Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εγκρίθηκε απο την ΚΕ η οικονομική-κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.
- Απεργούν αύριο οι υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας.
- Επίθεση κατά προέδρου ΝΔ απο τον παραιτηθέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
- Αναζητούνται ευθύνες για το θάνατο τριών ναυτικών.
- Τραυματισμοί και ζημιές απο έκρηξη στη Νέα Σμύρνη.
- Τον Ιούνιο στην Κύπρο ο Χόλμπρουκ.
- Αγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα δύο διπλωματών.
- Σε εξέλιξη η Μαραθώνιος πορεία ειρήνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής, στο μπάσκετ.
- Με ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ σημειώθηκε από την Θάλεια Ιακωβίδου στο επί κοντώ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εγκρίθηκε απο την ΚΕ η οικονομική-κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Με την έγκριση της εισήγησης του Κώστα Σημίτη και του ΕΓ του Κινήματος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε χθες η κοινή συνεδρίαση της ΚΕ και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Σημίτης ζήτησε περισσότερη δουλειά,προνοητικότητα,ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, αλλά και ευρύτερη συμπαράταξη απο όλους στην πορεία για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος πρότεινε την έναρξη διαλόγου για καθιέρωση του 35ώρου χαρακτηρίζοντας παράλληλα, εθνικό συμφέρον την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ.

Απεργούν αύριο οι υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων για την πώληση της Ιονικής Τράπεζας, με απόφαση της ΟΤΟΕ, αύριο Δευτέρα απεργούν οι υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας και την Τρίτη της Εμπορικής. Οι 24ωρες κυλιόμενες απεργίες στις τράπεζες θα συνεχιστούν μέχρι τις 12 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία οι μέτοχοι της Εμπορικής τράπεζας θα αποφασίσουν για την τύχη της Ιονικής.

Επίθεση κατά προέδρου ΝΔ απο τον παραιτηθέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Δριμύτατη επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, εξαπέλυσε χθες ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κ. Κοσμόπουλος, που υπέβαλε και την παραίτησή του απο το αξίωμα, μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το Δήμο,την οποία υποστηρίζει η ΝΔ. Ο κ. Κοσμόπουλος κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ για υποκρισία και μηχανοραφιές εις βάρος του, ενώ τον διαβεβαίωνε ότι στηρίζει την υποψηφιότητά του.Η ΝΔ τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αναζητούνται ευθύνες για το θάνατο τριών ναυτικών.

Στον Εισαγγελέα Πατρών αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Ευστάθιος Μπαράκος, πλοίαρχος του ρυμουλκού "Αρμος Βασίλειος", ως υπεύθυνος για το χθεσινό τραγικό δυστύχημα με θύματα τρείς ναυτικούς, που συνέβη στον πλωτό γερανό, "Αγγελική I", ενώ εκτελούσε έργα εκβάνθυνσης και καθαρισμού του λιμανιού της περιοχής Τσουκαλέϊκων της Πάτρας.Νεκροί είναι ο μηχανικός του ρυμουλκού, Ιωάννης Καστελοριζιός, 37 ετών από τον Πειραιά και οι ναύτες Χρήστος Δριμώνης 55 ετών, από τον Πειραιά και Δημήτριος Βαρσάμος 40 ετών από την Σάμο.

Τραυματισμοί και ζημιές απο έκρηξη στη Νέα Σμύρνη.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε πέντε διαμερίσματα και σε επτά αυτοκίνητα, απο ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χθες απο διαρροή αερίου σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας, επί της οδού Καραπλιά 4 στη Νέα Σμύρνη.Τραυματίστηκαν ο,Αναδράμ Σαμαέρ, 28 ετών, απο τη Συρία και η ελληνίδα φίλη του. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και όπως είπαν οι γιατροί σοβαρά έχει τραυματιστεί μόνο ο Σύριος.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία οι ζημιές φθάνουν τα 50 εκατομμύρια δραχμές.

Τον Ιούνιο στην Κύπρο ο Χόλμπρουκ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι ο προεδρικός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ θα επισκεφθεί και πάλι την Κύπρο μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Κάρντιφ τον Ιούνιο. Εξ άλλου, ο κ.Κληρίδης δήλωσε ότι και αυτή τη φορά ο κ. Χόλμπρουκ δεν θα ασχοληθεί με την ουσία του Κυπριακού, αλλά με τη διαδικασία, δηλαδή πως θα επαναρχίσει και που θα γίνει ο διακοινοτικός διάλογος.

Αγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα δύο διπλωματών.

Στόχος εμπρηστών έγινε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας BMW, ιδιοκτησίας του τουρκικού προξενείου, στο Πολύδροσο Αττικής. Απο τη φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκλήθηκαν ζημιές ύψους 2 εκατομμυρίων δραχμών. Στο μεταξύ με τηλεφωνημά της στο ραδιοφωνικό σταθμό ΦΛΑΣ, η τρομοκρατική οργάνωση "Εμπρηστές Συνείδησης" ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό με γκαζάκια του διπλωματικού αυτοκινήτου, που ανήκει στην αντιπροσωπεία της ΕΕ και ήταν σταθμευμένο στην οδό Δεινοκράτους 40 στο Κολωνάκι.

Σε εξέλιξη η Μαραθώνιος πορεία ειρήνης.

Πραγματοποιείται σήμερα η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης με σημείο αναχώρησης το Τύμβο του Μαραθώνα και τέρμα το Πεδίο του Αρεως στις 7.30 το απόγευμα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται απο τις Επιτροπής Ειρήνης και τη Νεανική Δράση και στη διάρκεια της διαδρομής, μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος, Μεσογείων και Αλεξάνδρας θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί απο τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης. Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής, στο μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός πήρε ουσιαστικό αλλά και ψυχολογικό προβάδισμα στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ που μεταφράζεται σε πρόκριση στην Ευρωλίγκα, μετά την ``σαρωτική`` νίκη του με 90-60 που σημείωσε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επί της ΑΕΚ, στην τρίτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Ετσι, οι ``ερυθρόλευκοι`` σημείωσαν την δεύτερη νίκη σε τρία παιχνίδια που έχουν γίνει και θέλουν μία ακόμη νίκη γιά να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα.Η επόμενη αναμέτρηση θα γίνει την Τρίτη στο κλειστο γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Με ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ σημειώθηκε από την Θάλεια Ιακωβίδου στο επί κοντώ.

Με ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ που σημειώθηκε από την Θάλεια Ιακωβίδου αλλά και αρκετές καλές επιδόσεις από τη Νίκη Μπακογιάννη στο ύψος αλλά και τον Χρήστο Μελέτογλου στο τριπλούν, έπεσε η αυλαία του Εαρινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ Παρασκευή και Σάββατο. Η Ιακωβίδου πέρασε στο επί κοντώ τα 3.90μ. και κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ.Στο ύψος η Νίκη Μπακογιάννη, σημείωσε μια από τις καλύτερες φετινές επιδόσειις στην Ευρώπη στο άλμα εις ύψος, αφού πέρασε το 1 μέτρα 91 εκατοστά, ενώ στο τριπλούν, ο Χρήστος Μελέτεγλου, έφθασε στα 16.73μ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,73 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,71, γαλλικό φράγκο προς 52,38, λίρα Αγγλίας προς 509,77, ελβετικό φράγκο προς 211,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,11, τη λίρα Κύπρου προς 593,57 και την ECU προς 346,06 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος προβλέπεται ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά αργότερα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 20, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 24 και στο Αιγαίο 17 με 23 βαθμούς.Αστατο καιρό θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με βροχές αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 16 με 23 και 13 με 20 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 17 May 1998 - 7:00:15 UTC