Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/05/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε τράπεζες και ΙΚΑ.
- Διευκρινήσεις Αρσένη για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
- Προφυλακίστηκαν δύο πρώην στελέχη του Δήμου Πειραιά για υπεξαίρεση.
- Ελαφρές ποινές σε αστυνομικούς που συμμετείχαν σε γλέντι χουντικών.
- Τα τελευταία τρομοκρατικά κτυπήματα προβληματίζουν την αστυνομία.
- Υπογράφηκε από ΓΣΣΕ και εργοδότες η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
- Την Παρασκευή οι οριστικές αποφάσεις για ψηφιακή τηλεόραση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε τράπεζες και ΙΚΑ.

Προβλήματα αντιμετωπίζει το κοινό στις τράπεζες και το χώρο της υγείας, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται κινητοποιήσεις. Στην Ιονική συνεχίζεται η απεργία διαρκείας, για την πώληση της τράπεζας, ενώ σε συμπαράσταση απήργησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική και αύριο και μεθαύριο στην Εμπορική. Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα ιατρεία του Ιδρύματος. Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία. Αύριο σειρά έχουν οι εργαζόμενοι στο Λαϊκό και το Τζάνειο.

Διευκρινήσεις Αρσένη για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Περαιτέρω διευκρινίσεις για τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από το 2000, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, θα δώσει αύριο ο υπουργός Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κριτήρια για την κατάταξη των μαθητών στις σχολές θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου, η επίδοση στα τεστ και η βαθμολογία της τρίτης Λυκείου στα δύο προαπαιτούμενα μαθήματα για το επιστημονικό πεδίο του ενδιαφέροντός τους.

Προφυλακίστηκαν δύο πρώην στελέχη του Δήμου Πειραιά για υπεξαίρεση.

Προφυλακίσθηκαν μετά την απολογία τους οι Γιώργος Κατσιώλης, πρώην οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πειραιά και Παναγιώτης Ζουμπάκης, πρώην ταμίας του Δήμου, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή τους στη γνωστή υπόθεση υπεξαίρεσης του ενός δις δρχ από το δήμαρχο Στέλιο Λογοθέτη. Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προκειμένου να εξετάσει την αίτηση αποφυλάκισης του Στέλιου Λογοθέτη.

Ελαφρές ποινές σε αστυνομικούς που συμμετείχαν σε γλέντι χουντικών.

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πόρισμα του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Γιώργου Πλάκα, σχετικά με τις ποινές σε βάρος των αστυνομικών που συμμετείχαν στο γνωστό πάρτυ των χουντικών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Στο πόρισμα προτείνεται ποινή αργίας από ένα μέχρι έξι μήνες, μετά το πέρας της οποίας, οι τιμωρημένοι θα επανέλθουν στην υπηρεσία τους. Στο αρχικό πόρισμα είχε προταθεί η παραπομπή τους στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόταξης από το Σώμα.

Τα τελευταία τρομοκρατικά κτυπήματα προβληματίζουν την αστυνομία.

Τρεις τρομοκρατικές οργανώσεις, "Μαχόμενοι Αντάρτες του Μάη", "Μάης '98" και "17 Νοέμβρη" διεκδικούν την πατρότητα των βομβιστικών επιθέσεων στην Ολυμπιακή και την Ιονική Τράπεζα στη λεωφόρο Συγγρού. Η αστυνομία φαίνεται να αποκλείει τη 17Ν ενώ από τις εργαστηριακές έρευνες στα υπολείμματα των εκρηκτικών μηχανισμών, προκύπτει ότι μάλλον πρόκειται για τον ΕΛΑ και δεν αποκλείεται οι δύο οργανώσεις που διεκδικούν την ανάληψη της ευθύνης να είναι παρακλάδια του ΕΛΑ.

Υπογράφηκε από ΓΣΣΕ και εργοδότες η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Υπογράφηκε από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών η νέα διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποια προβλέπει αυξήσεις 4,7% σε δύο δόσεις για το 1998 και 2,8%, επίσης σε δύο δόσεις για το 1999 και διορθωτικό ποσό, αν ο πληθωρισμός υπερβεί από τις προβλέψεις της κυβέρνησης.

Την Παρασκευή οι οριστικές αποφάσεις για ψηφιακή τηλεόραση.

Την Παρασκευή θα συζητηθεί στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και της Κυβερνητικής Επιτροπής, το θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης. Οπως δήλωσε ο υπουργός Τύπου στη συνεδρίαση δεν θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις, αλλά θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα, μέσα στο οποίο η κυβέρνηση θα καταλήξει στις αποφάσεις της. Το θέμα συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, Γιώργο Κασιμάτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών ημερών και χρηματικό πρόστιμο 300.000 δρχ τιμωρήθηκε ο μπασκετομπολίστας του Παναθηναϊκού Χριστοδούλου για την επίθεση του σε βάρος του προπονητή της ΑΕΚ, στον τρίτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ. Ετσι, ο 33χρονος παίχτης δεν θα αγωνιστεί στους δύο τελικούς που απομένουν με τον ΠΑΟΚ και στην πρώτη ημέρα του νέου πρωταθλήματος.

Με βασικό θέμα τις μεταγραφές του καλοκαιριού συναντήθηκαν σήμερα ο πρόεδρος και ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Συζητήθηκαν οι παίχτες και οι θέσεις πουαπασχολούν τους "πράσινους" ενός και εκτός Ελλάδας, αλλά δεν ανακοινώθηκε τίποτα. Πάντως, έγινε γνωστό, ότι δεν έχει γίνει πρόταση στον Πανηλειακό για τον Λάκη. Ακόμη έγινε γνωστό ότι δύσκολα θα πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του Ολιβάρεζ, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν είναι διατεθειμένος να τον παραχωρήσει.

"Το πρώτο γκολ" στις... εσωτερικές μεταγραφές έβαλε ο Πανιώνιος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ανανέωσε το συμβόλαιο του μεσοεπιθετικού Σαπουντζή. Ο 26χρονος άσος, παρότι είχε προτάσεις από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, προτίμησε το στρατόπεδο της Νέας Σμύρνης, όπου οι αποδοχές του θα είναι βέβαια λιγότερες αλλά όπως έχει εκμυστηρευθεί στο στενό του περιβάλλον έχει τον Πανιώνιο "μέσα στην καρδιά του".

Σε σημερινούς αγώνες για την 31η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β'εθνικής κατηγορίας η Καλαμαριά νίκησε με 4-1 το Λεβαδιακό, ενώ ο Εδεσσαϊκός με τον Αρη ήλθαν ισόπαλοι με 1-1. Στους χθεσινούς αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Νίκη Βόλου-Δόξα Βύρωνα 2-1, Πανελευσινιακός-Καστοριά 4-0, Καλλιθέα-Τρίκαλα 2-1, Καρδίτσα-Λάρισα 0-1, Παναιτωλικός-Λύκοι 2-1, Πανσερραϊκός-Παναργειακός 4-1 και Εθνικός Αστέρας- Δόξα Δράμας 1-0. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αρης 65, Εθνικός Αστέρας 62, Πανελευσινιακός 60, Πανσερραϊκός 59, Νίκη Βόλου 51, Παναιτωλικός 50, Λάρισα 45, Τρίκαλα 42.

Το Πρωτοδικείο Αθήνας ανέστειλε προσωρινά σήμερα την έκδοση της απόφασής του για την προσφυγή των 10 ΠΑΕ κατά της διοίκησης της ΕΠΑΕ, με την οποία ζητούν την παύση της και τον ορισμό προσωρινής, για κακοδιαχείριση. Η έκδοση της απόφασης ανεστάλη, γιατί το Πρωτοδικείο ζήτησε "νομιμοποιητικά στοιχεία" για τους εκπροσώπους των 5 ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Βέροια, Ξάνθη, ΟΦΗ και Καβάλα) από τις 10 συνολικά (οι άλλες είναι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Απόλλων, ΠΑΟΚ και Εθνικός).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 313,94 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,62, γαλλικό φράγκο προς 52,36, λίρα Αγγλίας προς 509,71, ελβετικό φράγκο προς 210,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,80, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,33, τη λίρα Κύπρου προς 595,82 και την ECU προς 346,05 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει στις 2500,44 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1,24%. Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης καθώς και στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η τιμή της οποίας σημείωσε άνοδο 5,9%. Αξιόλογη επίσης άνοδο 140 δρχ. σημείωσε και η μετοχή του ΟΤΕ. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 53,9 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα με συννεφιά, τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 12 με 19 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 24 και στο Αιγαίο 15 με 23 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα ασθενούς βροχής,ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 23 θα έχει αύριο η Αθήνα. Συννεφιά με βροχή και καταιγίδα θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 14 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 18 May 1998 - 19:00:15 UTC