Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αγνοούνται οι δυο χειριστές του Φάντομ που κατέπεσε χθες.
- Στις νομαρχίες οι καταστάσεις εκπαιδευτικών διαγωνισμού ΑΣΕΠ.
- Επιμένει στη διάταξη για τα ΜΜΕ ο υπουργός Δικαιοσύνης.
- Συνομιλίες Σημίτη - Κλίμα στη Θεσσαλονίκη.
- Πλούσια δράση Ρουμάνων διαρρηκτών.
- Εντοπίστηκαν 248 κιλά κοκαϊνης σε φορτηγό πλοίο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μετά τη νίκη της Ολγας Βασδέκη στο τριπλούν.
- Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, πραγματοποίησε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου.
- Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί του Ντούσαν Μπάγεβιτς,δεν θα περάσουν απαρατήρητοι από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγνοούνται οι δυο χειριστές του Φάντομ που κατέπεσε χθες.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του Φάντομ F4 της Πολεμικής Αεροπορίας, σμηναγό Πέτρο Πολυχρονάκη και τον υποσμηναγό Γιώργο Παπαθανασίου, το σκάφος των οποίων κατέπεσε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του πεδίου βολής, βορείως της Ανδρου. Το διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος συμμετείχε μαζί με άλλα τρία ομοίου τύπου αεροσκάφη, καθώς και δύο Μιράζ, στην εκπαιδευτική άσκηση Ιέραξ, που προέβλεπε αναχαιτίσεις μεταξύ αεροσκαφών σε διάφορα ύψη. Τη διεξαγωγή έρευνας για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ζητά το ΚΚΕ.

Στις νομαρχίες οι καταστάσεις εκπαιδευτικών διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Αναρτώνται σήμερα στις νομαρχίες της χώρας οι καταστάσεις με τα ονόματα των υποψηφίων εκπαιδευτικών, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Το ποσοστό αποτυχίας είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς από τους 28.106 υποψήφιους πέτυχαν να ξεπεράσουν τη βάση, οι 7.056,δηλαδή ποσοστό 25,1%. Τη μεγαλύτερη αποτυχία σημείωσαν οι Φυσικοί, καθώς μόνο 8 κατάφεραν να περάσουν τη βάση σε σύνολο 1.643 υποψηφίων. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διενέργειας συμπληρωματικού διαγωνισμού.

Επιμένει στη διάταξη για τα ΜΜΕ ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αυτεπάγγελτη θα ειναι η δίωξη για εξύβριση εναντίον πολίτη ή πολιτικού όσων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μεταδίδουν υβριστικά ή συκοφαντικά μηνύματα ακροατών, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξή του στον ΠΛΑΝΕΤ. Η δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση θα γίνεται κατόπιν καταγγελίας του θιγόμενου και συνακόλουθης προκατακτικής εξέτασης του εισαγγελέα, δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος. Η ΝΔ επισημαίνει οτι οι ανελεύθερες διατάξεις πέφτουν στα δικαστήρια ως αντισυνταγματικές.

Συνομιλίες Σημίτη - Κλίμα στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση στα Βαλκάνια παράλληλα με τις ευρωπαικές εξελίξεις σε θεσμικό, οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο και η "Ατζέντα 2000", θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχουν απο το απόγευμα και για τρείς μέρες στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βίκτορ Κλίμα. Σύμφωνα με δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο άνδρες, στο πλαίσιο ενός χαλαρού προγράμματος θα συζητήσουν όλα τα θέματα της διεθνούς πολιτικής επικαιρότητας και κυρίως τις ευρωπαικές εξελίξεις.

Πλούσια δράση Ρουμάνων διαρρηκτών.

Τετραμελής σπείρα Ρουμάνων διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις από την Αθήνα μέχρι την Καβάλα και η τριετής δράση της, σταμάτησε με την εξάρθρωσή της, από την Ασφάλεια Καβάλας. "Αρχηγός" της ήταν ο 23χρονος Ολιμπίκ Σεζαρ και μέλη της, οι δυο συνομήλικοί του Φλορίν Τομουλράσα και Ιον Γκογκόσα, καθώς και ο 25χρονος Τζιλιάν Βέλτ.

Εντοπίστηκαν 248 κιλά κοκαϊνης σε φορτηγό πλοίο.

Ποσότητα 248 κιλών κοκαϊνης εντόπισαν οι διωκτικές αρχές στο μηχανοστάσιο του υπο κυπριακή σημαία πλοίου ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ ΟΦ ΡΟΔΟΣ, που κατέπλευσε χθες στο Αλιβέρι Ευβοίας και που προοριζόταν πιθανότατα για την χώρα μας. Το σκάφος έφτασε στο Αλιβέρι με κάρβουνο απο την Κολομβία. Με εντολή του εισαγγελέα συνελήφθησαν οι 8 Ελληνες και οι 33 αλλοδαποί ναυτικοί, ενώ απαγορεύθηκε ο απόπλους του σκάφους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μετά τη νίκη της Ολγας Βασδέκη στο τριπλούν.

Η Ολγα Βασδέκη χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αφού επικράτησε στον τελικό του Τριπλούν με άλμα 14 μέτρων και 55 εκατοστών. Είναι το τρίτο μετάλλιο της χώρας μας στην Βουδαπέστη και το ένατο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Προκρίθηκαν επίσης στους ημιτελικούς των 200 μέτρων ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος και η Κατερίνα Κόφφα, ενώ η Νίκη Μπακογιάννη εξασφάλισε την συμμετοχή της στον τελικό του ύψους, που θα γίνει την Κυριακή.

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, πραγματοποίησε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου.

Μία από τις καλύτερες μέχρι στιγμής εμφανίσεις του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, που διεξάγεται στον φαληρικό όρμο, πραγματοποίησε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, αφού τερμάτισε 6ος στην τέταρτη ιστιοδρομία της διοργάνωσης και έτσι ανέβηκε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση μίας θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000.

Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί του Ντούσαν Μπάγεβιτς,δεν θα περάσουν απαρατήρητοι από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ.

Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί του προπονητή του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς, μετά την επιστροφή της αποστολής των ''ερυθρολεύκων'' από την Ισπανία, μάλλον δεν θα περάσουν απαρατήρητοι από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ. Ηδη η επιτροπή με επιστολή της προς το Mega ζήτησε αντίγραφο της κασέτας της 17/8/98, στην οποία εμφανίζεται ο Μπάγεβιτς να κάνει δηλώσεις. Μετά από αυτό ίσως υπάρξουν εξελίξεις.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 305,93 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,59, γαλλικό φράγκο προς 50,88, λίρα Αγγλίας προς 497,80, ελβετικό φράγκο προς 203,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,47, τη λίρα Κύπρου προς 579,80 και την ECU προς 336,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά αργότερα πιθανόν να υπάρξουν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι και τη νύχτα θα ενισχυθούν στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 18 με 32, στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά 20 με 34 και στο Αιγαίο 22 με 31 βαθμούς.Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και μόνο το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 22 με 34 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, αλλά το απόγευμα θα σημειωθεί καταιγίδα.Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 20 με 31 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 21 August 1998 - 9:04:10 UTC