Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στόχος της κυβέρνησης η ισότιμη συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ.
- Σε εξέλιξη οι αντιδράσεις για την πώληση της Ιονικής.
- Μεμονωμένα τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Νάουσα.
- Απεργία διαρκείας του προσωπικού του ΕΚΑΒ.
- Τουρκικές δηλώσεις για Κυπριακό.
- Υποστηρίζει η ΝΔ την υποψηφιότητα Παπαγεωργόπουλου.
- Ερευνες για έγκλημα στον Κορυδαλλό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δεν διαπίστωσαν επεισόδια στον αγώνα Παναθηναικού-ΑΕΚ υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων στο δικαστή.
- Ο Χάρης Κοπιτσής βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, αφού ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ,του ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας τους.
- Η Ανόρθωση Αμμοχώστου πραγματοποίησε το ``ντάμπλ`` στην Κύπρο, αφού μετά το πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στόχος της κυβέρνησης η ισότιμη συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της συνόδου της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τόνισε ότι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ισότιμη συμμετοχή της χώρας στη νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα και αυτό είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτών. Ο κ. Σημίτης κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως τη ΝΔ λέγοντας πως ο κ. Καραμανλής γοητεύεται απο τον γηράσκοντα θατσερισμό και μέσα στην ένδεια των προτάσεών του προσπαθεί να επαναφέρει τη σκανδαλολογία. Κριτική απο την αντιπολίτευση στον κ. Σημίτη.

Σε εξέλιξη οι αντιδράσεις για την πώληση της Ιονικής.

Συνεχίζεται η επ'άοριστο απεργία των εργαζομένων στην Ιονική Τράπεζα, αντιδρώντας στην πώλησή της. Τη Δευτέρα με απόφαση της ΟΤΟΕ κλειστή θα είναι η Αγροτική και την Τρίτη η Εμπορική Τράπεζα. Η κυβέρνηση επανέλαβε ότι η Ιονική θα ιδιωτικοποιηθεί και τόνισε ότι οι απεργίες δημιουργούν τεράστια προβλήματα και μειώνουν την αξιοπιστία της τράπεζας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των απεργών της Ιονικής έξω απο το ξενοδοχείο που συνεδριάζει η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Μεμονωμένα τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Νάουσα.

Καθαρό είναι, σύμφωνα με τις πρώτες χημικές αναλύσεις, το νερό με το οποίο υδροδοτείται η Νάουσα, όπου παρουσιάστηκαν περίπου 100 κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Μετά τα αποτελέσματα των αναλύσεων αποφασίστηκε να αρθούν τα απαγορευτικά μέτρα, αλλά και να συνεχιστούν οι χημικές αναλύσεις του νερού από διαφορετικά σημεία και περιοχές, καθώς μεμονωμένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας παρουσιάστηκαν και σε άλλες περιοχές κοντά στη Βέροια.

Απεργία διαρκείας του προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Με προσωπικό ασφαλείας και μόνο με 30 ασθενοφόρα λειτουργεί απο χθες το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), αφού οι εργαζόμενοι κατήλθαν σε απεργία διαρκείας,διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων απο την αρχή του χρόνου. Επίσης δεν έχουν πληρωθεί οι υπερωρίες, τα νυχτερινά, οι αργίες και δεν τους έχει καταβληθεί το 15νθήμερο του Μαϊου.

Τουρκικές δηλώσεις για Κυπριακό.

Η Τουρκία εξέφρασε χθες τη λύπη της για την αμερικανική δήλωση που ρίχνει, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, την ευθύνη για την αποτυχία της τελευταίας αμερικανικής αποστολής, στην "τουρκοκυπριακή πλευρά", εκτιμώντας οτι αυτό μπορεί να "αυξήσει την ελληνική και την ελληνοκυπριακή αδιαλλαξία". Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προστίθεται ότι η Κύπρος έχει πάνω απο όλα ανάγκη απο αμερόληπτες και ισορροπημένες προσεγγίσεις.

Υποστηρίζει η ΝΔ την υποψηφιότητα Παπαγεωργόπουλου.

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι με την ολοκλήρωση των δύο απόλυτα επιτυχημένων περιόδων δημαρχείας του κ. Κοσμόπουλου η ανανέωση στο Δήμο Θεσσαλονίκης βρίσκει την καλύτερη έκφρασή της στο πρόσωπο του κ.Παπαγεωργόπουλου. Ο νυν δήμαρχος, κ. Κοσμόπουλος θα δημοσιοποιήσει τις θέσεις του σε συνέντευξη που δίνει το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Ερευνες για έγκλημα στον Κορυδαλλό.

Μαχαιρωμένος στην κοιλιά και τον θώρακα βρέθηκε χθες ο 58χρονος Γιώργος Ψαμαδέλης, μέσα στο κατάστημά του με είδη επίπλων, που βρίσκεται στην οδό Πόντου 20, στον Κορυδαλλό του Πειραιά. Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τα αίτια της δολοφονίας και τον εντοπισμό των δραστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν διαπίστωσαν επεισόδια στον αγώνα Παναθηναικού-ΑΕΚ υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων στο δικαστή.

Οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, προσπάθησαν με τις απολογίες που κατέθεσαν στον αθλητικό δικαστή του μπάσκετ με αφορμή τα γνωστά επεισόδια που συνέβησαν στο μεταξύ τους παιχνίδι, να βγάλουν ...τρελούς, δύο περίπου εκατομμύρια Ελληνες, που είδαν τον αγώνα. Κι' αυτό γιατί ούτε λίγο, ούτε πολύ, ισχυρίσθηκαν πως σε γενικές γραμμές δεν συνέβη ...τίποτα απ' όσα κατέγραψαν οι κάμερες, ενώ οι αποφάσεις του δικαστή αναμένονται στις 25 Μαίου.

Ο Χάρης Κοπιτσής βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, αφού ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ,του ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας τους.

Ο Χάρης Κοπιτσής βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση ομάδας,αφού ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Λάκης Νικολάου του ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας τους. Στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ μπήκε εκτός του Βασίλη Λάκη, ο νεαρός αμυντικός του Πανιωνίου, Τάκης Φύσσας, ενώ σε ότι αφορά στο θέμα του προπονητή, η διοίκηση περιμένει έως την Τετάρτη την απάντηση του προπονητή της Στουτγκάρδης Γιόακιμ Λεβ.

Η Ανόρθωση Αμμοχώστου πραγματοποίησε το ``ντάμπλ`` στην Κύπρο, αφού μετά το πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο.

Η Ανόρθωση Αμμοχώστου πραγματοποίησε το ``ντάμπλ`` στην Κύπρο, αφού μετά το πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο, κερδίζοντας στον τελικό της διοργάνωσης τον Απόλλωνα Λεμεσού με 3-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,73 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,71, γαλλικό φράγκο προς 52,38, λίρα Αγγλίας προς 509,77, ελβετικό φράγκο προς 211,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,11, τη λίρα Κύπρου προς 593,57 και την ECU προς 346,06 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται σ'όλη τη χώρα και αργότερα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 14 με 25 και στο Αιγαίο 17 με 27 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθεί βροχή και πιθανόν καταιγίδα.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυροί, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 16 με 23 βαθμούς. Συννεφιά με βροχές, ασθενείς μέχρι μέτριους νοτιάδες και θερμοκρασία 15 με 22 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 16 May 1998 - 6:00:16 UTC