Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δασοπυροσβέστης στα Κρεσταινά κατηγορείται για δύο εμπρησμούς.
- Σε διαθεσιμότητα τρεις ανώτεροι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.
- Εκθεση Κλίντον για το Κυπριακό ρίχνει τις ευθύνες στην Τουρκία.
- Ανασύρθηκαν τα πτώματα των τεσσάρων από ορυχείο της Καβάλας.
- Ομαλά εξελίχθηκε η έξοδος για τις καλοκαιρινές διακοπές.
- Κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί στην Ευρώπη.
- Επιφυλάξεις για την ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος.
- Εκστρατεία για την προώθηση της Ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δασοπυροσβέστης στα Κρεσταινά κατηγορείται για δύο εμπρησμούς.

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας έλαβε από την ανακρίτρια Πύργου ο 56χρονος δασοπυροσβέστης Δημήτρης Πατρινός, ο οποίος κατηγορείται για δύο εμπρησμούς από πρόθεση, στην κοινότητα Πευκών Ηλίας, τον προηγούμενο μήνα. Ο Πατρινός, πατέρας πέντε παιδιών, υπηρετεί 22 χρόνια στο δασαρχείο Κρεσταίνων και ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι φωτιές στις Βολίμες Ζακύνθου και στην περιοχή Σπυριδούλα Κέρκυρας.

Σε διαθεσιμότητα τρεις ανώτεροι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις ανώτεροι αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος πλατείας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελίες που έγιναν σε βάρος τους για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Οι αξιωματικοί κατηγορούνται ότι απελευθέρωσαν τέσσερις Ρωσίδες που εκδίδονταν σε οίκους ανοχής και σε μπαρ της περιοχής του Βαρδάρη.

Εκθεση Κλίντον για το Κυπριακό ρίχνει τις ευθύνες στην Τουρκία.

Ευθύνη στην Τουρκία αναφορικά με την αποτυχία της προσπάθειας του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, επιρρίπτει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον στην έκθεσή του προς το Κογκρέσο. Στην έκθεση, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ότι οι προσπάθειες του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και του Τόμας Μίλερ απέτυχαν διότι, δυστυχώς, η τουρκική πλευρά έθεσε προϋποθέσεις συμπεριλαμβανομένων της αναγνώρισης του ψευδοκράτους και της απόσυρσης της αίτησης ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ανασύρθηκαν τα πτώματα των τεσσάρων από ορυχείο της Καβάλας.

Ανασύρθηκαν το πρωί, ύστερα από προσπάθειες 9 ωρών, τα πτώματα των τεσσάρων ατόμων που αναζητούσαν χρυσό σε σπηλιά-ορυχείο της αρχαιότητας, το οποίο βρίσκεται στα ορεινά του χωριού Παλιά Καβάλα. Πρόκειται για τους Δημήτρη Βαργιαμίδη, 48 ετών, Γιώργο Βρύζα, 46 ετών, Χαράλαμπο Ταξίδη, 50 ετών και Δημήτρη Πετρίδη, 47 ετών, όλοι κάτοικοι Καβάλας. Τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σερρών για νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου τους, παρότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι πέθαναν από αναθυμιάσεις.

Ομαλά εξελίχθηκε η έξοδος για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ομαλά εξελίχθηκε σήμερα η έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Χωρίς καθυστερήσεις πραγματοποιούνται οι πτήσεις εσωτερικού της Ολυμπιακής, αν και στα δρομόλογια εξωτερικού σημειώνονται καθυστερήσεις έως και δύο ωρών, λόγω της αυξημένης εναέριας κυκλοφορίας. Από τον Πειραιά αναμένεται μέχρι το βράδυ να φύγουν περισσότερα από 35.000 άτομα, ενώ από τις δυο εθνικές οδούς πέρασαν περίπου 60.000 αυτοκίνητα.

Κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί στην Ευρώπη.

Για τουλάχιστον δύο ακόμη 24ώρα θα παραμείνει κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή, που οδηγεί από τη Θεσσαλονίκη στην Ευρώπη, στην οποία η κυκλοφορία διακόπηκε χθες το απόγευμα, όταν εκτροχιάστηκαν 11 βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας, που μετέφερε μαζούτ, με προορισμό τα Σκόπια. Τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ εμπειρογνώμονες του ΟΣΕ εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Επιφυλάξεις για την ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος.

Επιφυλάξεις σχετικά με την τύχη της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος εκφράζουν οι εργαζόμενοί της, τονίζοντας σε σημερινή ανακοίνωση του συλλόγου τους, ότι το προσφερόμενο τίμημα σύμφωνα με το χθεσινό διαγωνισμό είναι πολύ πιο χαμηλό, σε σχέση με τη σημερινή χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας, που ανέρχεται σε 80 δισεκατομμύρια δραχμές.

Εκστρατεία για την προώθηση της Ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία.

Εκστρατεία με στόχο την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας στα κρατικά σχολεία της πολιτείας Βικτώρια, ξεκίνησε επίσημα, μετά από μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Οι ομιλητές, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και ομογενειακοί παράγοντες, υποστήριξαν οτι για να επιτευχθεί ο στόχος της προώθησης της ελληνικής γλώσσας στα αυστραλιανά κρατικά σχολεία θα πρέπει, κυρίως, να προωθηθεί ο αγώνας για υπεράσπιση της πολυπολιτισμικής πολιτικής που τελευταία απειλείται στην Αυστραλία. Οι ομιλητές υπογράμμισαν οτι ενώ η ελληνική γλώσσα είναι η τρίτη δημοφιλέστερη στην Αυστραλία, μετά την αγγλική και την ιταλική. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, οτι το 1992 περίπου 80 κρατικά σχολεία δίδασκαν την ελληνική και φέτος ο αριθμός τους εχει μειωθεί στα 40.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάθος και ενθουσιασμό ζήτησε από τους παίχτες του ο Γιαννάκης για το αυριανό παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο, που θα γίνει για τη δεύτερη φάση του Μουντομπάσκετ. Από την πλευρά του, ο προπονητής του Πουέρτο Ρίκο δήλωσε ότι όλοι οι παίχτες της Ελλάδας χρειάζονται προσοχή. Σήμερα, όλες οι ομάδες έχουν ρεπό. Στο μεταξύ, αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Ρετζιά στον αυριανό αγώνα, καθώς στη σήμερα δεν κατάφερε να προπονηθεί. Ο σέντερ της εθνικής μας, παρουσίασε φλεγμονή στην πτέρνα του δεξιού του ποδιού και του συστήθηκε θεραπευτική αγωγή προκειμένου να ξεπεράσει το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα.

Το νέο μεγάλο αστέρι του Παναθηναϊκού Ασάνοβιτς θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση με τους πράσινους στον αυριανό μεγάλο φιλικό αγώνα με τη Μίλαν, που θα γίνει στη Μόντσα. Από την πλευρά του, ο Δανιήλ δεν έκρυψε την ικανοποιησή του για την εμφάνιση της ομάδας του στο Τρεντίνο Καπ, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση, νικώντας το Εμπολι και το Μοναχο 1860.

Μία ακόμα μεταγραφή θα προσπαθήσει να κάνει σήμερα η ΑΕΚ, μετά την απόκτηση του Βούλγαρου διεθνή επιθετικού Ιλια Ιλιεφ και του Σκοπιανού αμυντικού Μπόσγκο Μπαμπούνσκι. Η Ενωση θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει για ένα χρόνο δανεικό τον Νιγηριανό επιθετικό Πατρίκ Πασκάλ, που αγωνίζεται στην τουρκική Αλτάι.

Τον Αμερικανό πλέι-μέικερ Αντουάν Γκολντγουάιρ απέκτησε ο Ολυμπιακός. Ο Αμερικανός παίχτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρονο, ενώ αναμένεται στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,79 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,81, γαλλικό φράγκο προς 50,35, λίρα Αγγλίας προς 492,15, ελβετικό φράγκο προς 200,20, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 208,26, τη λίρα Κύπρου προς 574,49 και την ECU προς 332,91 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 20 έως 37 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 38 και στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόριοι μέτριοι και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 27 έως 37 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο και στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 1 August 1998 - 21:39:15 UTC