπλήρωσης 83 χρόνων από τη Γενοκτονία 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων που διέπραξε η Τουρκία. "Ο Ελληνισμός γνωρίζει ίσως καλύτερα απο οποιονδήποτε άλλο στη Δύση το τίμημα των Αρμενίων και την ιστορική του σημασία", δήλωσε ο υπουργός 'Αμυνας 'Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση στην πρωτεύουσα.

Την Τρίτη η εκλογή του νέου προκαθημένου της ελλαδικής εκκλησίας.

Εκλέγεται μεθαύριο, Τρίτη, απο τους 77 αρχιερείς, ο διάδοχος του εκλιπόντος αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, στην κεφαλή της Εκκλησίας της Ελλάδας. Επικρατέστεροι για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο φέρονται οι μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως 'Ανθιμος, Δημητριάδος Χριστόδουλος, Θηβών Ιερώνυμος και Ιωαννίνων Θεόκλητος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ στους αγώνες κατάταξης της Α1.

Μετά τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που επικράτησαν του Ηρακλείου και του Παπάγου αντίστοιχα, ήταν η σειρά της ΑΕΚ να σημειώσει μια εύκολη νίκη στον πρώτο αγώνα της για τη Β' φάση των πλέι οφο του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής ανδρών. Η 'Ενωση επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 85-78 του Πανιωνίου που έπαιξε χωρίς τους δύο ξένους του, αφού τους έθεσε στο περιθώριο ο προπονητής τους, Μάκης Δενδρινός για πειθαρχικό παράπτωμα. Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει την Τρίτη.

Χρυσό ο Μελισσανίδης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, η Ελλάδα κατέκτησε γιά πρώτη φορά στην ιστορία της ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάννης Μελλισανίδης, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα και το ασημένιο στις ασκήσεις εδάφους. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Δήμος Ταμπάκος στους κρίκους.

Επιτυχίες Ελλήνων ιστιοπλόων.

Μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας στη διεθνή ιστιοπλοϊκή εβδομάδα που διεξήχθη στο Ιέρ της Γαλλίας, αφού κατέκτησαν δύο μετάλλια. Οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στα 470 των γυναικών, πήραν το χρυσό μετάλλιο, ενώ ασημένιο κατέκτησαν οι Ανδρέας Κοσματόπουλος και Κώστας Τριγκώνης στην αντίστοιχη κλάση των ανδρών. Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης ήταν τέταρτος στις ιστιοσανίδες Μιστράλ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 318,00 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176, 93, γαλλικό φράγκο προς 52,78, λίρα Αγγλίας προς 529,78, ελβετικό φράγκο προς 213,29, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,90, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,08, λίρα Κύπρου προς 605,06 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 350,07 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές αναμένονται αύριο στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και είναι πιθανό να βρέξει το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 6 έως 19 βαθμούς στα δυτικά απο 10 έως 25 και στην υπόλοιπη χώρα απο 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αναμένονται αύριο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 10 έως 19 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.-

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 26 April 1998 - 17:55:32 UTC