Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 21/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές με μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους πόλεων και εθνικών οδών.
- Ολοκληρώνεται τα μεσάνυκτα με ονομαστική ψηφοφορία η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
- Νεκρός βρέθηκε ο 25χρονος ορειβάτης Ανέστης Ανάστου.
- Επίσκεψη αστραπή αύριο στα Σκόπια του υπουργού Εξωτερικών.
- Συνεργασία της "Γιούρομπανκ" του ομίλου Λάτση με τη Γερμανική Ντοϊτσε Μπανκ.
- Ο γιος του τελικά ήταν ο δράστης της δολοφονίας του 65χρονου συνταξιούχου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.
- Για απόπειρα βιασμού μιας 19χρονης κατηγορείται ένας 37χρονος υπαξιωματικός του Πεζικού.
- Νταλίκα - ψυγείο με 1.300 γαλοπούλες έκλεψαν άγνωστοι σε περιοχή του Πειραιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές με μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους πόλεων και εθνικών οδών.

Χριστούγεννα με μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους πόλεων και κατά μήκος των εθνικών οδών, υπόσχονται οι μαθητές, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αν και το φαινόμενο των καταλήψεων φαίνεται να έχει φθίνουσα πορεία. Οι μαθητές δεν ζητούν αλλαγές στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αλλά κατάργησή της, γεγονός που αποκλείει η κυβέρνηση, η οποία αφήνει αιχμές και κατά των καθηγητών για έλλειψη ενημέρωσης των μαθητών. Από αύριο πάντως θα αρχίσουν και τα μπλόκα στις εθνικές οδούς, με αφάνταστη ταλαιπωρία για τους οδηγούς και τους ταξιδιώτες.

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυκτα με ονομαστική ψηφοφορία η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Με ομιλία του πρωθυπουργού και ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 1999. Ο κ.Σημίτης αναμένεται να αναφερθεί στους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και στις προοπτικές της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ και στην προώθηση των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση. Παράλληλα θα απαντήσει στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

Νεκρός βρέθηκε ο 25χρονος ορειβάτης Ανέστης Ανάστου.

Τραγική κατάληξη είχε η εκδρομή των δύο ορειβατών στην Πάρνηθα. Νεκρός βρέθηκε ο 25χρονος Ανέστης Ανέστου του Ανδρέα, ο οποίος αγνοείτο από χθες. Ο φίλος του Κωνσταντίνος Μπάρμπας, βρέθηκε με κατάγματα σε τρία πλευρά και αφού του παρέσχον τις πρώτες βοήθειες, επέστρεψε σπίτι του.

Επίσκεψη αστραπή αύριο στα Σκόπια του υπουργού Εξωτερικών.

Επίσκεψη αστραπή θα πραγματοποιήσει αύριο στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία του γειτονικού κράτους. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Πάγκαλος δεν προτίθεται κατά τις επαφές του να θέσει θέμα τελικής ονομασίας των Σκοπίων, αλλά το βασικό ζήτημα θα είναι η προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων, οι οποίες βρίσκονται σε ανοδική πορεία.

Συνεργασία της "Γιούρομπανκ" του ομίλου Λάτση με τη Γερμανική Ντοϊτσε Μπανκ.

Σε άλλη μια εντυπωσιακή κίνηση προέβη ο όμιλος Λάτση, ανακοινώνοντας συνεργασία της "Γιούρομπανκ" με την Γερμανική Ντόϊτσε Μπανκ, στο πλαίσιο της πολιτικής επέκτασής της στην Ευρωπαϊκή αγορά . Στο πλαίσιο της συνεργασίας η γερμανική τράπεζα εξαγοράζει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου της "Γιούρομπανκ", ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός τραπεζικός όμιλος στην Ελλάδα, με ενεργητικό ύψους 1,7 τρις δρχ.

Ο γιος του τελικά ήταν ο δράστης της δολοφονίας του 65χρονου συνταξιούχου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Διευλευκάνθηκε τελικά η δολοφονία του 65χρονου συνταξιούχου Παύλου Παπατσά, που βρέθηκε δολοφονημένος και δεμένος χειροπόδαρα στο διαμέρισμά του, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Δράστης είναι ο 30χρονος τοξικομανής γιός του Χρυσόστομος, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Μάλιστα ισχυρίσθηκε ότι την ώρα εκείνη δεν ήξερε τι έκανε γιατί δεν είχε πάρει τη δόση του και ότι ζητούσε από τον πατέρα του 20.000 δρχ για να αγοράσει ηρωίνη.

Για απόπειρα βιασμού μιας 19χρονης κατηγορείται ένας 37χρονος υπαξιωματικός του Πεζικού.

Ενας 37χρονος υπαξιωματικός του Πεζικού κατηγορείται για απόπειρα βιασμού 19χρονης φοιτήτριας, στην περιοχή της Κοζάνης. Πρόκεται για τον Ανθυπασπιστή Πεζικού Αλέξανδρο Ελευθεριάδη, ο οποίος με την απειλή σουγιά προσπάθησε να βιάσει την φοιτήτρια, αλλά αυτή κατάφερε να τον αφοπλίσει, να τον τραυματίσει στον τράχηλο και να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία. Εναντίον του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού και οπλοχρησία.

Νταλίκα - ψυγείο με 1.300 γαλοπούλες έκλεψαν άγνωστοι σε περιοχή του Πειραιά.

Ακόμη και τις χριστουγεννιάτιες γαλοπούλες έβαλαν στο μάτι άγνωστοι δράστες. Το απίστευτο αυτό γεγονός καταγγέλθηκε στην περιοχή του Πειραιά, όταν άγνωστοι έκλεψαν μια ολόκληρη νταλίκα - ψυγείο με 1.300 γαλοπούλες, οι οποίες επρόκειτο να δοθούν ως χριστουγεννιάτικο δώρο στο προσωπικό γνωστής καπνοβιομηχανίας. Παρά τις έρευνες της αστυνομίας η νταλίκα δεν έχει εντοπιστεί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν-Αντόνιο Σάμαρανκ, δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να αλλάξει ο τρόπος της ψηφοφορίας γιά την εκλογή της πόλης που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται από ειδική επιτροπή αναφορικά με τις καταγγελίες γιά δωροδοκίες ``αθανάτων``, θα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τις 23 Ιανουαρου. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Λε Ματέν έκανε γνωστά τα ονόματα τεσσάρων μελών της ΔΟΕ που θεωρούνται ύποπτα γιά την αποδοχή δώρων προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ μίας πόλης. Πρόκειται για τον μακαρίτη Ρενέ Εσόμπα από το Καμερούν, που πέθανε τον Αύγουστο, τον Μπασίρ Μοχάμεντ Αταραμπούλσι από την Λιβύη, τον Ντέιβιντ Ζιμπάτζε από την Σουαζιλάνδη και τον Ζαν-Κλόντ Γκάνγκα, από το Κογκό.

Σε αγώνες ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της 14-ης μέρας του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας ο Ολυμπιακός νίκησε στο Καυταντζόγλειο τον Ηρακλή 2-0. Επίσης ο Αρης επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα του την περασμένη Κυριακή στο Χαριλάου από τον Ολυμπιακό και εκτός έδρας νίκησε με 1-0 τη Βέροια. Από την πλευρά της η Ξάνθη που συνεχίζει να καλπάζει προς την κορυφή νίκησε στην έδρα 1-0 τον Ευρωπαίο Πανιώνιο και με 28 πλέον βαθμούς, έπιασε στην 4η θέση της κατάταξης τον Παναθηναϊκό. Τέλος από τις επτά το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη στο Καραϊσκάκη ο αγώνας Εθνικού- ΑΕΚ.

Η Νίκη Βόλου σε αγώνα για την 15η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,60 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,44, γαλλικό φράγκο προς 50,83, λίρα Αγγλίας προς 477,67, ελβετικό φράγκο προς 210,08, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,61, τη λίρα Κύπρου προς 574,47 και την ECU προς 334,73 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν αύριο σε όλη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το βράδυ θα υπάρξει βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις αλλά από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 15 και στο Αιγαίο 12 με 18 βαθμούς Κελσίου. Βροχές κατά περιόδους ισχυρές, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 9 με 15 και 5 με 10 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 21 December 1998 - 19:00:23 UTC