Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ισχυρά αντικίνητρα στην εργασία των συνταξιούχων.
- Από την προσεχή εβδομάδα οι νέες μειωμένες τιμές των αυτοκινήτων.
- Επίθεση κατά της εσοκωμματικής αντιπολίτευσης από τον Θ.Πάγκαλο
- Κηδεύθηκε στο νεκροταφείο Καλλιθέας ο υποσμηναγός Παρούσης.
- Στο 2% θα κυμανθούν οι αυξήσεις μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους.
- Αντιδρά η Αθήνα σε χρηματοδότηση Τουρκίας από Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
- Αρχίζουν αύριο οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
- Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Ρήγα Φεραίο στη Βιέννη.
- Το "Μουσείο του Εφήβου", επισκέφθηκε στη Γαλλία ο Γ.Α.Παπανδρέου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ισχυρά αντικίνητρα στην εργασία των συνταξιούχων.

Ισχυρά αντικίνητρα στην εργασία των συνταξιούχων, προβλέπει το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ετσι θα αναστέλεται η καταβολή της σύνταξης για όσους είναι κάτω των 55 ετών και εργάζονται, ενώ σε όσους παίρνουν σύνταξη πάνω από 200.000 δρχ θα περικόπτεται το 70%. Προβλέπεται επίσης ότι και οι άνδρες θα μπορούν να παίρνουν τις συντάξεις των συζύγων τους, αυξάνονται οι συντάξεις γήρατος και αναπηρίας και προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων.

Από την προσεχή εβδομάδα οι νέες μειωμένες τιμές των αυτοκινήτων.

Από την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ισχύσουν οι νέες μειωμένες τιμές των αυτοκινήτων, μετά τη μείωση της έμμεσης φορολογίας που προχώρησε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιπληθωριστικής πολιτικής. Τη Δευτέρα, κατά πάσα πιθανότητα, θα κατατεθεί στη βουλή το σχετικό νομοσχέδιο και από την επομένη θα ισχύσουν οι αλλαγές. Σύμφωνα με την κυβέρνηση η μείωση της τελικής τιμής θα είναι 5% κατά μέσο όρο.

Επίθεση κατά της εσοκωμματικής αντιπολίτευσης από τον Θ.Πάγκαλο

Επίθεση κατά των διαφωνούντων και μελών του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί αλλαγή του τρόπου εκλογής των οργάνων του κόμματος. Οποιος δεν στηρίζει το κόμμα στο οποίο ανήκει είναι για το Δαφνί, τόνισε ο κ Πάγκαλος, ο οποίος αποκάλεσε τον Κώστα Καραμανλή κακή επαρχιώτικη ιμιτασιόν του κ.Αβραμόπουλου και επανέλαβε τον χαρακτηρισμό κύριος Τίποτα για το δήμαρχο Αθηναίων. Για παραλήρημα Πάγκαλου που εμπίπτει στην αρμοδιότητα ψυχιάτρου κάνει λόγο η ΝΔ.

Κηδεύθηκε στο νεκροταφείο Καλλιθέας ο υποσμηναγός Παρούσης.

Μέσα σε βαρύ κλίμα πένθους και θλίψης, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Καλλιθέας ο ήρωας της Πολεμικής μας Αεροπορίας Νίκος Παρούσης, ο οποίος θυσιάστηκε για να μην πέσει το αεροσκάφος του σε κατοικημένη περιοχή στον Ωρωπό. Η βουλή θα τιμήσει τον 26χρονο άτυχο πιλότο με το χρυσό μετάλλιο του σώματος, ενώ θα αναλάβει τα έξοδα ανατροφής και σπουδών του παιδιού του.

Στο 2% θα κυμανθούν οι αυξήσεις μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους.

Στα επίπεδα του πληθωρισμού, δηλαδή στο 2% θα κυμανθούν οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων το 1999, διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ κατά τη σημερινή συνάντησή τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ ο κ.Παπαντωνίου δεσμεύτηκε ότι για το 2000 θα συζητηθεί η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και η αύξηση του αφορολογήτου ορίου.

Αντιδρά η Αθήνα σε χρηματοδότηση Τουρκίας από Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα προσφύγει η Ελλάδα σε περίπτωση που το συμβούλιο υπουργών υιοθετήσει την πρόταση της Κομισιόν για χρηματοδότηση της Τουρκίας, δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη και παράνομη την ενέργεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πάντως η Αθήνα χαρακτήρισε θετική την απόφαση της Αγκυρας να ξεπαγώνει το διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ενωση και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει διαφοροποίηση της Αγκυρας και σε άλλα ζητήματα.

Αρχίζουν αύριο οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Με ομιλία του πρωθυπουργού, αρχίζουν αύριο οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο του θρίλερ που εξελίχτηκε την Τρίτη το βράδυ στη βουλή κατά την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Με τα θέματα που θα συζητηθούν ασχολήθηκαν σε διαδοχικές συνεδριάσεις η Πολιτική Γραμματεία και το Εκτελεστικό Γραφείο. Ολα πηγαίνουν καλύτερα για το ΠΑΣΟΚ, αύριο τα σπουδαία, τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Ρήγα Φεραίο στη Βιέννη.

Με φιλολογική βραδιά, αρχιερατικό μνημόσυνο και αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας, κορυφώνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Βιέννη - στην πόλη όπου έγινε το πρωτανάκρουσμα του Γένους με τον επαναστατικό σπόρο του Ρήγα Φεραίου - οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το θάνατο αυτού του μεγάλου οραματιστή, προδρόμου και εθνομάρτυρα. Οι εκδηλώσεις για το Ρήγα Φεραίο στη Βιέννη, όπου έζησε και έδρασε ο ίδιος, είχαν αρχίσει τον περασμένο Μάρτιο.

Το "Μουσείο του Εφήβου", επισκέφθηκε στη Γαλλία ο Γ.Α.Παπανδρέου.

"Ο έφηβος", άγαλμα της ελληνιστικής εποχής που βρέθηκε στις εκβολές του ποταμού που διασχίζει την πόλη Αgde απετέλεσε την αφορμή όχι μόνο αυτή η παραθαλάσσια πόλη της Γαλλίας να προσελκύσει το τουριστικό ενδιαφέρον αλλά και να δημιουργηθεί ολόκληρο μουσείο το οποίο ονομάζεται "Μουσείο του Εφήβου". Το μουσείο αυτό επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος λίγο πριν είχε εγκαινιάσει οδό της πόλης, η οποία ονομάστηκε "Λεωφόρος των Ελλήνων". Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την έκθεση "Ημέρες Ελληνικού Πολιτισμού". Η έκθεση αυτή φιλοξενεί αρκετά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως επίσης και εκδόσεις που έχουν ως αντικείμενο το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Νέα Σμύρνη φλέγεται! Ο ιστορικός Πανιώνιος προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ''8'' του Κυπέλλου Κυπελλούχων, μετά τη εκτός έδρας νίκη του με 1-0 επί του Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο. Ο αγώνας έγινε στο Τσίρειο Στάδιο και το ''χρυσό'' γκολ πέτυχε ο ηγέτης των ''κυανέρυθρων'' Αντώνης Σαπουντζής στο 18ο λεπτό. Θυμίζουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες ο Πανιώνιος είχε νικήσει και στη Νέα Σμύρνη με 3-2 και έτσι έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη διοργάνωση.

Η Ελλάδα είναι πιά η 7η χώρα στην κατάταξη της UEFA, αναφορικά με τα αποτελέσματα των ομάδων της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μετά την νίκη του Πανιωνίου στην Κύπρο επί του Απόλλωνα Λεμεσού με 1-0 και την πρόκριση των ''Νεοσμυρνιωτών'' στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων, η χώρα μας κέρδισε 0,600 βαθμούς και έφτασε τους 30.450 ξεπερνώντας την Τσεχία, η οποία έμεινε όγδοη με 30.417 βαθμούς.

Ο διεθνής διαιτητής Γιώργος Μπίκας, του Συνδέσμου Χαλκιδικής, ορίστηκε σήμερα να διευθύνει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για την 9η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, που θα γίνει το Σάββατο. Εξάλλου τον αγώνα Εθνικός-Παναθηναϊκός, που θα γίνει την Κυριακή θα διευθύνει ο Δούρος (Κορίνθου). Ακόμη στους αγώνες της Δευτέρας ορίστηκαν ο Βασσάρας (Θεσσαλονίκης) στο Πανιώνιος-ΟΦΗ και ο Τεβεκέλης (Θεσσαλονίκης) στο Ολυμπιακός-Ιωνικός.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων, στον πρώτο αγώνα της για τον προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στα Χανιά, συνέτριψε 7-0 την αντίστοιχη του Λουξεμβούργου. Τα τέρματα σημείωσαν οι Βακουφτσής (1`, 15`-πεν, 59`), Χαριστέας (32`, 46`), Θεοδωρίδης (42`) και Νάστος (84`). Το Σάββατο η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Αυστρίας και η νικήτρια θα πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,27 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,00, γαλλικό φράγκο προς 50,99, λίρα Αγγλίας προς 471,48, ελβετικό φράγκο προς 208,47, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,83, τη λίρα Κύπρου προς 575,91 και την ECU προς 335,66 δραχμές.

Οι εκτεταμένες ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 30 λεπτά στη σημερινή συνεδρίαση για Τραπεζικές μετοχές οδήγησαν σήμερα τη χρηματιστηριακή αγορά σε σημαντική πτώση. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, αφορμή για τις ρευστοποιήσεις ήταν η δήλωση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος με την οποία εξέφρασε έμμεσα τη διαφωνία του για τις πρόσφατες μειώσεις επιτοκίων απο κάποιες Τράπεζες. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2254,37 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,95%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 52,8 δισ. δρχ. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 0,88%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς και στα πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 26 και στα νησιά 17 με 25 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 24 και 13 με 22 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 5 November 1998 - 19:00:09 UTC