Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Φρένο στη διεκδίκηση επιδομάτων βάζει η κυβέρνηση.
- Επιστολές με συστάσεις στους υπουργούς έστειλε ο πρωθυπουργούς.
- Βρέθηκαν σώοι οι δύο ναυαγοί ιστιοπλόοι κοντά στη Σκιάθο.
- Συνεχίζει την επισκεψή του στην Αθήνα ο διευθυντής του FBI.
- Με τον Κ.Μητσοτάκη συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
- Δηλώσεις Μπερνς για τα ελληνοτουρκικά από τη Μυτιλήνη.
- Κατασχέθηκαν 360 κιλά χασίς στη Θεσπρωτία από τις αρχές.
- Κινηματογραφική απόδραση 27χρονου από τον Κορυδαλλό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Φρένο στη διεκδίκηση επιδομάτων βάζει η κυβέρνηση.

Φρένο στη διεκδίκηση επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, προτίθεται να βάλει η κυβέρνηση, ενώ θα δώσει έμφαση στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις των υφυπουργών οικονομικών και εργασίας, οι οποίοι όμως έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η αναθεώρηση της πολιτικής των επιδομάτων θα πρέπει να προωθηθεί χωρίς αναταράξεις στη μισθολογική πολιτική. Η ΑΔΕΔΥ αναγνωρίζει ότι τα επιδόματα δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά τονίζει ότι δεν θα δεχθεί μείωση των αποδοχών.

Επιστολές με συστάσεις στους υπουργούς έστειλε ο πρωθυπουργούς.

Να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά ο πολίτης, καλεί τους υπουργούς ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης έστειλε επιστολές σε όλους του υπουργούς, στις οποίες τους θέτει τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου, μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η προώθηση των διαρθωτικών αλλαγών, οι ιδιωτικοποιήσεις, το σχέδιο Καποδίστριας, οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων και η προώθηση των έργων και η απασχόληση.

Βρέθηκαν σώοι οι δύο ναυαγοί ιστιοπλόοι κοντά στη Σκιάθο.

Εκτός κινδύνου, αλλά εμφανώς ταλαιπωρημένοι νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, οι δύο ιστιοπλόοι Χαρίδημος Αλεξανδρίδης, 45 ετών και Αντώνης Πιζάνιας, 32 ετών, το σκάφος των οποίων βυθίστηκε την Τρίτη το απόγευμα, ανοιχτά από τη Χαλκιδική. Οι δύο ναυαγοί, που πέρασαν 40 δραματικές ώρες στο νερό, εντοπίσθηκαν από ψαροκάϊκο, κοντά στη Σκιάθο.

Συνεχίζει την επισκεψή του στην Αθήνα ο διευθυντής του FBI.

Επαγγελματίες τρομοκράτες χαρακτήρισε τα μέλη της 17 Νοέμβρη ο διευθυντής του FBI Λιούις Φρι, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Οι κύριοι Ρωμαίος και Φρι, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, των εμπόρων ναρκωτικών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Με τον Κ.Μητσοτάκη συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Τον στίχο τραγουδιού "Φωνάζω, μ'ακούει κανείς;"επικαλέσθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για να επισημάνει στο εκκλησίασμα την ανάγκη ανταπόκρισης του κοινού στο κήρυγμά του. Ο κ.Χριστόδουλος είχε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, ενόψει της επίσκεψης του το Σαββατοκύριακο, στο Φανάρι, όπου θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Επίσης συναντήθηκε με κοσμοναύτη του διαστημικού σταθμού Μίρ, στον οποίο είπε ότι οι κοσμοναύτες είναι λίγο πιο κοντά με το θεό.

Δηλώσεις Μπερνς για τα ελληνοτουρκικά από τη Μυτιλήνη.

Ατυχείς, χαρακτήρισε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς τις δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι δεν συμβάλουν στις προσπάθειες για ειρήνευση στην περιοχή. Ο κ.Μπερνς από τη Μυτιλήνη που βρίσκεται τόνισε ότι Ελλάδα και Τουρκία θα αποκτήσουν ειρήνη, μόνο όταν βρουν λύση στα προβλήματά τους μέσω διεθνούς δικαστηρίου ή διαλόγου.

Κατασχέθηκαν 360 κιλά χασίς στη Θεσπρωτία από τις αρχές.

Τριακόσια εξήντα κιλά χασίς εντόπισαν και κατέσχεσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, σε απόκρυμνη και δύσβατη ακτή στην περιοχή Σοφά Πέρδικος Θεσπρωτίας, εκμεταλλευόμενοι πληροφορία. Στο Κερατσίνι, άνδρες του ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο σε αποθήκη και κατέσχεσαν 440.000 λαθρέα πακέτα ξένα τσιγάρα και οι διαφυγόντες φόροι ανέρχονται σε 275 εκατομμύρια δρχ.

Κινηματογραφική απόδραση 27χρονου από τον Κορυδαλλό.

Στην κυριολεξία κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων κατάφερε να δραπετεύσει από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο 27χρονος Κων. Φρίμας, ο οποίος κρύφτηκε στο αυτοκίνητο που μετέφερε ψωμί για τους κρατουμένους. Παρά το ανθρωποκυνηγητό ο δραπέτης παραμένει ασύλληπτος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενας εκπληκτικός Πανιώνιος που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τη Χάκα Φιλανδίας για το κύπελλο Κυπελλούχων κατάφερε να νικήσει με 2-0, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα τέρματα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την προκρισή του από τον πρώτο αγώνα. Τα γκολ του Πανιωνίου πέτυχαν ο Χάιλοκ στο 37 και ο Ρόμπινς στο 57.

Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ντιναμό Κιέβου με 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια και η ισοπαλία του Ολυμπιακού μέσα στην Πορτογαλία με την Πόρτο με 2-2 και ιδίως με τον τρόπο που επιτεύχθηκε αποτελούν ένα απόλυτα θετικό ξεκίνημα των ομάδων μας στο Τσάμπιονς Λίγκ. Παίχτες και τεχνική ηγεσία των ερυθρολεύκων κατά την επιστροφή τους έδειχναν ευτυχισμένοι, ενώ ο Δανιήλ αν και ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του, παραμένει προσγειωμένος και αυτό που τον ενδιαφέρει τώρα είναι ο προσεχής αγώνας της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ.

Με διακοπή συμβολαίου για ένα μήνα και πρόστιμο 700.000 δραχμών τιμωρήθηκε από την ΠΑΕ Αρης ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Γιώργος Κολτσίδας. Ο Κολτσίδας τιμωρήθηκε για την αδικαιολόγηγτη κόκκινη κάρτα που του έδειξε ο διαιτητής στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Ιωνικό (1-1) και προκειμένου να τον παραδειγματίσει για την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του στον αγωνιστικό χώρο.

Τη βεβαιότητα ότι ο εκτός έδρας αγώνας της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Αλβανίας γιά τα προκριματικά του EURO 2000, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου στα Τίρανα, θα γίνει τελικά σε ουδέτερο γήπεδο, λόγω των αναταραχών στη γειτονική μας χώρα, εξέφρασε ο Αλημίσης. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε ότι αναμένει εντός των επομένων ημερών έγγραφο της UEFA με το οποίο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα τον ενημερώνει γιά το που θα διεξαχθεί η συνάντηση, ενώ αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επαφές με τον ελληνικής καταγωγής πρόεδρο της αλβανικής ομοσπονδίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,83 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,29, γαλλικό φράγκο προς 51,97, λίρα Αγγλίας προς 495,30, ελβετικό φράγκο προς 211,78, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,64, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,87, τη λίρα Κύπρου προς 587,82 και την ECU προς 342,50 δραχμές.

Πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών προς το τέλος της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου καθώς η αγορά επηρεάστηκε απο τη σημαντική πτώση που σημείωναν στο άνοιγμά τους οι ευρωπαϊκές αγορές. Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε και πάλι κάτω απο τα επίπεδα των 2.200 μονάδων, κλείνοντας στις 2.184,45 μονάδες μειωμένος σε ποσοστό 1,73%. Αυξημένος ήταν ο όγκος των συναλλαγών, λόγω της διακίνησης σημαντικών πακέτων και η αξία τους έφθασε τα 44,3 δισ. δρχ. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 1,15%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει από αύριο ο καιρός, καθώς μόνο στα ανατολικά και νότια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους και τοπικά στο Ιόνιο ισχυρούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 25 βαθμούς, στα δυτικά 15 με 27 και στην υπόλοιπη χώρα 14 με 29 βαθμούς Κελσίου. Αρχικά αίθριο καιρό με συννεφιά το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 17 με 29 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ θα βρέξει και ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 14 με 24 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 17 September 1998 - 18:00:18 UTC