Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο Γιώργος Παπανδρέου στα Τίρανα.
- Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
- Στις 20 Οκτωβρίου τα νομοσχέδια για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ.
- Συνεχίζουν την απεργία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αττική.
- Προς συμβιβασμό δημοτικοί υπάλληλοι και υπουργείο Εσωτερικών.
- Πρωτοβουλίες για την επίλυση του Κυπριακού.
- Σχεδόν βέβαιη η συνάντηση Σημίτη-Γιλμάζ στις 12 Οκτωβρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Οικονομική "ένεση" ύψους 7 δισ. δραχμών αποφάσισε να κάνει η Πολιτεία στο ποδόσφαιρο.
- Αποκλεισμός δύο μηνών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα επιβλήθηκε στον σέντερ του ΠΑΟΚ, Χοσέ Ορτίθ.
- Αμφίβολη η συμμετοχή του Κώστα Φρατζέσκου στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Γιώργος Παπανδρέου στα Τίρανα.

Στα Τίρανα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Διεθνούς Κοινότητας για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην αλβανική κρίση. Ο κ.Παπανδρέου επισκέπτεται τα Τίρανα ως εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης, την προεδρία στο οποίο ασκεί αυτήν την περίοδο η χώρα μας. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Την πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ για τη διεξαγωγή του 5-ου συνεδρίου του Κινήματος από 18 έως 21 Μαρτίου αναμένεται να υιοθετήσει η Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα. Στην ομιλία του χθες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, τόνισε ότι ο ίδιος προσβλέπει σ`ένα ενωτικό και βαθύτατα ιδεολογικό και πολιτικό συνέδριο, από το οποίο θα προκύψει ένα ενωμένο και δυνατό ΠΑΣΟΚ, προανάκρουσμα της νίκης στις βουλευτικές εκλογές του 2000.

Στις 20 Οκτωβρίου τα νομοσχέδια για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ.

Τα νομοσχέδια τα οποία θα προωθήσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές στα Ταχυδρομεία, τους Σιδηροδρόμους και στις Αστικές Συγκοινωνίες, θα κατατεθούν στη Βουλή, στις 20 Οκτωβρίου. Από τη Δευτέρα, θα αρχίσουν συζητήσεις με τους εργαζόμενους για τα νομοσχέδια αυτά. Χθες συζητήθηκαν στην κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμαμτείας του ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζουν την απεργία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αττική.

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου οι γιατροί συνεχίζουν μέχρι την Τετάρτη την πολυήμερη απεργία τους. Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους δηλώνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατέλαβαν το ένα από τα δύο εφημερεύοντα νοσοκομεία της πόλης, το "Γ. Γεννηματάς".

Προς συμβιβασμό δημοτικοί υπάλληλοι και υπουργείο Εσωτερικών.

Τον τερματισμό της αποχής των δημοτικών υπαλλήλων από τις εκλογικές διαδικασίες, θα εισηγηθεί ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη σημερινή συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, μετά τη συμφωνία με το υπουργείο Εσωτερικών για την καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης για την πρόσθετη απασχόληση αντί του εκλογικού επιδόματος

Πρωτοβουλίες για την επίλυση του Κυπριακού.

Το ενδεχόμενο προσφυγής στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ ώστε να δοθεί νέα δυναμική ώθηση στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού εξετάζει η Λευκωσία. Ο πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ θα έχει επαφές για το θέμα αυτό με ξένους ομολόγους του. Επίσης, θα συναντηθεί στις 25 του μηνός εκ νέου, με το γ.γ. του ΟΗΕ, ενόψει της νέας πρωτοβουλίας που σχεδιάζουν τα Ηνωμένα Εθνη για το Κυπριακό. Στην Αθήνα θα έχουν σήμερα συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, οι ηγέτες του ΔΗΣΥ, κ.Αναστασιάδης και του ΑΚΕΛ, κ.Χριστόφιας

Σχεδόν βέβαιη η συνάντηση Σημίτη-Γιλμάζ στις 12 Οκτωβρίου.

Σχεδόν βέβαιο είναι ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας κ.κ. Σημίτης και Γιλμάζ θα έχουν συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Βαλκανικών χωρών στην Αττάλεια, στις 12 Οκτωβρίου. Αύριο με τον Τούρκο πρωθυπουργό, θα συναντηθεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για το γάμο του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, στο Φανάρι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομική "ένεση" ύψους 7 δισ. δραχμών αποφάσισε να κάνει η Πολιτεία στο ποδόσφαιρο.

Οικονομική "ένεση" ύψους 7 δισ. δραχμών αποφάσισε να κάνει η Πολιτεία στο ποδόσφαιρο, όπως προέκυψε από τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα, με τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Κώστα Αλαμάνο, με την παρουσία και του προέδρου της ΕΠΟ και του ΟΠΑΠ, Σωτήρη Αλημίση. Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Αλαμάνος μετά τη συνάντηση και διευκρίνισε πως η Πολιτεία θα δώσει το ποσό αυτό από κυβερνητικούς πόρους, για τη βελτίωση και την αναβάθμιση των γηπέδων της χώρας.

Αποκλεισμός δύο μηνών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα επιβλήθηκε στον σέντερ του ΠΑΟΚ, Χοσέ Ορτίθ.

Αποκλεισμός δύο μηνών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα επιβλήθηκε στον Χοσέ Ορτίθ. Ο σέντερ του ΠΑΟΚ υποβλήθηκε σε ντόπινγκ κοντρόλ και το δείγμα του βρέθηκε θετικό. Η ποινή του ισχύει από 4/9 και λήγει 3/11. Αντίθετα παρέχεται το δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του πρωταθλήματος στους Αλφόνσο Φορντ του Σπόρτιγκ και Στέφεν Αριγκμπάμπου του Παπάγου.

Αμφίβολη η συμμετοχή του Κώστα Φρατζέσκου στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Ο τραυματισμός του Κώστα Φρατζέσκου κατά την διάρκεια τηςπροπόνησης δημιουργεί ανησυχίες στον ΠΑΟΚ γιά την συμμετοχή του στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής μέσος συγκρούστηκε με τον συμπαίκτη του Ολιβάρες και παρά το ότι δεν έγινε ακόμη γνωστή η σοβαρότητα του τραυματισμού του, η συμμετοχή του στον αγώνα της Τούμπας είναι αμφίβολη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,21, γαλλικό φράγκο προς 51,95, λίρα Αγγλίας προς 496,03, ελβετικό φράγκο προς 211,98, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,62, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 223,31, τη λίρα Κύπρου προς 588,70 και την ECU προς 342,15 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βορεία θα είναι ισχυρές.Αργότερα πάντως, στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 22, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 27 και στα νησιά 19 με 28 βαθμούς. Συννεφιά με παροδική βροχή και πιθανή καταιγίδα αναμένεται στην Αττική, αλλά από το απόγευμα θα σημειωθεί σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι μέχρι μέτριοι αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε μέτριους βοριάδες, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 18 με 26 βαθμούς. Συννεφιά με βροχή, μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 15 με 21 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 19 September 1998 - 7:00:09 UTC