Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τη Δευτέρα οι προσφορές για αγορά της Ιονικής.
- Σκοτώθηκαν 17 άτομα στην άσφαλτο.
- Συνομιλίες Σημίτη - Κλίμα για θέματα ΕΕ.
- Παραινέσεις Στεφανόπουλου για ανθρώπινα δικαιώματα.
- Εντοπίστηκαν δυο χασισοφυτείες με 1000 δένδρα.
- Κυκλοφορούσαν πλαστά δεκαχίλιαρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νικηφόρο ξεκίνημα για τους τρεις "ισχυρούς", στην πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας.
- Ελπίδες για μια ακόμα ελληνική διάκριση από τη Νίκη Μπακογιάννη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.
- Η εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Εφήβων, ξεκίνησε με νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη Δευτέρα οι προσφορές για αγορά της Ιονικής.

Με ενδιαφέρον αναμένεται απο κυβέρνηση και τραπεζικούς κύκλους η κατάθεση και το άνοιγμα αύριο το μεσημέρι στο Χρηματιστήριο των προσφορών για την αγορά του 51% των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας, που κατέχει η μητρική της Εμπορική Τράπεζα. Διεκδικητές μέχρι στιγμής είναι ο Ομιλος Λάτση και η Alpfa Πίστεως, που θα καθορίσουν τη στάση τους, μετά τις συνεδριάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων το πρωί. Η κυβέρνηση δήλωσε οτι βάση για την πώληση της τράπεζας ειναι η αξία της στο Χρηματιστήριο διαφορετικά θα κηρύξει άγονο το διαγωνισμό.

Σκοτώθηκαν 17 άτομα στην άσφαλτο.

Βαρύς είναι ο φόρος αίματος στην άσφαλτο, καθώς απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι σήμερα το πρωι 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 213 τραυματίστηκαν σε 154 τροχαία δυστυχήματα, που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα. Ανάμεσά τους και ο δεκανέας εθελοντής Φανούριος - Αναστάσιος Διαμαντόπουλος, 19 χρόνων απο την Αγία Τριάδα Καλαμάτας, που σκοτώθηκε οταν το στρατιωτικό οχημα που επέβαινε προσέκρουσε σε μανδρότοιχο στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στην Ελευσίνα, στη διάρκεια περιπολίας προστασίας της περιοχής απο εμπρηστές.

Συνομιλίες Σημίτη - Κλίμα για θέματα ΕΕ.

Ολα τα θέματα, που αφορούν την ΕΕ και ιδιαίτερα εκείνα, που θα εξεταστούν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής τον Οκτώβριο, αναμένεται να συζητηθούν κατά την συνάντηση και συνεργασία, που θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βίκτορ Κλίμα, στη Θεσσαλονίκη. Εμφαση αναμένεται να δοθεί στα ζητήματα, που αφορούν την ένταξη της Κύπρου στην κοινότητα, καθώς και οι ευρωτουρκικές σχέσεις.

Παραινέσεις Στεφανόπουλου για ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκκληση για εγρήγορση των πολιτών, προκειμένου να περιφρουρήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας και αλλού, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, χθες από τις Ράχες της Ικαρίας, κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια της σύνταξης της διακήρυξης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε επίσης την "εξαιρετική εκτίμηση του" για το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας.

Εντοπίστηκαν δυο χασισοφυτείες με 1000 δένδρα.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη δασική περιοχή Κουταλά Κοινότητας Περδικονερίου Μεσσηνίας, καλλιεργούσε 490 δενδρίλια ινδικής κάναβης,ο Παναγιώτης Παυλόπουλος, 41 ετών,κάτοικος Μεσσήνης, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.Επίσης χασισοφυτεία με 677 δενδρύλια ανακάλυψαν και κατέστρεψαν οι άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου,στη θέση Ρούβα κοντά στη Γέργερη.

Κυκλοφορούσαν πλαστά δεκαχίλιαρα.

Απολογούνται την Τρίτη στην ανακρίτρια Ηρακλείου οι Σύριοι Νάφι Μπαϊζιέντ και Αμνταλραχμάν Χιντάν και ο Ηρακλειώτης κρεοπώλης Εμμανουήλ Τσιμπραγού, που εμπλέκονται σε υπόθεση κυκλοφορίας 146 πλαστών δεκαχίλιαρων, που κατασχέθηκαν. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων σε βαθμό κακουργήματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νικηφόρο ξεκίνημα για τους τρεις "ισχυρούς", στην πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας.

Νικηφόρο ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι τρεις ''ισχυροί''του κέντρου στην πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός νίκησε 5-2 τον Απόλλωνα στην Κόρινθο, ο Παναθηναϊκός 2-1 τον Πανηλειακό στο Ολυμπιακό στάδιο και η ΑΕΚ 3-1 τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη. Εξάλλου ο Ιωνικός υπέταξε 1-0 τον ΠΑΟΚ στο στάδιο Καραϊσκάκη. Η πρώτη αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με τους εξής αγώνες: Αρης - Εθνικός Αστέρας, Πανελευσινιακός-Ξάνθη, Καβάλα-Προοδευτική, Βέροια -Ηρακλής και ΟΦΗ- Εθνικός.

Ελπίδες για μια ακόμα ελληνική διάκριση από τη Νίκη Μπακογιάννη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Η Νίκη Μπακογιάννη, που θα αγωνιστεί το απόγευμα στο άλμα εις ύψος αποτελεί ελπίδα για μια ακόμα ελληνική διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουδαπέστη.Στο μεταξύ η ελληνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 των ανδρών, με τους Γενοβέλη, Αλεξόπουλο, Παναγιωτόπουλο, Παπαδιά, πήρε την 4η θέση, ενώ η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ γυναικών, πήρε την 5η θέση στον τελικό. Εξάλλου η ομάδα μας της σκυταλαδρομίας στα 4Χ400μ ανδρών πήρε την 6η θέση στον ημιτελικό και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Η εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Εφήβων, ξεκίνησε με νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Εφήβων, ξεκίνησε με νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στη Μπρατισλάβα, αφού επικράτησε 9-6 της αντίστοιχης της Γαλλίας.Τα τέρματα της ομάδας μας σημείωσαν οι Βλαζάκης 3,Ορφανάκος 2,Τσίκλος,Σαλπαδήμας,Θεοδωρόπουλος, Στελάτος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 305,93 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 170,59, το γαλλικό φράγκο προς 50,88, τη λίρα Αγγλίας προς 497,80, το ελβετικό φράγκο προς 203,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,47, τη λίρα Κύπρου προς 579,80 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 336,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι με πρόσκαιρη ενίσχυση το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 18 με 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 36 και στα νησιά 22 με 31 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική, με βορειοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 23 με 36 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στη θεσσαλονίκη με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 20 με 33 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 23 August 1998 - 7:00:11 UTC