Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπο όρους συμφωνία Κλίντον - Μπλέρ για ενίσχυση της Ρωσίας.
- Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Αθήνα για Χρηματιστήριο - δραχμή.
- Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τις βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ.
- Σώοι 20 Ελληνες φοιτητές απο ανατροπή πούλμαν στην Ιταλία.
- Στο αυτόφωρο Θεσσαλονίκης 12 ταραξίες στα επεισόδια ΠΑΟΚ-Αρη.
- Στην Αθήνα σήμερα ο Λιονέλ Ζοσπέν.
- Συνέδριο κοσμολογίας στη Σάμο με τον Στίβεν Χόκιν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ισοπαλία Ολυμπιακού με το νεοφώτιστο Πανελευσινιακό με 1-1.
- Ισόπαλα ήταν τα αποτελέσματα των ομάδων που υποβιβάστηκαν φέτος από την Α' στην Β' εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.
- Ραγδαίες εξελίξεις, έφερε στον ΠΑΟΚ η βαρειά εντός έδρας ήττα από τον Αρη με 4-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπο όρους συμφωνία Κλίντον - Μπλέρ για ενίσχυση της Ρωσίας.

Συμφώνησαν καταρχήν ο Μπίλ Κλίντον και ο Τόνι Μπλέρ, προκειμένου να συνδράμουν οικονομικά τη Ρωσία υπό την προϋπόθεση ότι η Μόσχα θα συνεχίσει την πορεία της προς την οικονομική μεταρρύθμιση. Αύριο ο κ. Κλίντον μεταβαίνει στη Μόσχα για συνομιλίες με τον κ. Γέλτσιν. Οι ηγέτες του ΚΚ Ρωσίας, Ζιουγκάνοφ και των Φιλελευθέρων, Ζιρινόφκσι, δήλωσαν οτι στη σημερινή ψηφοφορία στη Δούμα θα καταψηφίσουν το διορισμό του Τσερνομίρντιν στη θέση του πρωθυπουργού. Ο κ. Γέλτσιν θα απαντήσει σήμερα για τη πολιτική συμφωνία κοινοβουλίου-Τσερνομίρντιν.

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Αθήνα για Χρηματιστήριο - δραχμή.

Κρίσιμη θεωρείται στην Αθήνα η εβδομάδα, που άρχισε για το Χρηματιστήριο και την οικονομία μας λόγω της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας, που παρατηρείται στη Ρωσία. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του Χρηματιστηρίου και της δραχμής σύμφωνα με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, προσθέτοντας οτι η κατάσταση φαίνεται να ελέγχεται.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τις βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Ανακοινώνονται λίγο μετά τις 10 απο το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογικές βάσεις των σχολών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπου φέτος θα εισαχθούν περίπου 63.000 υποψήφιοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πτώση μορίων σημειώνουν η Α', Β' και Γ' δέσμη, ενω άνοδο μερικές σχολές της Δ' δέσμης. Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι διορίζονται 7.311 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές για κάλυψη κενών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξω απο το υπουργείο Παιδείας εξήγγειλαν οι αναπληρωτές καθηγητές.

Σώοι 20 Ελληνες φοιτητές απο ανατροπή πούλμαν στην Ιταλία.

Είναι εκτός κινδύνου οι 20 Ελληνες φοιτητές, που τραυματίσθηκαν χθες το απόγευμα από την ανατροπή πούλμαν μεταξύ Ριτσιόνε - Ρίμινι, ενω δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής τα ονόματά τους. Πολλοί απο τους τραυματίες μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών πήγαν στον τόπο του ατυχήματος πήραν τις αποσκευές και συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλο πούλμαν της εταιρείας "Νιου Εξπρές Λάιν". Το πούλμαν είχε αναχωρήσει το Σάββατο απ`την Αθήνα και μέσω Μπάρι κατευθυνόταν στη Μπολόνια μεταφέροντας 50 Ελληνες φοιτητές και γονείς υποψηφίων σπουδαστών.

Στο αυτόφωρο Θεσσαλονίκης 12 ταραξίες στα επεισόδια ΠΑΟΚ-Αρη.

Δικάζονται σήμερα στο αυτόφωρο Θεσσαλονίκης οι 12 νεαροί, που συνελήφθησαν στα θλιβερά επεισόδια του Σαββάτου κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη. Στα επεισόδια τραυματίσθηκαν ένας φίλαθλος και οκτώ αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δεκάδες βιτρίνες καταστημάτων, πολυκατοικιών και σε αυτοκίνητα. Δύο από τους αστυνομικούς παρέμειναν για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Στην Αθήνα σήμερα ο Λιονέλ Ζοσπέν.

Αναμένεται στην Αθήνα σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Ελληνα ομόλογό του, Κώστα Σημίτη, όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσουν για την πρόσφατη διεθνή οικονομική κρίση και τους τρόπους αντιμετώπισης απο την ΕΕ. Το απόγευμα οι κυριοι Σημίτης και Ζοσπέν θα μιλήσουν σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για το μέλλον της Αριστεράς στην Ευρώπη.

Συνέδριο κοσμολογίας στη Σάμο με τον Στίβεν Χόκιν.

Ο διάσημος νομπελίστας αστροφυσικός, Στίβεν Χόκιν, που θεωρείται ο σύγχρονος Αιστάϊν, βρίσκεται απο χθες στη Σάμο, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο κοσμολογίας. Παρά τα προβλήματα κινητικότητας και ομιλίας που έχει, ο Χόκιν έχει γράψει πολλά βιβλία για το σύμπαν και τη φυσική και θεωρείται αυθεντία στο είδος του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισοπαλία Ολυμπιακού με το νεοφώτιστο Πανελευσινιακό με 1-1.

Η μεγάλη έκπληξη στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' εθνικής ποδοσφαίρου έγινε στο Ολυμπιακό στάδιο, όπου ο νεοφώτιστος Πανελευσινιακός απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός νίκησε στον Κορυδαλό την Προοδευτική με 2-1 και η ΑΕΚ 3-1 τον Απόλλωνα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αναλυτικά στους αγώνες της 2ης ημέρας γιά το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ιωνικός-Πανιώνιος 4-3 ΑΕΚ-Απόλλων 3-1 Ολυμπιακός-Πανελευσινιακός 1-1 Εθνικός Αστέρας-Καβάλα 3-2 Προοδευτική-Παναθηναϊκός 1-2 Πανηλειακός-Εθνικός 2-0 Ξάνθη-Βέροια 2-0 και χθές: ΠΑΟΚ-Αρης 1-4

Ισόπαλα ήταν τα αποτελέσματα των ομάδων που υποβιβάστηκαν φέτος από την Α' στην Β' εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.

Ισόπαλα ήταν τα αποτελέσματα των ομάδων που υποβιβάστηκαν φέτος από την Α' στην Β' εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου. Στους αγώνες της πρεμιέρας ο Αθηναϊκός, η Καλαμάτα και η Παναχαϊκή έμειναν στο "X". Αναλυτικά στην 1η αγωνιστική για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλλιθέα -Παναιτωλικός5-1 Εδεσσαϊκός- Παναχαϊκή 0-0 Λύκοι-Καλαμάτα 0-0 Νίκη Βόλου-Δόξα Βύρωνα 4-1 Αθηναϊκός- Λάρισα 1-1 Ιάλυσος-Καλαμαριά 0-2 Καρδίτσα-Γιάννινα 2-1 Αγιος Νικόλαος- Πανσερραϊκός 1-0 και χθές: Πιερικός-Τρίκαλα 2-0

Ραγδαίες εξελίξεις, έφερε στον ΠΑΟΚ η βαρειά εντός έδρας ήττα από τον Αρη με 4-1.

Ραγδαίες εξελίξεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα την διακοπή της συνεργασίας με τον Ολεγκ Μπλαχίν, έφερε στον ΠΑΟΚ η βαρειά εντός έδρας ήττα από τον Αρη με 4-1. Το όνομα του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες και πιθανότατα την τεχνική ηγεσία του ``Δικεφάλου του Βορρά`` θα αναλάβει και πάλι ο Αγγελος Αναστασιάδης, τον οποίο, άλλωστε, ζητούσαν επιμόνως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Αρη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 315,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176, 50, γαλλικό φράγκο 52,65, λίρα Αγγλίας 522,42, ελβετικό φράγκο προς 213,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,07, τη λίρα Κύπρου προς 601,89 και την ECU προς 348,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο στα κεντρικά και βόρεια, ενδέχεται το απόγευμα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και στα νότια πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 32 και στα νησιά 22 με 29 βαθμούς.Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με μέτριους βόρειους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 21 με 31 βαθμούς. Αίθριος με λίγες νεφώσεις το απόγευμα θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 18 με 27 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 31 August 1998 - 7:00:08 UTC