Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- θα πετύχει η χώρα το μεγάλο βήμα δήλωσε ο Σημίτης.
- Υποδοχή του Ευρώ στα Χρηματιστήρια.
- Δολοφονική απόπειρα κατά στελέχους του ΣΔΟΕ.
- Πρόσκληση Αρσένη προς ΟΛΜΕ για αναβάθμιση.
- Μισθοδοσία μέσω τραπεζών.
- Συνεδρίασεις κομματικών οργάνων ΠΑΣΟΚ.
- Επίσκεψη Καραμανλή στην Κάσο.
- Αντικατάσταση υπουργών στην Κύπρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μήλον της έριδος ο Νταβόρ Σούκερ μεταξύ Γιουβέντους - Παναθηναϊκού.
- Ο αμυντικός του Εθνικού, Μιχάλης Καψής, στην ΑΕΚ.
- Η μεταγραφή του Αντριόλι από τον Ιωνικό στον Αρη, βαίνει προς ολοκλήρωση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

θα πετύχει η χώρα το μεγάλο βήμα δήλωσε ο Σημίτης.

Η Ελλάδα, το 1999 κάνει το μεγάλο βήμα και θα πετύχει, δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης προσερχόμενος το βράδυ στη δεξίωση του ΕΒΕΑ. Το Ευρώ είναι ενιαίο νόμισμα των χωρών της ΟΝΕ,είπε ο κ. Σημίτης,και αυτό είναι μια ιστορική αλλαγή. Για τη χώρα μας σημαίνει μια μεγάλη αλλαγή στην οικονομική πολιτική με περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη απασχόληση, νέες συνθήκες ανάπτυξης, οι οποίες θα ευνοήσουν την Ελλάδα,πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Υποδοχή του Ευρώ στα Χρηματιστήρια.

Θεαματική ήταν χθές η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στο Ευρώ στα διεθνή Χρηματιστήρια,όπου η τιμή του παρουσίασε άνοδο.Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον καλωσόρισε την κυκλοφορία του Ευρώ, δηλώνοντας οτι μια επιτυχημένη νομισματική ένωση που συμβάλει σε μια δυναμική Ευρώπη, είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ.Ευφορία επικράτησε και στη Σοφοκλέους χθές,όπου ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε άνοδο κατά 6,7% κλείνοντας στις 2.921,28 μονάδες , ενώ η ισοτιμία της δραχμής έναντι του Ευρώ διαμορφώθηκε στις 332,057 δραχμές.

Δολοφονική απόπειρα κατά στελέχους του ΣΔΟΕ.

Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του αναπληρωτή διευθυντή του ΣΔΟΕ Νικόλαου Γκογκόσια 54 χρόνων, έγινε στις 7 το πρωί έξω απο το σπίτι του, στην Αγία Παρασκευή.Αγνωστος που εκινείτο πεζός πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον του ΙΧ αυτοκινήτου του κ. Γκογκόσια,που μόλις είχε ξεκινήσει για το γραφείο του.Οι σφαίρες χτύπησαν το αυτοκίνητο χωρίς όμως ευτυχώς να τραυματιστεί ο ίδιος.Ο δράστης στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πρόσκληση Αρσένη προς ΟΛΜΕ για αναβάθμιση.

Ανοιχτή πρόσκληση προς την ΟΛΜΕ για συνάντηση την Πέμπτη απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας για να συζητήσουν την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και του ρόλου του.Εντός των επομένων ημερών, ο κ. Αρσένης θα αποστείλει επιστολή και στους γονείς,στην οποία θα εξηγεί τους σκοπούς και τους στόχους της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Επίσης έδωσε εντολή στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα υπό κατάληψη σχολεία ώστε να λειτουργήσουν την Παρασκευή.

Μισθοδοσία μέσω τραπεζών.

Μέσω τραπεζικών λογαριασμών θα καταβάλλονται οι αποδοχές των εργαζομένων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και στο ΕΚΑΒ,καθώς ολοκληρώθηκε απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η μετάβαση του συστήματος.Στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας απασχολούνται περισσότεροι από 74.000 τακτικοί υπάλληλοι και ιατροί οι οποίοι πληρώθηκαν κανονικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών από το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ.Εντός τριμήνου θα ενταχθούν στο σύστημα και οι περίπου 26.000 υπάλληλοι των νοσοκομείων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Συνεδρίασεις κομματικών οργάνων ΠΑΣΟΚ.

Τα κείμενα της Διακήρυξης των ιδεολογικών θέσεων και του Καταστατικού στην πορεία προς το Συνέδριο,συζήτησε χθές η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ στην πολύωρη συνεδρίαση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε σύγκλιση σε γενικές γραμμές για το κείμενο των ιδεολογικών θέσεων,ενώ για το κείμενο της Διακήρυξης φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία ως προς τη δομή.Τα ίδια θέματα θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κυβερνώντος κόμματος.

Επίσκεψη Καραμανλή στην Κάσο.

Στην Κάσο μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής,προκειμένου να παραστεί στις αυριανές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων.Αρχικά είχε προγραμματισθεί επίσκεψη στο Καστελλόριζο,αλλά λόγω του πένθους που επικρατεί στο νησί μετά απο το προχθεσινό ναυτικό ατύχημα αναβλήθηκε η μετάβαση.

Αντικατάσταση υπουργών στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης αναμένεται να ορίσει σήμερα νέους υπουργούς Αμυνας και Παιδείας μετά την παραίτηση των κκ Ομήρου και Κάππα, μελών της ΕΔΕΚ,που αποχώρησαν αντιδρώντας στη ματαίωση ανάπτυξης των S-300 στο νησί.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης απεκάλυψε οτι έχουν αρχίσει οι διαβουλεύσεις με τη Ρωσία για τη μεταφορά των πυραύλων στην Κρήτη.Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, που συναντάται με τους πολιτικούς ηγέτες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήλον της έριδος ο Νταβόρ Σούκερ μεταξύ Γιουβέντους - Παναθηναϊκού.

Μπορεί η Γιουβέντους να είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στοΤσάμπιονς Λίγκ, όμως, στον μεταγραφικό τομέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό,με "μήλον της έριδος" τον Νταβόρ Σούκερ.Αυτό,τουλάχιστον φαίνεται από δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, που θέλουν τον Κροάτη επιθετικό να συνεχίζει πιθανότατα την καριέρα του στο "τριφύλι",ενώ την ίδια στιγμή, ιταλικές πηγές αναφέρουν ότι η "μεγάλη κυρία" μελετά,την πιθανότητα απόκτησης του πρώτου σκόρερ στο Μουντιάλ.

Ο αμυντικός του Εθνικού, Μιχάλης Καψής, στην ΑΕΚ.

Εκατόν είκοσι πέντε εκατομμύρια δραχμές κόστισε, σύμφωνα με πληροφορίες,η μεταγραφή του αμυντικού του Εθνικού, Μιχάλη Καψή, στην ΑΕΚ. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, που είναι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Ανθιμου Καψή, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την αθηναϊκή ομάδα, αλλά η διοίκηση της τελευταίας δεν ανακοίνωσε το κόστος της μεταγραφής.

Η μεταγραφή του Αντριόλι από τον Ιωνικό στον Αρη, βαίνει προς ολοκλήρωση.

Η μεταγραφή του Πάολο Αντριόλι από τον Ιωνικό στον Αρη, βαίνει προς ολοκλήρωση κι όταν θα συμβεί αυτό, ο Βραζιλιάνος παίκτης θα είναι ο πέμπτος νέος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά τους Σιγκουργκέϊσον, Κυζερίδη, Κούτση και ΓΣ Γεωργιάδη. Τόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάκης Ιωαννίδης,όσο και ο προπονητής της ομάδας,Γιώργος Παράσχος,περιμένουν τον Βραζιλιάνο άσο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επαφές των δυο πλευρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,40 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,78, γαλλικό φράγκο προς 50,62, λίρα Αγγλίας προς 466,40 ελβετικό φράγκο προς 205,49 τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,15 τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,01 τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και Ευρώ προς 332,057.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι ισχυροί βορειάδες στο Αιγαίο και οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες στα νότια και ανατολικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί, στα ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικα 4 με 14 και στο Αιγαίο 8 με 13 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές το πρωί, ανέμους βορειοανατολικούς ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία 8 με 13 βαθμούς θα έχει η Αθήνα.Νεφώσεις, βορειοανατολικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 9 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 5 January 1999 - 8:00:24 UTC