Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στο Συμβούλιο Δεοντολογίας της ΝΔ οι Γιακουμάτος-Γιουβανούδας.
- Θα συσταθεί υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων στην αστυνομία.
- Σε καλό δρόμο η δημιουργία ενιαίου ταμείου τραπεζοϋπαλλήλων.
- Απολογήθηκε στην ανακρίτρια Πειραιά ο εφοπλιστής Β.Βεντούρης.
- Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο μεγάλη φωτιά στην Ηλεία.
- Χωρίς νερό έμειναν οι κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
- Συνελήφθη Αλβανός με ένα τόνο χασίς.
- Απολύτως ομαλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του Μπιθικώτση.
- Τη δημιουργία Ιδρύματος Απόδημου Ελληνισμού αποφάσισε το ΣΑΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο Συμβούλιο Δεοντολογίας της ΝΔ οι Γιακουμάτος-Γιουβανούδας.

Στο Συμβούλιο Δεοντολογίας της ΝΔ θα δώσουν εξηγήσεις την Τρίτη οι βουλευτές Γιακουμάτος και Γιοβανούδας, που κατηγορούνται για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο κ. Γιακουμάτος θα δώσει εξηγήσεις για την επίθεση κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης, τον οποίο απείλησε ότι θα πυροβολήσει μέσα στη βουλή, επειδή μπήκαν κλέφτες στο σπίτι του. Εναντίον του κ.Γιοβανούδα έχει καταθέσει μήνυση 25χρονη φοιτήτρια της νομικής, η οποία όπως ισχυρίζεται η ίδια είχε μαζί του εξωσυζυγικές σχέσεις, και όταν του είπε να διακόψουν την χειροδίκησε εναντίον της.

Θα συσταθεί υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων στην αστυνομία.

Εντός του καλοκαιριού θα κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για τη σύσταση υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας, η οποία θα ερευνά τις υποθέσεις διαφθοράς στους κόλπους της ΕΛΑΣ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός δημόσιας τάξης μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό. Στο μεταξύ, η εισαγγελία Αθηνών διέψευσε ως απολύτως ανακριβείς τις πληροφορίες ότι άγνωστος άφησε στην πύλη των δικαστηρίων κούτα με φακέλους και στοιχεία σχετικά με την έρευνα που διενεργεί ο εισαγγελέας Γεράκης για τη διαφθορά στην αστυνομία.

Σε καλό δρόμο η δημιουργία ενιαίου ταμείου τραπεζοϋπαλλήλων.

Σε κατ' αρχήν συμφωνία για τη δημιουργία του ενιαίου ταμείου ολων των τραπεζοϋπαλλήλων κατέληξαν κυβέρνηση και εκπρόσωποι της ένωσης τραπεζών και της ΟΤΟΕ. Τα τρία μέρη συμφώνησαν στο νέο ταμείο να ενταχθούν και οι 30.000 τραπεζοϋπάλληλοι που σήμερα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ ενώ θα ληφθούν μέτρα προκειμένου να μήν ζημιωθεί το ίδρυμα.

Απολογήθηκε στην ανακρίτρια Πειραιά ο εφοπλιστής Β.Βεντούρης.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Βεντούρης, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, για τη δολοφονική απόπειρα κατά του Κώστα Αγαπητού. Ο Βεντούρης δεν έπεισε την ανακρίτρια για το άλλοθι που πρόβαλε, ότι την ώρα της απόπειρας ήταν με φίλους του στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Στην ανακρίτρια κατέθεσαν τόσο οι τρεις φίλοι που επικαλέσθηκε ο Βεντούρης, όσο και ο υπάλληλος της πιτσαρίας που πήγε πίτσες στο σπίτι του εφοπλιστή.

Απολογήθηκε στην 6η τακτική ανακρίτρια Πειραιά ο εφοπλιστής Βαγγέλης Βεντούρης, που διώκεται για τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του Κώστα Αγαπητού. Στην ανακρίτρια κατέθεσαν και οι τρεις φίλοι του Βεντούρη, τους οποίους επικαλέσθηκε ως άλλοθι, υποστηρίζοντας ότι την ώρα της δολοφονικής απόπειρας βρισκόντουσαν όλοι μαζί στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο μεγάλη φωτιά στην Ηλεία.

Για τρίτη κατά σειρά μερά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία, που μέχρι στιγμής έχει αποτεφρώσει περίπου 3.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Η φωτιά απειλεί και κατοικημένες περιοχές, ενώ λόγω της φοράς του ανέμου, πέρασε και στην ορεινή Γορτυνία. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνει μέρος το σύνολο σχεδόν της Πυροσβεστικής Δύναμης της περιοχής, στρατιώτες, κάτοικοι και κατά τη διάρκεια της ημέρας συμμετείχαν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Χωρίς νερό έμειναν οι κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Το νερό νεράκι είπαν οι κατοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας βλάβης που παρουσιάστηκε σε κεντρικό αγωγό του Οργανισμού Υδρευσης. Καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης στον ένα από τους τρεις αγωγούς, μέσω του οποίου διοχετεύονται μεγάλες ποσότητες πόσιμου νερού από το κεντρικό αντλιοστάσιο της περιοχής Δενδροποτάμου στα δύο μικρότερα αντλιοστάσια της Ανω Πόλης.

Συνελήφθη Αλβανός με ένα τόνο χασίς.

Ενα τόνο χασίς προσπάθησε να περάσει στη χώρα μας ένας 25χρονος Αλβανός, που συνελήφθη στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής. Το χασίς ήταν κρυμένο στο βυτιοφόρο που οδηγούσε ο Αλβανός και ήταν κενό φορτίου και το εντόπισαν οι υπάλληλοι του τελωνείου. Ο Αλβανός δήλωσε άγνοια για το φορτίο που μετέφερε.

Απολύτως ομαλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του Μπιθικώτση.

Απολύτως ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του Γρηγόρη Μπιθικώτση, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το θεραπευτήριο Υγεία. Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής νοσηλεύεται στην εντατική μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για την αντιμετώπιση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.

Τη δημιουργία Ιδρύματος Απόδημου Ελληνισμού αποφάσισε το ΣΑΕ.

Τη δημιουργία Ιδρύματος Απόδημου Ελληνισμού αποφάσισε το προεδρείο του ΣΑΕ που συνεδριάζει απο σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Θα διοικείται απο το ΣΑΕ και σκοπός του είναι η οικονομική, οργανωτική και υλικοτεχνική υποστήριξη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Εδρα του ορίστηκε η Θεσσαλονίκη. Στη σημερινή πρώτη ημέρα των εργασιών το προεδρείο του ΣΑΕ ασχολήθηκε και με το θέμα της Ολυμπιάδας Νέων Αποδήμων, η οποία αποφασίστηκε να γίνει του χρόνου στην Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες του ΣΑΕ συνεχίζονται αύριο με εξέταση θεμάτων που αφορούν κυρίως στους Ελληνες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Ο πρόεδρος του ΣΑΕ Αντριους Αθενς συναντήθηκε με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Φ. Πετσάλνικο ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προγράμματα που αναπτύσσει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με στόχο τη στήριξη του απόδημου Ελληνισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγωνία επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ, καθώς τα χρονικά περιθώρεια στενεύουν για το θέμα της συμμετοχής της ομάδας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μετά τη θέση της διεθνούς Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ότι μία εταιρία δεν μπορεί να έχει δύο ομάδες στην ίδια διοργάνωση. Η ΕΝΙΚ, που έχει και τη Σλάβια Πράγας, έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου αναμένεται να πάρει παράταση ενός χρόνου, ενώ αν χρειαστεί θα παραχωρήσει το 5% των μετοχών της Σλάβια, έτσι ώστε να μην ελέγχει την ομάδα της Πράγας. Πάντως, οι φίλοι της ΑΕΚ ανησυχούν και για τη μη πραγματοποίηση ουσιαστικών μεταγραφών που θα βοηθούσαν την ομάδα στην κατάκτηση των στόχων της.

Μετά τον Αριαν Κόμαζετς, ο Ολυμπιακός απέκτησε και το δεύτερο ξένο του για την επόμενη περίοδο, αφού ο Μπάιρον Ντίκινς, υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 χρόνο. Ακόμη ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Τόμιτς μέχρι το 2002. Ο Ιβκοβιτς, σε δηλώσεις του από το Βελιγράδι για το θέμα των δύο ξένων είπε ότι η η ομάδα του πήρε δύο καλούς παίκτες για τους οποίους μέτρησε βασικά η επιθυμία τους να παίξουν στον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 303,02 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,20, γαλλικό φράγκο προς 50,47, λίρα Αγγλίας προς 495,76, ελβετικό φράγκο προς 201,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,17, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,15, τη λίρα Κύπρου προς 576,31 και την ECU προς 334,12 δραχμές.

Εντονες ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να καταγράψει νέο ιστορικό ρεκόρ, σπάζοντας και το φράγμα των 2700 μονάδων. Εκλεισε στις 2712, 52 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1,84%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 55, 6 δισ. δρχ. Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για μετοχές των Κατασκευών και των Βιομηχανιών, οι δείκτες των οποίων σημείωσαν άνοδο 3,85% και 3,05% αντιστοίχως. Με άνοδος 1,37% έκλεισε ο δείκτης της Παραλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 15 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 31 και στα νησιά 18 με 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 32 και 20 με 28 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 16 July 1998 - 19:00:09 UTC