Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανέκαμψε το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης. Με απώλειες τα Ευρωπαϊκά.
- Απο σήμερα τα νέα ομόλογα του δημοσίου με επιτόκιο 10,75%.
- Ενημέρωση Στεφανόπουλου απο Σημίτη για τα εθνικά μας θέματα.
- Απέρριψε η Γαλλία την πρόταση για συνομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο.
- Στη μάχη των δημοτικών εκλογών τα κόμματα.
- Ξεκινά η λειτουργία του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" στη Θεσσαλονίκη.
- Υποχρεωτικές προσλήψεις ατόμων με ειδικές ανάγκες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Δώνης θα τιμωρηθεί από την διοίκηση της "Ενωσης" με διακοπή συμβολαίου.
- Αρκετά προβλήματα υπάρχουν στις τάξεις του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανέκαμψε το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης. Με απώλειες τα Ευρωπαϊκά.

Εντυπωσιακή ανάκαμψη 3,8% σημείωσε ο δείκτης Ντόου Τζόουνς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, κλείνοντας στις 7.827,43 μονάδες. Ο αριθμός των μετοχών, που άλλαξαν χέρια ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην ιστορία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Με άνοδο 103,65 μονάδες έκλεισε και ο δείκτης Νίκεϊ του Χρηματιστηρίου του Τόκιο. Αντίθετα με απώλειες 80,3 μονάδων έκλεισε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με 48,85 το Χρηματιστήριο στο Παρίσι, με 64,67 της Ζυρίχης, με 84 μονάδες της Φρανκφούρτης, με 212,57 του Χόνγκ Κονγκ και με 22,50 του Σίδνεϊ.

Απο σήμερα τα νέα ομόλογα του δημοσίου με επιτόκιο 10,75%.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διεθνής οικονομική κρίση θα είναι μακράς διάρκειας, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατάσταση ελέγχεται και σύντομα θα βελτιωθεί. Υπογράμμισε επίσης ότι δεν θα αλλάξει η οικονομική πολιτική και θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Σήμερα δημοσιεύεται η επανάληψη του διαγωνισμού πώλησης των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών. Σήμερα και αύριο, εξάλλου, θα διατίθενται τα νέα ομόλογα διετούς διάρκειας με επιτόκιο 10, 75%.

Ενημέρωση Στεφανόπουλου απο Σημίτη για τα εθνικά μας θέματα.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα ενημερώσει στις 12 το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Απέρριψε η Γαλλία την πρόταση για συνομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο.

Και η Γαλλία απέρριψε την τουρκοκυπριακή πρόταση περί συνομοσπονδιακής λύσης στην Κύπρο, επισημαίνοντας οτι κάτι τέτοιο θα συνεπάγετο και αναγνώριση του ψευδοκράτους. Στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου, Βαν ντεν Μπρουκ, τόνισε οτι η ΕΕ τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα αναζητεί λύση του κυπριακού προβλήματος η οποία θα βασίζεται στις σχετικές με το πρόβλημα αποφάσεις και ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Στη μάχη των δημοτικών εκλογών τα κόμματα.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο ενόψει των δημοτικών εκλογών. Τα μέλη της επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθούν σήμερα τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέκο Παπαδόπουλο, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή του εκλογικού αγώνα,ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΔΗΚΚΙ.

Ξεκινά η λειτουργία του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" στη Θεσσαλονίκη.

Αρχίζει στα τέλη της εβδομάδας η λειτουργία του το Νοσοκομείο της δυτικής Θεσσαλονίκης, περισσότερο γνωστό ως Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου". Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο σύμβουλος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Χριστόπουλος, η πλήρης λειτουργια του Νοσοκομείου προγραμματίζεται να γίνει σε τρεις φάσεις.

Υποχρεωτικές προσλήψεις ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Κάρτα αναπηρίας θα παρέχεται από την ερχόμενη χρονιά στα 92.000 περίπου άτομα με ειδικές ανάγκες της χώρας μας, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας & Πρόνοιας, Κώστα Γείτονα. Επίσης, σύμφωνα με νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στη Βουλή οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε ποσοστό 8% του προσωπικού τους και οι δημόσιες, σε ποσοστό 5%, θα είναι υποχρεωμένες να προσλαμβάνουν μεταξύ άλλων - άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους και παιδιά αναπήρων πολέμου και αντιστασιακών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δώνης θα τιμωρηθεί από την διοίκηση της "Ενωσης" με διακοπή συμβολαίου.

Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιώργος Δώνης, στην απολογία που κατέθεσε στην διοίκηση της ΑΕΚ, για το γνωστό επεισόδιο που είχε την περασμένη Κυριακή με τον προπονητή της ομάδας, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς.Ο διεθνής επιθετικός της "Ενωσης" παραδέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ότι έχει πρόβλημα με τον Στεπάνοβιτς και τόνισε ότι δεν μετάνιωσε για ότι έκανε. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Δώνης θα τιμωρηθεί από την διοίκηση της "Ενωσης" με διακοπή συμβολαίου.

Αρκετά προβλήματα υπάρχουν στις τάξεις του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Αρκετά προβλήματα αποδείχθηκε ότι υπάρχουν στις τάξεις του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών μετά την ανοιχτή "κόντρα" ανάμεσα στη Νίκη Μπακογιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη. Ο τελευταίος επανήλθε στην ηγεσία του συλλόγου, όμως η πρωταθλήτρια του ύψους υποστήριξε ότι έγινε κάτι σαν πραξικόπημα για να χάσει η ίδια τη θέση του προέδρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 306,42 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175, 27, γαλλικό φράγκο 52,27, λίρα Αγγλίας 514,03, ελβετικό φράγκο προς 212.88, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,72, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 212,88, τη λίρα Κύπρου προς 594,79 και την ECU προς 345,62 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ' όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 29,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 32 και στα νησιά 20 με 30 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 20 με 32 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 17 με 29 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 2 September 1998 - 7:00:08 UTC