Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε Ιονική-Ολυμπιακή στη λεωφόρο Συγγρού.
- Μήνυμα για το Κυπριακό έστειλε ο Τσοχατζόπουλος σε ΗΠΑ.
- Ξαφνική καταιγίδα πλημμύρισε δεκάδες σπίτια στην Αθήνα.
- Εντείνονται τη νέα εβδομάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις.
- Αγριο έγκλημα με θύμα και δράστη ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ.
- Ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον του πλοιάρχου του ΑΡΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.
- Νέο κτύπημα από τους "Εμπρηστές Συνείδησης" σε αυτοκίνητο.
- Αρχισαν στο Σίδνεϊ οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε Ιονική-Ολυμπιακή στη λεωφόρο Συγγρού.

Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν με διαφορά λίγων λεπτών. Ο πρώτος έξω από τα γραφεία της Ολυμπιακής στη λεωφόρο Συγγρού 100 και ο δεύτερος έξω από υποκατστημα της Ιονικής Τράπεζας στη λεωφόρο Συγγρού 137. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 8.20 και η δεύτερη λίγα λεπτά αργότερα ενώ οι αστυνομικοί κατευθύνονταν προς το υποκατάστημα της Τράπεζας. Και στις δύο περιπτώσεις σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές, καθώς οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει τους γύρω δρόμους, αλλά και τη διέλευση των αυτοκινήτων από τη λεωφόρο Συγγρού, μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα που είχε γίνει σε τηλεοπτικό σταθμό.

Μήνυμα για το Κυπριακό έστειλε ο Τσοχατζόπουλος σε ΗΠΑ.

Μήνυμα προς τον αμερικανούς μεσολαβητές για το Κυπριακό, αλλά και σε όσους ανησυχούν από την εγκατάσταση των S-300 στην Κύπρο απηύθυνε ο υπουργός Εθνικης Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος τους κάλεσε να στραφούν στην Αγκυρα για την επίτευξη συνολικής αποστρατικοποίησης της Κύπρου, ώστε να μειωθεί, έτσι, η ένταση στην περιοχή και να επιλυθεί το Κυπριακό. Στο μεταξύ, ο αμερικανός μεσολαβητής, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ επιστρέφει τον Ιούνιο στην Κύπρο.

Ξαφνική καταιγίδα πλημμύρισε δεκάδες σπίτια στην Αθήνα.

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική εξαιτίας της καταιγίδας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, κυρίως τις ανατολικές συνοικίες. Στη Σάμο σημειώθηκαν πλημμύρες σε αποθήκες και υπόγεια εξαιτίας τοπικής καταιγίδας, ενώ ισχυρές βροχές σημειώθηκαν και σε άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χωρίς όμως προβλήματα.

Εντείνονται τη νέα εβδομάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συνεχίζεται και εντείνεται εντός της εβδομάδας το απεργιακό μέτωπο, με έμφαση τον τραπεζικό χώρο με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να πωλήσει την Ιονική Τράπεζα. Αύριο απεργούν οι ργαζόμενοι στην Ιονική απεργία και στην Αγροτική. Την Τρίτη στην Εμπορική και την Τράπεζα Αττικής, την Τετάρτη στην Εμπορική, ενώ την ίδια ημέρα θα γίνει στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 μετά το μεσημέρι σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες με απόφαση της ΓΣΕΕ.Αύριο επίσης υπογράφεται από της ΓΣΕΕ και τους εργοδότες η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αγριο έγκλημα με θύμα και δράστη ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ.

Προσωπικές και οικονομικές διαφορές, επικαλέσθηκε ο 32χρονος Ευγένιος Σωτηριάδης, ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ενωση, που πυροβόλησε τα ξημερώματα, εν ψυχρώ και σκότωσε συνομήλικο συμπατριώτη του, ενώ τραυμάτισε σοβαρά τρία άτομα. Νεκροί είναι ο Μπόρις Περιπελέγκο, ενώ ελαφρά τραυματίσθηκαν οι συμπατριώτες του, αδελφοί Ιωάννης και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, καθώς και ο 35χρονος Γεώργιος Μαμουλίδης, οι οποίοι νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον του πλοιάρχου του ΑΡΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, άσκησε ο Εισαγγελέας Πάτρας εναντίον του Ευσταθίου Μπαράκου, 40 ετών, πλοιάρχου του πλωτού γερανού "Αρμος Βασίλειος", για τον θάνατο τριών ναυτικών από αναθυμιάσεις, για την διάρκεια εκβάνθυνσης στα Τσουκαλέϊκα Πάτρας. Ο Μπαράκος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο Δευτέρα, ενώ κρατείται στο κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας.

Νέο κτύπημα από τους "Εμπρηστές Συνείδησης" σε αυτοκίνητο.

Η οργάνωση "Εμπρηστές συνείδησης" με τηλεφώνημα αγνώστου στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΙ", ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό τα ξημερώματα αυτοκινήτου του τουρκικού προξενείου, με στοιχεία ΞΑ 13718, μάρκας BMW, που ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή πολυκατοικίας, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανών 28, στο Χαλάνδρι.

Αρχισαν στο Σίδνεϊ οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης.

Με καταθέσεις στεφάνων, καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις ξεκίνησαν, χθες, από το Σίδνεϊ οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 57η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και θα συνεχισθούν στις υπόλοιπες πόλεις της Αυστραλίας. Στη Μελβούρνη οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Στο μεταξύ, περίπου 500 ομογενείς πραγματοποίησαν σήμερα πορεία έξω από το τουρκικό προξενείο της Μελβούρνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου της Ποντιακής Γενοκτονίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με δραματικό τρόπο έληξε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α'εθνικής, καθώς ακριβώς στο τελευταίο λεπτό σώθηκε ο Εθνικός, με το τέρμα που πέτυχε κατά της Προοδευτικής και με το οποίο νίκησε τον αγώνα με 1-0. Την ίδια ώρα στην Καβάλα, η γηπεδούχος ομάδα πετούσε στα σύννεφα για τη μεγάλη νίκη της με 4- 0 επί της Παναχαϊκής η οποία έπεσε στη Β'εθνική μαζί με Καλαμάτα, Αθηναϊκό. Στους υπόλοιπους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Α'εθνικής σημειώθηκαντα εξής αποτελέσματα: ΟΦΗ-Καλαμάτα 1-0, Παναθηναϊκός - Πανηλειακός 7-0, ΑΕΚ-Ξάνθη 2-0, Ιωνικός-Πανιώνιος 2-2, Αθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-5 και Ηρακλής-Απόλλων 4-2. Ο αγώνας Βέροιας-Ολυμπιακού, που θα γίνει στο Στάδιο Καραϊσκάκη για να γιορτάσουν οι ερυθρόλευκοι την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθεί αύριο. Ετσι, στο Τσάμπιονς Λιγκ θα αγωνιστούν οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, στο Κυπελλούχων ο Πανιώνιος και στο ΟΥΕΦΑ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα νευρικό και με πρωταγωνίστριες τις άμυνες των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός επικράτησε σχετικά εύκολα επί του ΠΑΟΚ 55-48 στον τρίτο τελικό για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1, που έγινε στο ΟΑΚΑ. Ετσι, τώρα ο Παναθηναϊκός προηγείται με 2-1 σε νίκες και θέλει ακόμα μία νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η τέταρτη συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίενι την προσεχή Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Παρά την πολύ καλή εμφανισή του ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης στην υδατοσφαίριση ανδρών, καθώς στον επαναληπτικό τελικό που έγινε στη Βουδαπέστη έχασε 8-6 από τη Φερεντσβάρος. Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι, που έγινε στο ΟΑΚΑ με 7-6. Ετσι, για ένα τέρμα το κύπελλο κατέκτησε η ουγγρική ομάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,73 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,71, γαλλικό φράγκο προς 52,38, λίρα Αγγλίας προς 509,77, ελβετικό φράγκο προς 211,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,11, τη λίρα Κύπρου προς 593,57 και την ECU προς 346,06 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα στα νότια ισχυροί αλλά από το βράδυ και από τα δυτικά θα αρχίσουν να στρέφονται σε βορειοδυτικούς ισχυρούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς. Στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 24 βαθμούς και στο Αιγαίο από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική αύριο προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες προς το απόγευμα θα εκδηλωθούν σε καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Βροχή και καταιγίδα προβλέπεται αύριο για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 17 May 1998 - 19:00:15 UTC