Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οπου φύγει-φύγει οι Αθηναίοι προς νησιά και την επαρχία.
- Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το μικρό ασφαλιστικό.
- Αρχισαν, επιτέλους, να υποχωρούν τα μέτωπα φωτιάς σ'όλη τη χώρα.
- Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία έξω από το Πολύκαστρο.
- Κατατέθηκαν οι προσφορές για την Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος.
- Εγκρίθηκε η χωροθέτηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
- Στα δικαστήρια η συνέχεια της κόντρας Τζουμάκα-δασολόγων.
- Κρατούμενη γέννησε αγοράκι σε αστυνομικό τμήμα.
- Βγήκε από το νοσοκομείο ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
- Εκκληση της Βιβλιοθήκης της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οπου φύγει-φύγει οι Αθηναίοι προς νησιά και την επαρχία.

Με κάθε μέσο οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα καταφεύγοντας στην επαρχία, κατά προτίμηση στα νησιά για τις Αυγουστιάτικες διακοπές. Αυξημένη ήταν η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς, όπου η τροχαία είχε πάρει έκτακτα μέτρα, ενώ στα λιμάνια επικρατούσε το αδιαχώρητο, καθώς τα εισιτήρια, κυρίως για τα ΙΧ και τις καμπίνες είχαν εξαντληθεί. Αυξημένη ήταν και η κίνηση στα αεροδρόμια, όπου δεν σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις εσωτερικού, σε αντίθεση με αυτές του εξωτερικού.

Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το μικρό ασφαλιστικό.

Το πράσινο φως για την κατάθεση του μικρού ασφαλιστικού στη βουλή έδωσε το υπουργικό συμβούλιο. Το πακέτο αυτό μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συγχώνευση του ΤΑΕ και του ΤΣΑ στο ΤΕΒΕ, την ενοποίηση σε ένα των 12 ταμείων αρωγής των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα 47 ταμεία προνοίας των δικηγόρων. Ακόμη προβλέπει την αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων, αντικίνητρα για την εργασία των συνταξιούχων, ενώ στο εξής θα δικαιούνται και οι άνδρες σύνταξη θανάτου της συζύγου τους.

Αρχισαν, επιτέλους, να υποχωρούν τα μέτωπα φωτιάς σ'όλη τη χώρα.

Χωρίς πύρινα μέτωπα είναι όλη σχεδόν η χώρα, καθώς όλες οι πυρκαγιές βρίσκονται σε ύφεση, ακόμη και αυτή του Ταϋγέτου, η οποία προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή. Πάντως οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε απιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις. Η φωτιά στην Αταλάντη Λοκρίδας, αντιμετωπίζεται από τις επίγειες δυνάμεις και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία έξω από το Πολύκαστρο.

Εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε υγρά καύσιμα από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια εκτροχιάστηκε στις 5.15 το απόγευμα έξω από το Πολύκαστρο του Κιλκίς, με αποτέλεσμα να αναφλεγούν τέσσερα βαγόνια και να διακοπεί η σιδηροδρομική επικοινωνία προς την κεντρική Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτροχιάστηκαν 11 βαγόνια, από τα οποία άρπαξαν φωτιά και καίγονται τα τέσσερα. Δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που είναι ορατή από αποστάση 15 χιλιομέτρων.

Κατατέθηκαν οι προσφορές για την Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος.

Τέσσερις προσφορές κατατέθηκαν τελικά για την αγορά του 51% των μετοχών της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος. Η καλύτερη προσφορά ήταν αυτή της Τράπεζας Εγνατίας με 17,3 δισ. δρχ. και ακολουθούν της Aσπίς Μπάνκ με 16,1 δισ., της Τράπεζας Αττικής με 15,3 δισ. και της Γενικής Τράπεζας με 9 δισ.

Εγκρίθηκε η χωροθέτηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο η χωροθέτηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004. Οπως ανακοινώθηκε το Ολυμπιακό Χωριό θα γίνει στους Θρακομακεδόνες, το Κέντρο Ιστιοπλοϊας στον Αγιο Κοσμά, το Κωπηλατήριο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, πιθανότατα στο Σχοινιά και ο Ιππικός Ομιλος και το Ιπποδρόμιο στο Μαρκόπουλο.

Στα δικαστήρια η συνέχεια της κόντρας Τζουμάκα-δασολόγων.

Με αγωγές, εξώδικα και μηνύσεις -μετά τις αλληλοκατηγορίες- συνεχίζεται η αντιπαράθεση του υπουργού Γεωργίας Στέφανου Τζουμάκα και των δασικών υπαλλήλων. Ο υπουργός κατέθεσε σήμερα αγωγή κατά του προέδρου των δασοπόνων και του προέδρου των δασολόγων και ζητεί αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δρχ για προσβολή της προσωπικοτητάς του και συκοφαντική δυσφήμηση. Από την πλευρά τους, οι δύο συνδικαλιστές κάλεσαν τον υπουργό να κατανομάσει όσους υπονοεί για παράνομες ενέργειες, αλλιώς να ανακαλέσει.

Κρατούμενη γέννησε αγοράκι σε αστυνομικό τμήμα.

Ενα υγιέστατο αγοράκι έφερε στον κόσμο με τη βοήθεια αστυνομικών και τις τηλεφωνικές οδηγίες του εφημερεύοντος γιατρού του κρατικού νοσοκομείου Νικαίας, η 33χρονη Γιαννούλα Καλογεροπούλου, που ήταν κρατούμενη στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας για υπόθεση ναρκωτικών. Μετά τον τοκετό, μάνα και παιδί μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Τέλος καλό όλα καλά για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, ο οποίος μετά από 17 ημέρες βγήκε σήμερα από το Θεραπευτήριο Υγεία, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αντιμετώπισης ανευρύσματος κοιλιακιής αορτής. Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής δεν έκανε δηλώσεις, αλλά τα παιδιά του εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον κόσμο που τους συμπαραστάθηκε.

Εκκληση της Βιβλιοθήκης της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ.

Εκκληση προς το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Παιδείας, τα πνευματικά ιδρύματα της χώρας, καθώς και τις μεγάλες εκδοτικές εταιρίες, απευθύνει η Βιβλιοθήκη της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, προκειμένου να εμπλουτίσει το υλικό της με νέες ελληνικές εκδόσεις. Η Ελληνική Βιβλιοθήκη, που άρχισε να καταρτίζεται το 1952, περιέχει πάνω απο 7000 τόμους βιβλίων, καθώς και αρκετές σπάνιες εκδόσεις. Επίσης, μεγάλο μέρος της Βιβλιοθήκης είναι αφιερωμένο στο ομογενειακό αρχείο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατευθείαν στα δύσκολα έπεσαν οι δύο ομάδες μας που αγωνίζονται στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο ΠΑΟΚ, άτυχος, έπεσε πάνω στην ισχυρή Ρέιτζερς των πολλών δισεκατομμυρίων, αλλά χωρίς ευρωπαϊκές διακρίσεις, άλλωστε πριν μερικά χρόνια την είχε αποκλείσει και η ΑΕΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ, στάθηκε πιο τυχερή, καθώς η κλήρωση με τη Φέρεντσβάρος είναι στα μέτρα της αν βέβαια δείξει σοβαρότητα. Οι ομάδες μας παίζουν 11 και 25 Αυγούστου πρώτα εκτός έδρας.

Σε ομάδα της Α'κατηγορίας Ισπανίας θα αγωνίζεται από του χρόνου ο Τσάρτας, καθώς η Σεβίλη τον πούλησε με 1,3 δις δρχ στην Ρασίνγκ Σαταντέρ, βάζοντας τέρμα στη συνεχιζόμενη φημολογία για επάνοδο του διεθνούς μέσου στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής την πρώτη χρονιά δεν τα πήγε καθόλου καλά, αλλά πέρυσι ήταν ο καλύτερος παίχτης της Σεβίλης, η οποία στο τέλος δεν κατάφερε να επανέλθει στην Α'κατηγορία.

Πριν καλά-καλά έρθει στην Ελλάδα τέλειωσε η καριέρα του Ντίκινς στον Ολυμπιακό, καθώς οι ερυθρόλευκοι κατήγγειλαν τη συμφωνία με τον αμερικανό παίχτη, μετά την καθυστερησή του να ενταχθεί στην ομάδα. Ο Ντίκινς έπρεπε να φθάσει στην Ελλάδα την προηγούμενη Τετάρτη.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Περικλής Ιακωβάκης στα 400 μέτρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου εφήβων-νεανίδων που διεξάγεται στο Ανσί της Γαλλίας με 49.81, επίδοση που αποτελεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,79 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,81, γαλλικό φράγκο προς 50,35, λίρα Αγγλίας προς 492,15, ελβετικό φράγκο προς 200,20, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 208,26, τη λίρα Κύπρου προς 574,49 και την ECU προς 332,91 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά για δεύτερη συνεχή ημέρα κινήθηκε η αγορά του Χρηματιστηρίου και οι τιμές των μετοχών απεκόμισαν σημαντικά κέρδη. Η αγορά έδειξε να προεξοφλεί θετικές εξελίξεις στο θέμα της πώλησης της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.797,41 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1,44%. Η αξία των συναλλαγών σημείωσε σημαντική αύξηση και έφθασε τα 61,8 δισ. δρχ. Με άνοδο 0,31% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με άνοδο 3,64%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα με ανέμους βόρειους στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέτριους και τοπικά ισχυρούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 20 με 37 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 22 με 38 και στο Αιγαίο 24 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 26 με 37 και 23 με 36 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 31 July 1998 - 19:00:11 UTC