Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε αδιέξοδο η Ολυμπιακή.
- Να ανοίξουν τα σχολεία ζήτησε ο πρωθυπουργός.
- Πατέρας, μάνα και γιος νεκροί σε συμπλοκή τσιγγάνων στην Πάτρα.
- Μήνυμα ενότητας απηύθυνε ο Κ.Σημίτης στο κίνημα ενόψει συνεδρίου.
- Επίθεση με τέσσερις σφαίρες δέχθηκε αξιωματούχος του ΣΔΟΕ.
- Σε σπάνια μορφή μηνιγγίτιδας, αποδίδεται ο θάνατος 6χρονου.
- Συνεχίζουν την απεργία οι πλοιοκτήτες των σκαφών μέσης αλιείας.
- Τραγικό θάνατο βρήκε οδηγός φορτηγού που καταπλακώθηκε από κολώνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε αδιέξοδο η Ολυμπιακή.

Σε ναυάγιο κατέληξε η σύντομη συνάντηση των εκπροσώπων του ΔΣ της Ολυμπιακής Αεροπορίας με τη διοίκηση της εταιρίας. Οι πιλότοι αποχωρούντες δήλωσαν ότι πρόκειται για εμπαιγμό που με τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται θα συρρικνώσουν τον εθνικό αερομεταφορέα. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη λύση της στρατηγικής συμμαχίας και στην είσοδο των ιδιωτών στην Ολυμπιακή, διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Να ανοίξουν τα σχολεία ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Υπέρ του διαλόγου που είχε προτείνει ο υπουργός Παιδείας, αλλά με ανοικτή ατζέντα, τάχθηκε η ΟΛΜΕ μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου. Το συμβούλιο αποφάσισε επίσης να εισηγηθεί στις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών την πραγματοποίηση δύο 24ωρων απεργιών, στις 21 και 28 Ιανουαρίου. Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία την Παρασκευή, ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Πατέρας, μάνα και γιος νεκροί σε συμπλοκή τσιγγάνων στην Πάτρα.

Τρεις νεκροί, πατέρας, μάνα και γιος, καθώς και ένας σοβαρά τραυματίας, είναι το αποτέλεσμα άγριας συμλοκής μεταξύ τσιγγάνων στην ακτή Δυμαίων, στην Πάτρα. Τα θύματα συνεπλάκησαν με άλλη συγγενική τους οικογένεια που ήταν από τη Θεσσαλονίκη και είχαν προηγούμενες διαφορές. Η συνάντηση των οικογενειών ήταν αιφνίδια, αλλά δεν άργησε να μετατραπεί σε συμπλοκή με ξύλα, ρόπαλα και σίδερα.

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε ο Κ.Σημίτης στο κίνημα ενόψει συνεδρίου.

Θα πάμε όλοι μαζί στο συνέδριο, στο οποίο θα διαμορφωθεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση του ΕΓ του κινήματος, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι εισηγήσεις που θα τεθούν στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ για τις ιδεολογικές θέσεις, τις πολιτικές θέσεις και το καταστατικό. Ο κ.Σημίτης έκανε λόγο για μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν, επαναλαμβάνοντας τέλος οτι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Επίθεση με τέσσερις σφαίρες δέχθηκε αξιωματούχος του ΣΔΟΕ.

Σε απόπειρα εκφοβισμού, αποδίδει η Ασφάλεια την επίθεση εναντίον του αναπληρωτή διευθυντή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Νικόλαου Κοκόσια, 54 ετών, εναντίον του οποίου άγνωστος άνοιξε πυρ την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του, στην Αγία Παρασκευή. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πτοήσουν το φρόνημα του σώματος, ούτε να το αποτρέψουν από τη συνέχιση του σημαντικού του έργου, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς.

Σε σπάνια μορφή μηνιγγίτιδας, αποδίδεται ο θάνατος 6χρονου.

Σε σπάνια μορφή άσηπτης μηνιγγίτιδας, αποδίδουν κατά πάσα πιθανότητα οι γιατροί του νοσοκομείου Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη, τον αιφνίδιο θάνατο εξάχρονου αγοριού. Το άτυχο αγοράκι παρουσίασε δυνατούς πονοκεφάλους, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στο Ξηροχώρι του Κιλκίς και οι γονείς του έσπευσαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαίο να διακομισθεί στο Λοιμωδών Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζουν την απεργία οι πλοιοκτήτες των σκαφών μέσης αλιείας.

Τη συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν, οι πλοιοκτήτες των σκαφών μέσης αλιείας, οι οποίοι ζητούν την αναστολή εφαρμογής κοινοτικής οδηγίας, που τους απαγορεύει το ψάρεμα σε απόσταση τριών μιλίων από τις ακτές. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την Πέμπτη, όπου εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας θα συναντηθούν με τον υπουργό Γεωργίας, προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Τραγικό θάνατο βρήκε οδηγός φορτηγού που καταπλακώθηκε από κολώνα.

Τραγικό θάνατο βρήκε οδηγός φορτηγού που καταπλακώθηκε από κολώνα του ΟΤΕ. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στη λεωφόρο Κορωπίου και Αγίας Μαρίνας 259, με θύμα το Στέλιο Δεσύπρη, 45 ετών. Το φορτηγό ήταν σταθμευμένο και δυο Αλβανοί κατέβαζαν απ'αυτό κολώνες του ΟΤΕ, ενώ ο Δεσύπρης ήταν δίπλα στο φορτηγό, όταν έπεσε μια κολώνα και τον τραυμάτισε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να βρει τραγικό θάνατο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Αρη, όπως αναμενόταν άλλωστε, θα συνεχίσει την καριέρα του για τον επόμενο 1,5 χρόνο, ο Πάουλο Αντριόλι. Ο Βραζιλιάνος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο με την νέα του ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες θα εισπράξει περίπου 160 εκατομμύρια δραχμές. Πάντως το θέμα με τον Αντριόλι και την μεταγραφή του αναμένεται να έχει συνέχεια, αφού όπως είναι γνωστό, ο Ιωνικός υποστηρίζει ότι διατηρεί τα δικαιώματα του παίκτη και ζητά για την παραχώρηση του 150-200 εκατομμύρια δραχμές.

Η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της Τουρκίας αναφέρει σε δημοσίευμα της, ότι η Γαλατασαράϊ έχει δεχθεί πρόταση από τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του Γκίκα Ποπέσκου. Σύμφωνα με την τουρική εφημερίδα, οι πρωταθλητές προσφέρουν για την απόκτηση του Ρουμάνου αμυντικού περίπου 1,8 δισ δραχμές, ενώ από την πλευρά του ο μάνατζερ του παίκτη διαψεύδει ότι υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για τον πελάτη του.

Παρέμβαση στο θέμα της αποχής των ΠΑΕ από τα εθνικά πρωταθλήματα έκανε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση. Ο κ.Φούρας κάλεσε τους προέδρους των 18 ΠΑΕ της Α'εθνικής σε σύσκεψη, ώστε να εξεταστούν τα προβλήματα που απασχολούν το ελληνικό προδόσφαιρο. Στο μεταξύ, η ΕΠΟ βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με την ΕΠΑΕ και τον ΟΠΑΠ, με στόχο την επανέναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Μπορεί η Γιουβέντους να διέψευσε οποιεσδήποτε απ'ευθείας επαφές με τον Χακάν Σουκούρ, όμως ο Τούρκος διεθνής επιθετικός της Γαλατά Σαράι βρίσκεται ήδη στο Μιλάνο για να συναντηθεί με εκπροσώπους της "Μεγάλης Κυρίας", προκειμένου να συζητήσουν λεπτομέρειες της μεταγραφής του. Σύμφωνα με πληφορίες θα κοστίσει 2,5 δις δρχ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο διεθνής στράικερ δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, άρα και κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Κροάτης διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Ασάνοβιτς διέψευσε σήμερα ότι έχει προβλήματα με τη διοίκηση της ΠΑΕ. Ακόμη διέψευσε, ότι θέλει να πάρει μεταγραφή και να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα, κάτι που δήλωσε ο μάνατζερ του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,05 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,58, γαλλικό φράγκο προς 50,26, λίρα Αγγλίας προς 462,08, ελβετικό φράγκο προς 204,21, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,27, τη λίρα Κύπρου προς 566,37 και το ευρώ προς 329,72 δραχμές.

Μικρή διορθωτική υποχώρηση σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή μεγάλη άνοδο. Αρχικά επικράτησαν έντονες ανοδικές τάσεις, με το γενικό δείκτη τιμών να σημειώνει άνοδο μέχρι και 1,60%. Προς το τέλος όμως των συναλλαγών παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις μέρους των κερδών που πραγματοποιήθηκαν χθες, με αποτέλεσμα στο κλείσιμο οι τιμές των μετοχών να απωλέσουν τα αρχικά τους κέρδη. Η αξία των συναλλαγών όμως διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, καθώς η προσφορά απορροφήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της απο τη ζήτηση. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.907,14 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 0,48%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 97 δισ. δραχμές. Συνολικά διακινήθηκαν 17.197.000 μετοχές και έγιναν 57.897 πράξεις. Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σήμερα σε μετοχές των εταιριών Λήζινγκ και των εταιριών Συμμετοχής, οι δείκτες των οποίων κατέγραψαν άνοδο 6,35% και 2,02% αντιστοίχως. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με μικρή άνοδο 0,13%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο στα δυτικά και βόρεια, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία πάντως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια μηδέν με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 15 και στα νησιά του Αιγαίου 8 με 14 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές αύριο στην Αθήνα, όπου οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι ισχυροί, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 8 με 14 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 4 με 11 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 5 January 1999 - 20:00:28 UTC