Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προβλήματα αναμένονται σήμερα απο την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
- Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας.
- Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ.
- Αναμένονται πρωτοβουλίες μείωσης έντασης και εξοπλισμών στην Κύπρο.
- Η διαγραφή των ελληνικών αγροτικών χρεών στο συμβούλιο υπουργών ΕΕ.
- Φορτηγό πλοίο προσάραξε κοντά στο Μαντούδι.
- Οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα η παιδοκτόνος Σιαμπάνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μερική δικαίωση για τον ΠΑΟΚ από την δευτεροβάθμια δικαστική επιτροπή της ΕΠΟ.
- Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Εθνικό με 2-0.
- Ο επιθετικός της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης, αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προβλήματα αναμένονται σήμερα απο την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το κοινό αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα στις μετακινήσεις και στις συναλλαγές του με δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και ΔΕΚΟ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτές στην απεργία. Στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τα πράσινα λεωφορεία οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας επίσης απο τις 9 το βράδυ εως τη λήξη της βάρδιας, στα μπλέ λωφορεία απο τις 10 το βράδυ και μετά. Στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν και απο την έναρξη της βάρδιας εως τις 9πμ.

Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας.

Εκατοντάδες σχολεία συνεχίζουν να τελούν υπο κατάληψη. Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας, Γεράσιμο Αρσένη και τους μαθητές Λυκείων της Παιανίας και της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Αρσένης υποσχέθηκε να εξετάσει τη δυνατότητα αλλαγών σε σημαντικές λεπτομέρειες, που αφορούν την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Η ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την έναρξη εθνικού διαλόγου για την Παιδεία.

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ.

Τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη τέταρτης γενιάς και τα ιπτάμενα ραντάρ, που προτίθεται να αγοράσει η Ελλάδα στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων, αναμένεται να επιλέξει στη σημερινή του συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Αναμένονται πρωτοβουλίες μείωσης έντασης και εξοπλισμών στην Κύπρο.

Το ενδεχόμενο ανάληψης πρωτοβουλίας απο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον περιορισμό των εξοπλισμών στην Κύπρο συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, του υφυπουργού, Γιάννου Κρανιδιώτη και των Αμερικανών αξιωματούχων Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και Τόμας Μίλερ, που βρίσκονταν χθες στην Αθήνα. Νωρίτερα, συνάντηση με τους Αμερικανούς αξιωματούχους παρουσία του κ. Μπέρνς είχε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η διαγραφή των ελληνικών αγροτικών χρεών στο συμβούλιο υπουργών ΕΕ.

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στην οποία αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των ελληνικών αγροτικών χρεών. Η Ελλάδα έχει προσφύγει στο συμβούλιο υπουργών ζητώντας την ανατροπή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναστολή του ελληνικού νόμου 2538 του 1997, που προβλέπει να διαγραφούν αγροτικά χρέη συνολικού ποσού 162,4 δισ. δρχ. Ο κ. Ανωμερίτης διατύπωσε συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.

Φορτηγό πλοίο προσάραξε κοντά στο Μαντούδι.

Οι 26 επιβαίνοντες στο φορτηγό πλοίο "Γιουροπίαν", που προσάραξε χθες κοντά στο Μαντούδι της Εύβοιας, μεταφέρθηκαν με ρυμουλκό στην ξηρά. Κοντά στο σκάφος παραμένει ρυμουλκό, το οποίο μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει την επιχείρηση αποκόλλησης.

Οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα η παιδοκτόνος Σιαμπάνη.

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 42χρονη, Βάλια Σιαμπάνη, η οποία στραγγάλισε την 14χρονη κόρη της, Λιούμπα, την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι τους στον Χολαργό. Η Σιαμπάνη ειπε οτι η κόρη της ήταν ατίθαση και αργούσε να επιστρέψει τα βράδια στο σπίτι. Την ώρα του στραγγαλισμού στο σπίτι ήταν και ο μεγάλος γιος της Σιαμπάνη, ο οποίος δεν κατάλαβε το παραμικρό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μερική δικαίωση για τον ΠΑΟΚ από την δευτεροβάθμια δικαστική επιτροπή της ΕΠΟ.

Μερική δικαίωση γιά τον ΠΑΟΚ από την δευτεροβάθμια δικαστική επιτροπή της ΕΠΟ, αναφορικά με την ποινή που είχε επιβληθεί στην μακεδονική ΠΑΕ γιά την διακοπή του αγώνα της με τον Ολυμπιακό. Ετσι, ο ``Δικέφαλος του Βορρά`` πήρε πίσω τους τρείς βαθμούς που είχε χάσει αρχικά και παράλληλα, η ποινή αποκλεισμού της έδρας του μειώθηκε από πέντε σε τρείς αγωνιστικές. Ο αγώνας, πάντως, κατακυρώνεται οριστικά στον Ολυμπιακό,αφού θεωρείται ότι έληξε με 2- 1 και παράλληλα ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο δύο εκατομμυρίων δραχμών.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Εθνικό με 2-0.

Ο Ολυμπιακός σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 13η ημέρα του πρωταθλήματος στην Α` εθνική κατηγορία, νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Εθνικό με 2-0. Ετσι, ο Ολυμπιακός επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας με 31 βαθμούς, έναντι 29 της ΑΕΚ και 26 του ΠΑΟΚ, ενώ ακολουθούν με 25 η Ξάνθη και ο Παναθηναϊκός. Από την πλευρά του, ο Εθνικός παρέμεινε στην τελευταία θέση με 4 βαθμούς.

Ο επιθετικός της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης, αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

Ο διεθνής επιθετικός της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης, αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς, μετά από ψηφοφορία που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Εξάλλου, καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και διαιτητής ο Μάλαμας Τεβεκέλης,του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Η βράβευσή τους θα γίνει στις 28 Δεκεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,16, γαλλικό φράγκο προς 50,74, λίρα Αγγλίας προς 473,37, ελβετικό φράγκο προς 210,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,40, τη λίρα Κύπρου προς 573,31 και την ECU προς 333,99 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά μέχρι πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 5, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 2 με 12 και στο Αιγαίο 7 με 14 βαθμούς. Βροχή με χιονόνερο και χιόνι στα γύρω ορεινά, μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 11 και 2 με 5 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 15 December 1998 - 8:00:27 UTC