Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Βασδέκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
- Αγνοούμενοι παραμένουν οι δύο χειριστές του Φάντομ, που κατέπεσε.
- Μεγάλο το ποσοστό αποτυχίας στο διαγωνισμό πρόσληψης εκπαιδευτικών.
- Σύντομα στη βουλή το νομοσχέδιο για το Εθνικό Κτηματολόγιο.
- Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την Παλλαϊκή Αμυνα.
- Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερις Ιταλοί τουρίστες, στη Χαλκιδική.
- Συγχωνεύεται η Κτηματική Τράπεζα.
- Συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΒ είχε ο Χρυσοχοϊδης.
- Δεν θα διεκδικήσει τη Νομαρχία Χαλκιδικής ο Γιοβανούδας.
- Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Περισσού, με λεία δύο εκατ. δρχ.
- Καταγραφή των Ελλήνων ομογενών στην Αυστραλία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Βασδέκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στα ουράνια έστειλε τους Ελληνες φιλάθλους η Ολγα Βασδέκη από το Βόλο, η οποία χάρισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, μετά το χρυσό της Βερούλης το 1982, καθώς επικράτησε στον τελικό του Τριπλούν με άλμα 14 μέτρα και 55 εκατοστά. Είναι το τρίτο μετάλλιο της χώρας μας στη Βουδαπέστη και το ένατο στην ιστορία Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Αγνοούμενοι παραμένουν οι δύο χειριστές του Φάντομ, που κατέπεσε.

Ως αγνοούμενοι φέρονται οι δύο χειριστές του Φάντομ F4 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του πεδίου βολής, βορείως της Ανδρου. Το διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος συμμετείχε μαζί με άλλα τρία ομοίου τύπου αεροσκάφη, καθώς και δύο Μιράζ, στην εκπαιδευτική άσκηση Ιέραξ, που προέβλεπε αναχαιτίσεις μεταξύ αεροσκαφών ανομοίου τύπου σε διάφορα ύψη. Πρόκειται για τους Πέτρο Πολυχρονάκη, σμηναγό και Γιώργο Παπαθανασίου, υποσμηναγό.

Μεγάλο το ποσοστό αποτυχίας στο διαγωνισμό πρόσληψης εκπαιδευτικών.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Το ποσοστό αποτυχίας είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς από τους 28.106 υποψήφιους πέτυχαν να ξεπεράσουν τη βάση, 14 με άριστα το 20, οι 7.056, δηλαδή ποσοστό 25,1%. Τη μεγαλύτερη αποτυχία σημείωσαν οι Φυσικοί, καθώς μόνο 8 κατάφεραν να περάσουν τη βάση σε σύνολο 1.643 υποψηφίων. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διενέργειας συμπληρωματικού διαγωνισμού.

Σύντομα στη βουλή το νομοσχέδιο για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Στη Βουλή κατατίθεται σύντομα το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει το θεσμικό και διαδικαστικό πλαίσιο του Εθνικού Κτηματολογίου. Παράλληλα μέχρι το Σεπτέμβριο, θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι δασικοί χάρτες που συντάσσονται σε όλες τις υπό κτηματογράφηση περιοχές. Ο Κώστας Λαλιώτης τόνισε την ιδιαίτερη δέσμευση που υπάρχει από την ΕΕ ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο αποτελεί πρώτης προτεραιότητας έργο για την Κοινότητα, η οποία θα εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια από το πακέτο Σαντέρ.

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την Παλλαϊκή Αμυνα.

Ψηφίσθηκε, με ορισμένες τροποποιήσεις, το νομοσχέδιο για την Παλλαϊκή Αμυνα. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε οτι το φθινόπωρο θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα προβλέπει μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέων στρατοπέδων. Επίσης ψηφίστηκε και η τροπολογία που αναγνωρίζει ως πολεμική την περίοδο από 20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 1974 και αποκαθιστά ηθικά και οικονομικά, όσους από τις Ενοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στα γεγονότα της Κύπρου.

Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερις Ιταλοί τουρίστες, στη Χαλκιδική.

Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερις Ιταλοί τουρίστες, δύο μεσήλικα ζευγάρια, όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε σταθμευμένο φορτηγό-μπετονιέρα. Το δυστύχημα συνέβη στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδιανιών- Σιθωνίας, στη Χαλκιδική. Σημειώνεται ότι ο οδηγός του φορτηγού, είχε σταθμεύσει στο δρόμο για να βοηθήσει τον φίλο του, το αυτοκίνητο του οποίου είχε ανατραπεί, χωρίς όμως να έχει τοποθετήσει το ενδεικτικό τρίγωνο. Και οι δύο συνελήφθησαν.

Συγχωνεύεται η Κτηματική Τράπεζα.

Τη συγχώνευση της Κτηματικής Τράπεζας με απορρόφηση από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της Κτηματικής. Η νέα Εθνική Τράπεζα που θα προκύψει από τη συγχώνευση, θα έχει αξία ενεργητικού 12,5 τρις δραχμών. Από την ερχόμενη Δευτέρα, οι εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο επικεντρώνονται στην κατάθεση των προσφορών, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, για την εξαγορά του 51% των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας.

Συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΒ είχε ο Χρυσοχοϊδης.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η μείωση των λιανικών τιμών των τροφίμων, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. Την επόμενη Δευτέρα, ο κ.Χρυσοχοϊδης, αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους των εμπόρων ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Δεν θα διεκδικήσει τη Νομαρχία Χαλκιδικής ο Γιοβανούδας.

Την απόφαση του να μην διεκδικήσει τη Νομαρχία Χαλκιδικής, ανακοίνωσε ο πρόσφατα διαγραφείς βουλευτής της ΝΔ, Βαρσάμης Γιοβανούδας, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες. Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για την κίνηση του κόμματός του να τον διαγράψει, ενώ όσον αφορά την μήνυση που εκκρεμεί εναντίον του για κακοποίηση της πρώην φίλης του, Μαρίας Καταβάτη, είπε οτι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και οτι θα λάμψει η αλήθεια.

Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Περισσού, με λεία δύο εκατ. δρχ.

Αφαντοι έγιναν δύο ένοπλοι ληστές, οι οποίοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στον Περισσό, και με την απειλή όπλου απέσπασαν δύο εκατομμύρια δραχμές. Οι δύο δράστες εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα.

Καταγραφή των Ελλήνων ομογενών στην Αυστραλία.

Το Εθνικό Κέντρο Ελληνικών Μελετών και Ερευνών του πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης ανέλαβε την πρωτοβουλία να καταγράψει την παρουσία των Ελλήνων εποίκων στην Αυστραλία. Πρόκειται για ένα τεράστιο και φιλόδοξο πρόγραμμα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το οποίο θα αρχίσει από το Σεπτέμβριο του 1998, για να ολοκληρωθεί η πρώτη του φάση το Δεκέμβριο του 1999. Το πρόγραμμα της καταγραφής άρχισε δοκιμαστικά στην Καμπέρα, όπου, ήδη, πάνω από 3.000 Ελληνες έχουν καταγραφεί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιά νέες επιτυχίες βαδίζουν οι Ελληνες αθλητές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, μετά τα χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν χθές στα 100 μέτρα ο Χάρης Παπαδιάς και η Κατερίνα Θάνου. Η πρωταθλήτρια μας του ύψους, Νίκη Μπακογιάννη, προκρίθηκε σήμερα στον τελικό του ύψους, που θα γίνει την Κυριακή, με άλμα 1.90μ.Το όριο ήταν 1.93μ όμως το ύψος αυτό υπερέβησαν μόνο 7 αθλήτριες από τις 12 που πέρασαν στον τελικό.

Με την πέμπτη καλύτερη επίδοση προκρίθηκε η Κατερίνα Κόφφα στα ημιτελικά των 200 μέτρων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης. Η πρωταθλήτριά μας τερμάτισε τρίτη στην δ' σειρά των προημιτελικών με 23.24. Στα ημιτελικά των 200μ πέρασε και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έμεινε τέταρτος στην α' σειρά με 21.05 και ήταν επιλαχών. Στους ''16'' πέρασαν και οι Κύπριοι Πρόδρομος Κατσαντώνης (20.76) και Αννινος Μαρκουλίδης (20.74).

Ο Τέλης Μπατάκης είναι το ''φαβορί'' γιά να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των Ελπίδων, στην θέση του Γιάννη Κόλλια, όπως προέκυψε από την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ. Η τεχνική επιτροπή εισηγήθηκε την πρόσληψη του Μπατάκη, ο οποίος, πάντως, θα πρέπει να παραιτηθεί από την θέση του συμβούλου της ΕΠΟ, άν θέλήσει να αποδεχθεί την πρόταση αυτή, αφού υπάρχει ασυμβίβαστο, παρά τα όσα αντίθετα ισχυρίστηκαν κάποιοι σύμβουλοι.

Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί του προπονητή του Ολυμπιακού Μπάγεβιτς, μετά την επιστροφή της αποστολής των ''ερυθρολεύκων'' από την Ισπανία, μάλλον δεν θα περάσουν απαρατήρητοι από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ. Ηδη η επιτροπή με επιστολή της προς το Mega ζήτησε σήμερα αντίγραφο της κασέτας της 17/8/98, στην οποία εμφανίζεται ο Μπάγεβιτς να κάνει δηλώσεις. Μετά από αυτό ίσως υπάρξουν εξελίξεις.

Την αισιοδοξία του ότι η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού θα βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου και τα συνεχή ματς, εξέφρασε ο προπονητής των ''πρασίνων'' Σούμποτιτς. Ακόμη υποστήριξε μετά την ως τώρα προετοιμασία και τα δύο τουρνουά, η ομάδα βρίσκεται στο 50% των δυνατοτήτων της. Εξάλλου από αύριο μέχρι και την Κυριακή ο Παναθηναϊκός θα λάβει μέρος και σε τρίτο τουρνουά στη Λουμπλιάνα και θα παίξει τις Σλασκ Βρότσλαβ, Ντομζάλε και Ολύμπια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 305,93 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,59, γαλλικό φράγκο προς 50,88, λίρα Αγγλίας προς 497,80, ελβετικό φράγκο προς 203,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,47, τη λίρα Κύπρου προς 579,80 και την ECU προς 336,48 δραχμές.

Με υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά την έντονη ανοδική κίνηση των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων, είχαν καταγράψει μεγάλη άνοδο 6,38% . Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών έκλεισε στις 2.675,44 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 0,96% . Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 45,6 δισεκατομμύρια δραχμές. Με άνοδο 0,60% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού. Ειδικότερα, λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες πιθανόν να υπάρξουν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι και τη νύχτα θα ενισχυθούν στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 με 31, στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά 20 με 34 και στο Αιγαίο 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα θα σημειωθεί καταιγίδα.Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και τη νύχτα βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 20 August 1998 - 19:00:10 UTC