Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την απεργία στα τελωνεία.
- Προσδοκίες για μείωση των τραπεζικών επιτοκίων.
- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μαθητών.
- Σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές.
- Προσωπική ανάμειξη για επίλυση του Κυπριακού υπόσχεται ο Κλίντον.
- Δηλώσεις Τζεμ στην ΕΞΟΥΣΙΑ για ελληνοτουρκικά - Κυπριακό.
- Με αστυνομική παρουσία το στήσιμο των πυλώνων της ΔΕΗ στο Κρυονέρι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το ενδεχόμενο υποβιβασμού αντιμετωπίζουν έξι ΠΑΕ της Β' και Γ' κατηγορίας λόγω χρεών σε ποδοσφαιριστές.
- Δίωρος αποκλεισμός της Εθνικής αύριο από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.
- O Ολυμπιακός και αυτό το μήνα είναι η καλύτερη ομάδα της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την απεργία στα τελωνεία.

Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιστράτευσης των τελωνειακών, απο την κυβέρνηση, η οποία περιμένει την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου εαν είναι παράνομη και καταχρηστική ή όχι η πολυήμερη απεργία τους, που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί σημαντικότατες ελλείψεις στα καύσιμα. Χθες ασκήθηκε ποινική δίωξη για την παρεμπόδιση απο απεργούς, 100 βυτιοφόρων, με εκτελωνισμένα καύσιμα να εξέλθουν απο το τελωνείο Ασπροπύργου. Απο σήμερα κλειστή είναι η χωματερή των Ανω Λιοσίων, λόγω έλλειψης καυσίμων στα μηχανήματά της.

Προσδοκίες για μείωση των τραπεζικών επιτοκίων.

Η μείωση των επιτοκίων απο τις 11 κεντρικές τράπεζες των χωρών της ζώνης του ευρώ, προκαλεί βάσιμες προσδοκίες για άμεση πτώση και των ελληνικών επιτοκίων. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες καθόρισαν το βασικό επιτόκιο της διατραπεζικής αγοράς στο 3,0%. Στην Τράπεζα της Ελλάδος εξετάζονται ήδη τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, προκειμένου να επισπευσθεί μια ανάλογη κίνηση.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μαθητών.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Περισσότερα απο 300 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπο κατάληψη. Επίσης, αυξάνεται και ο αριθμός των υπο κατάληψη σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 12μμ και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές Λυκείων θα κλείσουν τμήμα της λεωφόρου Λαυρίου στα Μεσόγεια, καθώς και το σημείο Πατησίων - Γαλατσίου, στην περιοχή της Γκράβας.

Σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές.

Επιθετική πολιτική και να καταπολεμηθεί η λογική της "χαλαρής" ψήφου στις ευρωεκλογές, η οποία θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη συνοχή της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών υπο τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Τονίστηκε, επίσης, ότι οι ευρωεκλογές στην πραγματικότητα θα έχουν τον χαρακτήρα εθνικών εκλογών, αφού θα κριθούν και σε αυτές θέματα, που κρίνουν και τις εκλογές για το εθνικό κοινοβούλιο.

Προσωπική ανάμειξη για επίλυση του Κυπριακού υπόσχεται ο Κλίντον.

Την πρόθεσή του να αναμιχθεί προσωπικά στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού και μείωση της έντασης στο Αιγαίο, εξέφρασε ο πρόεδρος Κλίντον, σε συνάντηση, που είχε με την ηγεσία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τους ομογενείς, που ήταν παρόντες στη συνάντηση, ο κ. Κλίντον έδειξε πολύ καλά ενημερωμένος για την κατάσταση, που επικρατεί σε όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ήταν κοινή εκτίμηση των παρευρισκομένων πως το ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον, που επέδειξε ο κ. Κλίντον ήταν ειλικρινές.

Δηλώσεις Τζεμ στην ΕΞΟΥΣΙΑ για ελληνοτουρκικά - Κυπριακό.

Πακέτο προκλητικών αξιώσεων, τις οποίες θεωρεί "αλληλένδετες μεταξύ τους", διατυπώνει για το Αιγαίο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο κ. Τζεμ χαρακτηρίζει χρυση ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού την πρόταση Ντενκτάς για συνομοσπονδία στη Μεγαλόνησο. Eπίσης δηλώνει οτι αναμένει την επισημοποίηση της τουρκικής υποψηφιότητας για ένταξη στην ΕΕ απο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη.

Με αστυνομική παρουσία το στήσιμο των πυλώνων της ΔΕΗ στο Κρυονέρι.

Παρουσία αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζονται στο Κρυονέρι της Αττικής οι εργασίες της ΔΕΗ για το στήσιμο πυλώνων υπερυψηλής τάσης. Το έργο τηρεί όλες τις προδιαγραφές και τους όρους της κοινότητας και θα προχωρήσει κανονικά τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στο μεταξύ, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αίτηση αναστολής των έργων κατέθεσαν η κοινότητα Κρυονερίου και 32 κάτοικοι της περιοχής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ενδεχόμενο υποβιβασμού αντιμετωπίζουν έξι ΠΑΕ της Β' και Γ' κατηγορίας λόγω χρεών σε ποδοσφαιριστές.

Σοβαρό κίνδυνο να χάσουν στα ``χαρτιά`` τους επόμενους αγώνες που θα δώσουν για το πρωτάθλημα,αντιμετωπίζουν έξι ΠΑΕ της Β` και Γ` εθνικής.Πρόκειται για τις ΠΑΕ Ποσειδών Μηχανιώνας,Νίκη Βόλου,Αιολικός Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας και Απόλλων Καλαμαριάς. Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ έκανε δεκτές τις καταγγελίες ποδοσφαιριστών σε βάρος αυτών των ΠΑΕ και έτσι από σήμερα και μέχρι να εξοφλήσουν τα χρέη τους, οι συγκεκριμένες ομάδες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απώλειας των αγώνων που θα δώσουν στο μέλλον.

Δίωρος αποκλεισμός της Εθνικής αύριο από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων φιλάθλων του ΠΑΟΚ με απόφασή της θα αποκλείσει αύριο Σάββατο την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κατερίνης στο ύψος των διοδίων Μαλγάρων στο δίωρο 11.00-13.00 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του αθλητικού δικαστή να τιμωρήσει την ποδοσφαιρική ομάδα για το διακοπέν παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού της 30ης Οκτωβρίου.Επόμενο βήμα μετά τον συμβολικό αυτό αποκλεισμό θα είναι για τους νεαρούς οπαδούς της μακεδονικής ομάδας, αποκλεισμός των Τεμπών, που θα συμβεί σύντομα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

O Ολυμπιακός και αυτό το μήνα είναι η καλύτερη ομάδα της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη.

O Ολυμπιακός και αυτό το μήνα είναι η καλύτερη ομάδα της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη, αν και έπεσε κατά μια θέση, από την 28η τον Οκτώβριο τώρα στην 29η θέση, σύμφωνα με τη διεθνή ομοσπονδία στατιστικής και ιστορίας του ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σημαντικό άλμα και από την 46η βρίσκεται τώρα στην 37η θέση, όπως και ο Πανιώνιος που είναι στην 46η θέση. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον στην 154η θέση, ενώ η ΑΕΚ στην 132η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,26 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,14, γαλλικό φράγκο προς 51,04, λίρα Αγγλίας προς 477,09, ελβετικό φράγκο προς 209,74, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,26, τη λίρα Κύπρου προς 575,50 και την ECU προς 336,03 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σ'όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και τους πολύ θυελλώδεις νότιους ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 13, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 17 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς. Νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική με παροδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα θυελλώδεις, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 10 με 16 βαθμούς. Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες, έως πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 8 με 12 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 4 December 1998 - 10:00:20 UTC