Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δηλώσεις Σκανδαλίδη-Τσοχατζόπουλου για εκσυγχρονισμό της χώρας
- Παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό οι βουλευτές Γιακουμάτος-Γιοβανούδας
- Συνέντευξη Κρανιδιώτη για Μεσανατολικό
- Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο
- Αμερικανικές πιέσεις για τους S-300
- Σεισμική δόνηση χθές ανοιχτά της Λευκάδας
- Στην Αλβανία στις 20 του μηνός ο Θεόδωρος Πάγκαλος
- Μαίνεται η πυρκαγιά στις Αλυκές Θάσου

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ναυάγησε η μεταγραφή Σιγάλα στον ΠΑΟΚ
- Νίκη της ελπίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ
- "Εκλεισε" ο Ντίνκις με τον Ολυμπιακό

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δηλώσεις Σκανδαλίδη-Τσοχατζόπουλου για εκσυγχρονισμό της χώρας

Τη συγκρότηση ενός νέου κοινωνικού συνασπισμού που θα οδηγήσει τη χώρα στον εκσυγχρονισμό,ζήτησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης,σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, παρόμοιου με αυτό της δεκαετίας του '80, όπου εργαζόμενοι, κράτος και κεφάλαιο θα συμφωνήσουν στα χαρακτηριστικά μιας πορείας προς την πλήρη ένταξη στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό οι βουλευτές Γιακουμάτος-Γιοβανούδας

Με παραπομπή στο Συμβούλιο Δεοντολογίας του κόμματος για ανάρμοστη συμπεριφορά αντέδρασε η ηγεσία της ΝΔ στις πρόσφατες ενέργειες των δύο βουλευτών της κκ Γιακουμάτου και Γιοβανούδα.Το Συμβούλιο Δεοντολογίας θα συνεδριάσει την Τρίτη.Τη συμπεριφορά των δύο βουλευτών στιγμάτισαν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Συνέντευξη Κρανιδιώτη για Μεσανατολικό

Η Ελλάδα υποστηρίζει ολόπλευρα την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, στηρίζει με τις πρωτοβουλίες την αναζωογόνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας, συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την περιοχή αυτή και πιστεύει ότι χρειάζεται πιο ενεργός ρόλος της Ευρώπης στο Μεσανατολικό. Αυτά τονίζει ανάμεσα σε άλλα σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννος Κρανιδιώτης.

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ,η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και η πορεία εκτέλεσης των μεγάλων έργων θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Αμερικανικές πιέσεις για τους S-300

Εμμένουν οι ΗΠΑ στην πρότασή τους για ένα "οικειοθελές μορατόριουμ πτήσεων πάνω απο την Κύπρο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία" σε αντιστάθμισμα της μη εγκατάστασης των S-300.Το θέμα των πυραύλων συζητήθηκε ανάμεσα στον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγό Καρανταγί,τον Αμερικανό ομόλογό του στρατηγό Σέλτον και τον υπουργό Αμυνας Μπιλ Κόεν κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Ουάσιγκτον.Στην Αγκυρα εξάλλου έχει συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία για το ίδιο θέμα ο βοηθός Υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Γιόν Λόνταλ.

Σεισμική δόνηση χθές ανοιχτά της Λευκάδας

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθές βράδυ με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας.Οπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας το εστιακό βάθος του σεισμού, ήταν 10 χιλιόμετρα.

Στην Αλβανία στις 20 του μηνός ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Ολο το φάσμα των διμερών θεμάτων, καθώς βεβαίως και εκείνων που αφορούν στην κατάσταση στη Βαλκανική και ιδιαίτερα στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου θα εξεταστουν στη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος στα Τίρανα στις 20 και 21 Ιουλίου.Ο κ.Πάγκαλος,που θα συνοδέυτεται απο 16 επιχειρηματίες, θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Μεϊντάνι,τον πρωθυπουργό Φάτος Νανο, με τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών Πασκάλ Μίλο και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Μαίνεται η πυρκαγιά στις Αλυκές Θάσου

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά κοντά στην περιοχή Αγιος Γιάννης στις Αλυκές Θάσου,όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία,καίγονται μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους και θάμνων.Υπο έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά της Ηλείας που πέρασε στην ορεινή Γορτυνία αφού έκαψε 3000 στρέμματα δασικής έκτασης και απείλησε κατοικημένες περιοχές.Υπο έλεγχο βρίσκεται και η φωτιά που αναζωπυρώθηκε χθές στο φαράγγι του Βουραϊκού κοντά στα Ζαχλωρίτικα Αιγειαλίας Αχαϊας,καθώς και σε δύσβατη περιοχή της κοινότητας Βιάνου Ηρακλείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυάγησε η μεταγραφή Σιγάλα στον ΠΑΟΚ

``Δεν ισχύει η συμφωνία μας με τον ΠΑΟΚ``. Τάδε έφη, Γιάννης Γιαννάκης. Ο μάνατζερ του Γιώργου Σιγάλα, με χθεσινοβραδινές του δηλώσεις, επεσήμανε πως η μακεδονική ΚΑΕ παρουσίασε τροποποιημένο συμβόλαιο απ` αυτό που προτάθηκε αρχικά στον παίκτη, ο οποίος κατά συνέπεια είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί από την αρχή τη μεταγραφή του. Στο παιχνίδι της διεκδίκησης του Σιγάλα βρίσκονται, πλέον, τόσο ο Αρης όσο και ο Πανιώνιος.

Νίκη της ελπίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ

Την πρώτη της νίκη μετά από δύο συνεχόμενες ήττες πέτυχε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ελπίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Τράπανι της Ιταλίας. Η ελληνική ομάδα νίκησε την Ιταλία με 71-58.

"Εκλεισε" ο Ντίνκις με τον Ολυμπιακό

Νέο ``μεταγραφικό τρίποντο`` πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Μετά τον Αριαν Κόμαζετς, η διοίκηση της πειραϊκής ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπάιρον Ντίνκις, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνο με δικαίωμα ανανέωσης από πλευράς Ολυμπιακού. Επίσης, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ανανέωση συνεργασίας με τον 26χρονου Μίλαν Τόμιτς έως το 2002.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 303,02 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,20, γαλλικό φράγκο προς 50,47, λίρα Αγγλίας προς 495,76, ελβετικό φράγκο προς 201,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,17, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,15, τη λίρα Κύπρου προς 576,31 και την ECU προς 334,12 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 15 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 31 και στα νησιά 18 με 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 32 και 20 με 28 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 17 July 1998 - 7:00:07 UTC