Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζουν με αποκλεισμούς δρόμων οι μαθητές.
- Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
- Επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων ΠΑΣΟΚ ζητεί ο Τσοχατζόπουλος.
- Συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
- Αμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου ζητεί ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
- Αύριο η επίσημη επίσκεψη Πάγκαλου στα Σκόπια.
- Τρείς ληστείες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επι του Παναθηναϊκού με σκορ 63-53.
- Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 5-0 τον Απόλλωνα.
- Σοβαρά επεισόδια στη Λαμία κατά την διάρκεια ντέρμπι της Δ'Εθνικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζουν με αποκλεισμούς δρόμων οι μαθητές.

Με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις εως ότου ανασταλεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση συνεχίζουν οι μαθητές. Αύριο, όπως ανακοίνωσαν, θα προχωρήσουν σε αιφνιδιαστικές καταλήψεις τμημάτων της εθνικής οδού και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας. Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας χθες στη Βουλή, επανέλαβε και πάλι οτι δεν πρόκειται να αρθεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και κατηγόρησε τη ΝΔ για καταστροφολογία. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε και πάλι την κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα και να δεχθεί τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία.

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Με ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό 1999. Τελευταίος ομιλητής θα ειναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα αναφερθεί στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής και θα απαντήσει στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας χθες στη Βουλή άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την οτι αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και πως ειναι αποκομμένη απο την πραγματικότητα. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας προανήγγειλε ευρύ διάλογο για τη μείωση των άμεσων φόρων.

Επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων ΠΑΣΟΚ ζητεί ο Τσοχατζόπουλος.

Τον επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων, των πολιτικών και των πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ εν όψει της κρισιμότατης μάχης των ευρωεκλογών ζητά ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στη ΒΡΑΔΥΝΗ. Οριοθετεί το μέγεθος της στροφής και της κοινωνικής διάστασης, που πρέπει να λάβει η πολιτική του κυβερνώντος κόμματος και απαιτεί να γίνουν στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση "αλλαγές μετεξελικτικού χαρακτήρα σε θέσεις και σε πρόσωπα". Ο κ. Τσοχατζόπουλος επισημαίνει την "αδυναμία και ανυπαρξία των πολιτικών της ΝΔ για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα".

Συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ η Ντόρα Μπακογιάννη ζητάει την επιστροφή των διαγραφέντων και απαντά στο ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος απο τον Δ. Αβραμόπουλο, λέγοντας οτι "δεν πιστεύει στα άχρωμα, χωρίς ταυτότητα και ιδεολογικοπολιτική βάση, κόμματα". Επισημαίνει οτι "κανένα ποσοστό δεν ειναι ικανοποιητικό" και οτι "θέλει πολλή δουλειά" μια και "δεν αρκεί η καταψήφιση Σημίτη, αλλά χρειάζεται να πετύχουμε τη θετική υποστήριξη της ΝΔ". Επίσης ζητεί την "ανάδειξη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ".

Αμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου ζητεί ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Αλλαγή του εκλογικού νόμου και μάλιστα "εδώ και τώρα" ειναι ο κύριος όρος που θέτει ο προέδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, για να προχωρήσει η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ διευκρινίζοντας οτι "ο ΣΥΝ δεν κάνει πρόταση εκλογικής συνεργασίας. Κάνει πρόταση πολιτικής αναδιάρθρωσης του συστήματος". Σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ασκεί αυστηρή κριτική επίσης στο ΚΚΕ και στο ΔΗΚΚΙ για την πολιτική, που ακολουθούν.

Αύριο η επίσημη επίσκεψη Πάγκαλου στα Σκόπια.

Με καλούς οιωνούς αναμένεται να ταξιδέψει αύριο στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών, Θόδωρος Πάγκαλος, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι, στην εφημερίδα "Το Βήμα". Ο κ. Γκεοργιέφσκι υποστηρίζει ότι η επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών "θα έχει ιστορική διάσταση" και προσθέτει ότι "έπειτα από αυτή τη συνάντηση θα έχουμε μεγάλη αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών", καθώς επίσης και ότι "από κει και πέρα θα είναι εύκολο να συμφωνούμε σε οποιοδήποτε θέμα".

Τρείς ληστείες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δύο ληστείες σε βενζινάδικα διαπράχθηκαν τη νύχτα στην Αττική. Η πρώτη έγινε σε πρατήριο στη λεωφόρο Δημοκρατίας 48, στους Αγίους Αναργύρους, απ' όπου πήραν 50.000 δραχμές και η δεύτερη στην Ιερά Οδό 342, στο Χαϊδάρι, απ'όπου απέσπασαν 70.000 δρχ. Επίσης, άγνωστοι άρπαξαν 500.000 δρχ απο περίπτερο, αφού προηγουμένως χτύπησαν και ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επι του Παναθηναϊκού με σκορ 63-53.

Νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού με 63-53 στο ντέρμπι γιά την 13η ημέρα της διοργάνωσης, που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι ``πράσινοι``, που γνώρισαν την δεύτερη ήττα τους, ισοβαθμούν τώρα στην πρώτη θέση με τον Ολυμπιακό, έναν βαθμό μπροστά από τον Αρη και τον ΠΑΟΚ. Ακολουθεί με έναν βαθμό λιγότερο η ΑΕΚ, που νίκησε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων τον ΠΑΟΚ με 79-66.

Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 5-0 τον Απόλλωνα.

Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 5-0 τον Απόλλωνα στο Ολυμπιακό Στάδιο, γιά την 14η ημέρα της Α' Εθνικής, με τον Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι να πετυχαίνει χατ-τρικ για τους γηπεδούχους. Σε άλλα ενδιαφέροντα αποτελέσματα, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2- 1 στον Πύργο τον Πανηλειακό και διεκδικεί πάντα την έξοδό του στην Ευρώπη, ενώ η Προοδευτική επικράτησε άνετα με 3-0 του Εθνικού Αστέρα και έκανε ένα ακόμη βήμα γιά την παραμονή της στην Α' Εθνική.

Σοβαρά επεισόδια στη Λαμία κατά την διάρκεια ντέρμπι της Δ'Εθνικής.

Σοβαρά επεισόδια είχαμε στη Λαμία κατά την διάρκεια του ντέρμπι της Δ' Εθνικής μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Ακράτητου. Πάνω από 500 οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στο διαιτητή, τον οποίο τραυμάτισαν ελαφρά και στον επόπτη που μεταφέρθηκε με κακώσεις στο νοσοκομείο της Λαμίας. Στις 7 το βράδυ, αγανακτισμένοι οπαδοί της Λαμίας, απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο 210ο χιλ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,49, γαλλικό φράγκο προς 50,80, λίρα Αγγλίας προς 475,68, ελβετικό φράγκο προς 210,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,52, τη λίρα Κύπρου προς 574,69 και την ECU προς 334,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και αργότερα καταιγίδες αναμένονται στη δυτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει συννεφιά και μετά το απόγευμα θα βρέξει.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα δυτικά έως πολύ ισχυροί και αργότερα στο Ιόνιο θυελλώδεις και στα ανατολικά μέχρι ισχυροί με ενίσχυση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 10,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 3 με 14 και στο Αιγαίο 7 με 17 βαθμούς.Στην Αττική θα έχει συννεφιά με βροχή μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 4 με 14 βαθμούς.Στη Θεσσαλονίκη υπάρχειπιθανότητα τοπικής βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 2 με 10 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 21 December 1998 - 8:00:20 UTC