Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μειώνονται οι τιμές των αυτοκινήτων και του ΦΠΑ του ρεύματος.
- Συνεδριάζουν απο σήμερα τα κορυφαία όργανα του ΠΑΣΟΚ.
- Σημίτης:Εχουμε πλειοψηφία και εντολή να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα
- Στη δημοσιότητα σήμερα το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση.
- Υιοθετήθηκαν οι εκθέσεις αξιολόγησης των προς ένταξη χωρών στην ΕΕ.
- Υπάλληλοι του ΟΣΚ προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
- Προσφυγή 2000 αγροτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα πανωτόκια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επι της Λάνς.
- Απόψε ο επαναληπτικός αγώνας του Πανιωνίου με τον Απολλωνα Λεμεσού για πρόκριση στους ``8`` του κυπέλλου κυπελλούχων.
- Τρια στα τέσσερα για τις ελληνικές ομάδες στο Κύπελλο Κόρατς.
- Το σημερινό ``πακέτο`` στο μπάσκετ περιλαμβάνει τους αγώνες των τριών εκπροσώπων μας στην Ευρωλίγκα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μειώνονται οι τιμές των αυτοκινήτων και του ΦΠΑ του ρεύματος.

Μειωμένους ειδικούς φόρους προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, που οριστικοποιήθηκε χθες σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπο την προεδρία του πρωθυπουργού και θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Μεταξύ άλλων μειώνεται η φορολογία στα αυτοκίνητα, γεγονός που θα οδηγήσει στη πτώση της τιμής 5% κατά μέσο όρο, καθώς και η μείωση του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ απο 18% σε 8%. Οι μειώσεις αυτές, που κοστίζουν στο κράτος 180 δις δρχ, θα συμβάλουν σημαντικά στην πτώση του πληθωρισμού και θα οφελήσουν τα λαϊκά στρώματα.

Συνεδριάζουν απο σήμερα τα κορυφαία όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι συνεδριάσεις των κορυφαίων οργάνων του ΠΑΣΟΚ το τριήμερο, που αρχίζει σήμερα. Η Πολιτική Γραμματεία και το ΕΓ συνεδριάζουν σήμερα και αύριο η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών αναμένεται οτι θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι το θέμα που δημιουργήθηκε με την επιστολή των 11 θεωρείται λήξαν και ως μη γενόμενο, ενω εξέφρασε και την ελπίδα οτι δεν θα επαναληφθεί.

Σημίτης:Εχουμε πλειοψηφία και εντολή να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα

Η κυβέρνηση έχει την καθαρή πλειοψηφία και την καθαρή εντολή να προχωρήσει το πρόγραμμά της, που είναι σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει. Αυτό είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι, αναφερόμενος στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση απο τη Βουλή. Τώρα, πρόσθεσε ο κ. Σημίτης, πρέπει να προχωρήσουμε στη μεγάλη προσπάθεια του 1999, για την ένταξη στην ΟΝΕ και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας μετά την ένταξη.

Στη δημοσιότητα σήμερα το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση.

Τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου για την κοινωνική ασφάλιση παρουσιάζει σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Χθες έδωσε στη δημοσιότητα το λεγόμενο "μικρό πακέτο" του ασφαλιστικού, το οποίο προβλέπει την ενοποίηση των ΤΕΒΕ-ΤΑΕ ΤΣΑ σε ενιαίο ταμείο και των ταμείων αρωγής των δημοσίων υπαλλήλων σε ενιαίο επικουρικό ταμείο. Επίσης, κατάργηση των 47 ταμείων αρωγής των δικηγόρων της επαρχίας, μείωση στο 10% της συμμετοχής στα φάρμακα για τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΕΚΑΣ.

Υιοθετήθηκαν οι εκθέσεις αξιολόγησης των προς ένταξη χωρών στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε τις εκθέσεις αξιολόγησης για την πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ των υποψηφίων χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, της Κύπρου, καθώς και της Τουρκίας ως επιλέξημης χώρας. Οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβενία και Κύπρο. Για την Τουρκία η έκθεση διαπιστώνει ότι δεν πληρεί τα πολιτικά κριτήρια και ότι υπάρχουν ανωμαλίες σε ό,τι αφορά τη δημόσια διοίκηση. Για την Κύπρο, η έκθεση διαπιστώνει δυναμισμό της κυπριακής οικονομίας.

Υπάλληλοι του ΟΣΚ προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσέφυγαν υπάλληλοι του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και ζητούν ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο μετατρέπεται ο ΟΣΚ σε Ανώνυμη Εταιρία. Επίσης, χαρακτηρίζουν καταστρατήγηση του άρθρου 103 του Συντάγματος την παύση της μονιμότητας των υπαλλήλων του ΟΣΚ με την μετατροπή του σε ΑΕ, όπως προβλέπει το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα.

Προσφυγή 2000 αγροτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα πανωτόκια.

Μαζική προσφυγή κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας 2.000 αγρότες της Κρήτης ζητώντας επαναρύθμιση των χρεών τους στην Αγροτική Τράπεζα, που έχει προέλθει απο επανατοκισμό δανείων. Η προσφυγή τους στηρίζεται σε απόφαση του Αρείου Πάγου. Οι προσφεύγοντες βάλλουν κατά του πρόσφατου Ν. 2.601/98, που επαναρύθμισε το νομικό καθεστώς των πανωτοκίων. Τον χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό και οτι αντιβαίνει τις οδηγίες της ΕΕ, οι οποίες δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση τον ανατοκισμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επι της Λάνς.

Το όνειρο της πρόκρισης στους " 8 " του Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει ζωντανό για τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" πέτυχαν την δεύτερή τους νίκη στη φετινή διοργάνωση επικρατώντας της Λανς με 1-0 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟ πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση του Ε' ομίλου με 6 βαθμούς. Στο μεταξύ την πρώτη του ήττα στον Α' όμιλο της διοργάνωσης γνώρισε ο Ολυμπιακός, αφού παρά την καλή του εμφάνιση, έχασε στο Αμστερνταμ από τον Αγιαξ με 2-0.

Απόψε ο επαναληπτικός αγώνας του Πανιωνίου με τον Απολλωνα Λεμεσού για πρόκριση στους ``8`` του κυπέλλου κυπελλούχων.

Η αγωνιστική δραστηριότητα των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης συνεχίζεται και σήμερα με την μάχη του Πανιωνίου για πρόκριση στους ``8`` του κυπέλλου κυπελλούχων. Οι ``κυανέρυθροι`` αντιμετωπίζουν στο ``Τσίρειο`` στάδιο τον Απολλωνα Λεμεσού με στόχο να διαφυλάξουν το υπέρ τους 3-2 του α' αγώνα. Το ματς θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα μεταδοθεί τηελοπτικά από το MEGA CHANNEL.

Τρια στα τέσσερα για τις ελληνικές ομάδες στο Κύπελλο Κόρατς.

Τρια στα τέσσερα για τις ελληνικές ομάδες στο Κύπελλο Κόρατς. Ο Παπάγου σε αγώνα που έγινε στην Κροατία, επικράτησε με 79-71 της Ζρίνιεβατς, ενώ το ροζ φύλλο αγώνα πήρε και ο Απόλλων Πατρών που νίκησε με 72-64 τη Σπάρτα Πράγας αλλά και ο Πανιώνιος που κέρδισε στην παράταση με 76-65 την Φρίμπουργκ στην Ελβετία. Αντίθετα, το Ηράκλειο παίζοντας με ένα μόνο ξένο, ηττήθηκε στο Λίντο από τη γιουγκοσλαβική Μπεομπάνκα με 65-64.

Το σημερινό ``πακέτο`` στο μπάσκετ περιλαμβάνει τους αγώνες των τριών εκπροσώπων μας στην Ευρωλίγκα.

Το σημερινό ``πακέτο`` στο μπάσκετ περιλαμβάνει τους αγώνες των τριών εκπροσώπων μας στην Ευρωλίγκα. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο κλειστό της Γλυφάδας την Κίντερ Μπολόνια. Ο ΠΑΟΚ παίζει στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ,ενώ, τέλος, για την Ευρωλίγκα γυναικών ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την γερμανική Βούπερταλ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,45 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,72, γαλλικό φράγκο προς 50,92, λίρα Αγγλίας προς 470,96, ελβετικό φράγκο προς 208,43, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,94, τη λίρα Κύπρου προς 576,54 και την ECU προς 334,74 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών σποραδικών βροχών.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα πελάγη τοπικά ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 26 και στα νησιά 16 με 25 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο κατά διαστήματα λίγες νεφώσεις προβλέπονται για την Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 13 με 25 βαθμούς. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης 12 με 21 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 5 November 1998 - 9:00:24 UTC