Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανάσα στο Χρηματιστήριο μετά τη θεαματική άνοδο 5,15% . Επεσαν τα επιτόκια, εισροή 800 εκατ.δολαρίων, σημαντική ενίσχυση της δραχμής.
- Συζήτηση εφ`όλης της ύλης προέδρου Δημοκρατίας και πρωθυπουργού με έμφαση τα εθνικά θέματα και την οικονομία.
- Εμμεσες αιχμές κατά των ΗΠΑ, από τον Δημήτρη Ρέππα για τη στάση της Ουάσιγκτον στην πρόταση Ντενκτάς περί συνομοσπονδία στην Κύπρο.
- Στον ανακριτή αύριο 19χρονος Αλβανός ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 5χρονος Βορειοηπειρώτη στα Τρίκαλα.
- Περγαμηνές στον Ανδρέα Παπανδρέου από τον Κων.Μητσοτάκη και αιχμές κατά Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή.
- Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ.
- Ξεκινούν από τον Οκτώβρη επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανάσα στο Χρηματιστήριο μετά τη θεαματική άνοδο 5,15% . Επεσαν τα επιτόκια, εισροή 800 εκατ.δολαρίων, σημαντική ενίσχυση της δραχμής.

Ανακούφιση στο Χρηματιστήριο, καθώς μετά τη μεγάλη πτώση των τελευταίων ημερών, ο γενικός δείκτης σημείωσε σημαντική άνοδο 5,15%. Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια μειώθηκαν αισθητά, στην αγορά συναλλάγματος σημειώθηκε εισροή 800 εκατ.δολαρίων, οι τιμές των ομολόγων παρουσίασαν άνοδο, ενώ η δραχμή ενισχύθηκε σημαντικά σε σχέση με το δολάριο το μάρκο και την Εκιού. Σημαντική ανάκαμψη παρατηρήθηκε και σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου.

Συζήτηση εφ`όλης της ύλης προέδρου Δημοκρατίας και πρωθυπουργού με έμφαση τα εθνικά θέματα και την οικονομία.

Συζήτηση εφόλης της ύλης για τα εξωτερικά και εσωτερικά θέματα της χώρας, είχαν κατά τη συναντησή τους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός. Στη συνάντηση συζητήθηκε και η διεθνής οικονομική κρίση και ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα αργήσει πολύ να εκτονωθεί η κατάσταση. Οι εξελίξεις μπορεί να μοιάζουν αβέβαιες, είπε ο κ. Σημίτης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά θα είναι αρνητικές.

Εμμεσες αιχμές κατά των ΗΠΑ, από τον Δημήτρη Ρέππα για τη στάση της Ουάσιγκτον στην πρόταση Ντενκτάς περί συνομοσπονδία στην Κύπρο.

Εμμεσες αιχμές για τη στάση που τηρούν οι ΗΠΑ έναντι της πρότασης Ντενκτάς για συνομοσπονδία στην Κύπρο, διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος κατηγόρησε κάποιους οι οποίοι χωρίς να κάνουν γνωστό τί θέλουν, λένε απλώς οτι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την επίλυση του Κυπριακού και γυρίζουν τις πλάτες στην πραγματικότητα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στον ανακριτή αύριο 19χρονος Αλβανός ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 5χρονος Βορειοηπειρώτη στα Τρίκαλα.

Στον ανακριτή οδηγείται αύριο ο 19χρονος Αλβανός Ρομέο Νταούτι, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το θάνατο του 5χρονου Βορειοηπειρώτη Θωμά Καραγιάννη. Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον μικρό και τον χτύπησε κατά λάθος στον αυχένα, ενώ του μάθαινε καράτε.

Περγαμηνές στον Ανδρέα Παπανδρέου από τον Κων.Μητσοτάκη και αιχμές κατά Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή.

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και έμμεσες βολές κατά του Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο Κων Μητσοτάκης.Αμφιβάλλω αν υπάρχει σήμερα στη Βουλή εν δυνάμει πρωθυπουργός, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου, είπε ότι υπήρξε πολιτικός του αντίπαλος, αλλά όχι εχθρός του, τόνισε πως ήταν ένας αληθινός ηγέτης και ότι αν ζούσε σήμερα η κατάσταση θα ήταν καλύτερη, γιατί μπορούσε να κάνει πράγματα τα οποία ο Σημίτης δεν τολμά ή δεν μπορεί να κάνει.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ.

Θέματα που αφορούν στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, συζήτησαν στο μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Ισπανό πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Στη συνάντηση εξετάσθηκε και η πορεία των έργων που έχουν σχέση με τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας.

Ξεκινούν από τον Οκτώβρη επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Από τις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία των ορεινών όγκων και των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Οπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, για το σκοπό αυτό θα διετεθούν σε πρώτη φάση περίπου 4 δις δρχ, ενώ θα επισπευθούν οι διαδικασίες για την περιοχή της Αττικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέματα που αφορούν στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, συζήτησαν το μεσημέρι στο μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Ισπανό πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Η συνάντηση, που ήταν διάρκειας 30 λεπτών, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και με την παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου, του υφυπουργού Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα, εκπροσώπων της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων του 2004 και μελών της ΔΟΕ.

Η διοίκηση της κολυμβητικής ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι το νέο πρωτάθλημα της Υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών θ' αρχίσει 31 Οκτωβρίου ή 7 Νοεμβρίου. Ακόμη αποφάσισε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το νέο πρωτάθλημα με τα σωματεία την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. Εξάλλου το Σούπερ Καπ ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί 24 ή 31 Οκτωβρίου, ανάλογα με την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας στις 10 Μαίου 1999. Στο μεταξύ η ΕΚΟΦ ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που Ελληνας υδατοσφαιριστής, ερασιτέχνης κατά την ελληνική νομοθεσία, μετεγγραφεί σε ομάδα χώρας της ΕΕ, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα θα ανήκει στο σωματείο στο οποίο ήταν πριν τη μετακίνηση του.

Η ΕΠΟ με επιστολή της προς την ΕΟΚ, ζητά την αλλαγή ώρας έναρξης του κυριακάτικου αγώνα μπάσκετ, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, για το κύπελλο Ελλάδας. Στην επιστολή αναφέρεται πως για να διευκολυνθεί η παρουσία των φιλάθλων και στους δύο αγώνες, της εθνικής με την αντίστοιχη της Σλοβενίας αλλά και του κυπέλλου, θα έπρεπε ο αγώνας μπάσκετ να ξεκινήσει το απόγευμα στις 17.00 και όχι στις 18.00, όπως έχει ορισθεί.

Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των Νέων, Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, κάλεσε 21 ποδοσφαιριστές για τους δύο φιλικούς αγώνες με την αντίστοιχη της Φινλανδίας, που θα γίνουν 9 και 11 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο.

Ο διαιτητής Γιώργος Μπίκας ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα Γκρασχόπερς- Αντερλεχτ, που θα γίνει την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, για το κύπελλο UΕFA, με βοηθούς τους Σ. Τσολακίδη και Ν. Κακουλίδη και τέταρτο διαιτητή το Γιώργο Ψυχομάνη. Επίσης ο Κύρος Βασσάρας θα διευθύνει τον αγώνα Λοζάνη-Λάτσιο την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου για το κύπελλο κυπελλούχων, με βοηθούς τους Κ. Λάππα και Ι. Ρέντζη, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Σπύρος Παπαδάκος.

Με 26 αθλητές και αθλήτριες θα λάβει μέρος η εθνική μας ομάδα της Κωπηλασίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί 6-13 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία. Ο προπονητής Στέλιος Κυπριώτης δήλωσε ότι η ελληνική ομάδα πάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με στόχο να μπουν οι αθλητές και αθλήτριες μας σε περισσότερους από δύο τελικούς που είχαν συμετάσχει στην περσινή διοργάνωση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 303,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173, 86, γαλλικό φράγκο 51,81, λίρα Αγγλίας 505,81, ελβετικό φράγκο προς 210,81, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,60, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,23, τη λίρα Κύπρου προς 590,30 και την ECU προς 342,74 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 31 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 33 και στο Αιγαίο 20 με 30 βαθμούς Κελσίου.Αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 32 και 17 με 30 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 2 September 1998 - 18:00:09 UTC