Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αύριο το μεσημέρι ανοίγουν οι φάκελλοι με τις προσφορές για την αγορά της Ιονικής Τράπεζας. Βασικοί διεκδικητές Λάτσης και Alpha Τράπεζα Πίστεως.
- Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Χριστόδουλου με υπουργούς.
- Τον προσεχή Οκτώβριο ή Νοέμβριο οι προενταξιακές διαδικασίες της Κύπρου, δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας.
- Το Κυπριακό και ιδιαιτέρως το αντιπυραυλικό σύστημα Ες-300 στην ατζέντα της συνάντησης Σημίτη-Κληρίδη την Πέμπτη στην Αθήνα.
- Την πορεία των μεγάλων έργων στο νομό Θεσσαλονίκης εξέτασαν πρωθυπουργός και τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές.
- Την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων
- 24 νεκροί και 257 τραυματίες σε 186 τροχαία δυστυχήματα από την περασμένη Παρασκευή έως το απόγευμα σε ολόκληρη τη χώρα.
- Στον ανακριτή οι ναυτικοί του πλοίου "Κλέβουλος", που μετέφερε 200 κιλά κοκαίνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αύριο το μεσημέρι ανοίγουν οι φάκελλοι με τις προσφορές για την αγορά της Ιονικής Τράπεζας. Βασικοί διεκδικητές Λάτσης και Alpha Τράπεζα Πίστεως.

Αύριο Δευτέρα, στις 3 το μεσημέρι, θα ανοίξουν οι φάκελλοι με τις προσφορές για την αγορά του 51% των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας. Βασικοί διεκδικητές φέρονται ο όμιλος Λάτση και η Alpha Τράπεζα Πίστεως, που κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δεχθεί τίμημα για πώληση της Τράπεζας γύρω στα 220 δις δρχ. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος αν δεν κριθεί ικανοποιητικό το προσφερόμενο τίμημα.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Χριστόδουλου με υπουργούς.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου με υπουργούς. Ο κ. Χριστόδουλος τόνισε πως δεν κάνει πολιτικές δηλώσεις, υπάρχουν όμως, όπως είπε, θέματα της επικαιρότητας όπως τα εθνικά και σ' αυτά, πρόσθεσε, έχουμε λόγο. Χαρακτήρισε, δε, φληναφήματα τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι ο κ. Γιαννόπουλος τον κάλεσε στην περίπτωση που θέλει να ασκήσει πολιτική να βγάλει τα ράσα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι η εκκλησία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα όριά της.

Τον προσεχή Οκτώβριο ή Νοέμβριο οι προενταξιακές διαδικασίες της Κύπρου, δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας επαναβεβαίωσαν κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο αυστριακός καγκελάριος Βίκτωρ Κλίμα. Συζήτησαν για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση καθώς και τα θέματα που θα απασχολήσουν την αυστριακή προεδρία. Ο κ. Κλίμα δήλωσε ότι οι προενταξιακές διαδικασίες της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση θα αρχίσουν τον προσεχή Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Το Κυπριακό και ιδιαιτέρως το αντιπυραυλικό σύστημα Ες-300 στην ατζέντα της συνάντησης Σημίτη-Κληρίδη την Πέμπτη στην Αθήνα.

Στην Αθήνα αναμένεται την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Θα εξετάσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει των νέων χειρισμών που θα γίνουν από τις δύο κυβερνήσεις. Κατά τη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί και το θέμα του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος Ες-300. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης δήλωσε ότι οι δύο κυβερνήσεις θα επιχειρήσουν να μειώσουν το θόρυβο που προκαλείται γύρω από το θέμα αυτό το οποίο, όπως είπε, αποτελεί θέμα ασφαλείας.

Την πορεία των μεγάλων έργων στο νομό Θεσσαλονίκης εξέτασαν πρωθυπουργός και τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές.

Η πορεία των μεγάλων έργων που εκτελούνται στο νομό Θεσσαλονίκης εξετάστηκε το μεσημέρι κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια αυτή. Το απόγευμα ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Θρασύβουλο Λαζαρίδη, το νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλο και τα μέλη των νομαρχιακών επιτροπών της Κεντρικής Μακεδονίας με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν τις επικείμενες εκλογές.

Την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει την επίσημη προεκλογική του εκστρατεία ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μιλώντας σε εκδήλωση στη Σάμο ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι προσφέρουν κακή υπηρεσία όσοι άρχισαν την προεκλογική περίοδο νωρίτερα.

24 νεκροί και 257 τραυματίες σε 186 τροχαία δυστυχήματα από την περασμένη Παρασκευή έως το απόγευμα σε ολόκληρη τη χώρα.

Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο και αυτό το τριήμερο, καθώς 24 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 257 τραυματίστηκαν σε 186 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν από την περασμένη Παρασκευή έως το απόγευμα σε ολόκληρη τη χώρα. Από αύριο Δευτέρα επιστρέφει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας όπου θα κυκλοφορούν μόνο τα αυτοκίνητα με ζυγό αριθμό.

Στον ανακριτή οι ναυτικοί του πλοίου "Κλέβουλος", που μετέφερε 200 κιλά κοκαίνη.

Απολογούνται αύριο Δευτέρα στον ανακριτή Χαλκίδας οι τέσσερις 'Ελληνες - μέλη του πληρώματος του υπό κυπριακή σημαία πλοίου "Κλεόβουλος οφ Ρόδος" το οποίο μετέφερε 200 κιλά καθαρής κοκαίνης από την Κολομβία. Εναντίον των τεσσάρων ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για σειρά πράξεων σε βαθμό κακουργήματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νίκες ξεκίνησαν Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟ στην πρώτη αγωνιστική του 20ού πρωταθλήματος της Α' εθνικής. Ο Ολυμπιακός νίκησε 5-2 τον Απόλλωνα στην Κόρινθο, ο Παναθηναϊκός 2-1 τον Πανηλειακό στο ΟΑΚΑ και η ΑΕΚ 3-1 τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη. Ακόμη, ο Ιωνικός κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ, η Καβάλα επικράτησε της Προοδευτικής με 2-1, ο ΟΦΗ του Εθνικού με 3-0, ο Ηρακλής νίκησε μέσα στην Βέροια με 2-0 και τέλος ο Πανελευσινιακός παραχώρησε "λευκή" ισοπαλία στην Ξάνθη. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα 'Αρη- Εθνικού Αστέρα.

Η Μαρία Πολύζου κατέλαβε την 13η θέση στον Μαραθώνιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου της Βουδαπέστης, καλύπτοντας την απόσταση σε 2 ώρες 33'40", που αποτελεί νέα Πανελλήνια επίδοση. Η προηγούμενη ήταν της ίδιας με 2 ώρες 33'43" και την είχε σημειώσει στις 12 Μαϊου του 1996 στο Τορίνο. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η άλλη αθλήτρια μας, η Σπυριδούλα Σούμα, που ήταν 32η με 2 ώρες 39:51.

Σημαντική νίκη πέτυχε η εθνική Ελλάδας πετοσφαίρισης ανδρών στο πλαίσιο των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το ελληνικό συγκρότημα νίκησε με 3-0 την Ισπανία, σε αγώνα που έγινε στο Αμύνταιο. Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ήταν ο 'Ακης Χατζηαντωνίου.

Ο πρωταθλητής της Ιστιοπλοίας Αιμίλιος Παπαθανασίου κατέκτησε την πέμπτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με σκάφη τύπου ΦΙΝΝ, που διεξήχθη στον Φαληρικό όρμο και εξασφάλισε παράλληλα μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ. Το 43ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε χωρίς την διεξαγωγή της τελευταίας ιστιοδρομίας, λόγω της άπνοιας που επικρατούσε, ενώ τον τίτλο κατέκτησε ο Πολωνός Ματέους Κουζνιέρεβιτς.

O Nίκος Μαχλάς ξεκίνησε εντυπωσιακά και το φετινό πρωτάθλημα στην Ολλανδία. Στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης πέτυχε το μοναδικό τέρμα της Φίτεσε (70ό λεπτό) στον αγώνα με την Ρόντα Κερκρέϊντ, χαρίζοντας έτσι τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 305,93 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 170,59, το γαλλικό φράγκο προς 50,88, τη λίρα Αγγλίας προς 497,80, το ελβετικό φράγκο προς 203,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,47, τη λίρα Κύπρου προς 579,80 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 336,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο σε όλη τη χώρα και μόνο στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 37 και στα νησιά από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται και για τη Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 20 και 31 βαθμών Κελσίου.-

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 23 August 1998 - 18:00:08 UTC