Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμη συνάντηση καθηγητών - υπουργού Παιδείας.
- Αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.
- Συνομιλίες Πρωθυπουργού-Αρχιεπισκόπου.
- Μοσχοβίτικη εφημερίδα για πυραύλους σε Κύπρο.
- Θύμα κρητικής βεντέτας.
- Καταδίκη δουλεμπόρων.
- Επετράπη ο απόπλους απο Πειραιά και Ραφήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επί της ρωσικής Σάρατοφ με 76-73.
- Ο Αλέκος Αλεξανδρής είναι πιθανό να πάει στη Ρέιντζερς Σκωτίας.
- Η ΑΕΚ επικράτησε σε φιλικό με 6-0 του Αθηναϊκού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμη συνάντηση καθηγητών - υπουργού Παιδείας.

Σήμερα η συνάντηση των καθηγητών,που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του υπουργού Παιδείας,κ. Αρσένη,προκειμένου να συζητηθούν θεσμικά και οικονομικά θέματα.Η ΟΛΜΕ θα επιδιώξει διάλογο σε όλα τα θέματα της Παιδείας ανάμεσά τους και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση,ενώ ήδη έχει αποφασίσει δύο 24ωρες απεργίες στις 21 και 27 Ιανουαρίου.Αύριο ανοίγουν τα σχολεία και οι μαθητές, που ζητούν την απόσυρση του νόμου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, έχουν προγραμματίσει γενικές συνελεύσεις για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

Αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Από τις 15 Φεβρουαρίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, δήλωσε ο διοικητής της ΥΠΑ, κ.Καλόφωνος, απαντώντας στην αξίωση της Αγκυρας να της δοθεί ο έλεγχος του FIR Αθηνών.Το ελληνικό σύστημα ήδη βρίσκεται σε λειτουργία από διετίας και θεωρείται ως το τελειότερο της Ευρώπης, ενώ το τουρκικό είναι πεπαλαιωμένο, πρόσθεσε ο κ. Καλόφωνος.Εκδήλωση θρασύτητας και υπερβολής χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αμυνας την πολιτική συμπεριφορά της Αγκυρας.

Συνομιλίες Πρωθυπουργού-Αρχιεπισκόπου.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο στο Μέγαρο Μαξίμου.Εκτιμάται οτι θα εξετασθούν οι σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους, αλλά και συναφή θέματα,που αφορούν την Εκκλησία της Ελλάδας.

Μοσχοβίτικη εφημερίδα για πυραύλους σε Κύπρο.

Την αγορά αντιαεροπορικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς "TOP-M1" απο τη Ρωσία εξετάζει η κυβέρνηση της Κύπρου,που έχει αρχίσει μάλιστα ανεπίσημες συνομιλίες για την προμήθειά τους,υποστηρίζει η μοσχοβίτικη εφημερίδα "Σιβόντνια" επικαλούμενη κυπριακούς διπλωματικούς κύκλους. Ο Σύμβουλος Τύπου της κυπριακής πρεσβείας στη Μόσχα δήλωσε οτι ουδέποτε έγιναν παρόμοιες δηλώσεις προς την εφημερίδα και υπογράμμισε οτι πάγια στάση είναι η άρνηση οποιουδήποτε σχολίου επί θεμάτων αμυντικών εξοπλισμών της Κύπρου.

Θύμα κρητικής βεντέτας.

Νέο θύμα κρητικής βεντέτας μεταξύ των οικογενειών Μουζουράκη και Δικωνυμάκη, του χωριού Πάτημα Αποκορώνου Χανίων, είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ιωάννης Μουζουράκης 37 ετών, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το βράδυ της Τρίτης στο Περιστέρι από άγνωστους. Ο Μουζουράκης είναι το έκτο θύμα του κύκλου αίματος ανάμεσα στις δύο οικογένειες, που ξεκίνησε το 1994 στα Χανιά.

Καταδίκη δουλεμπόρων.

Στις φυλακές οδηγήθηκαν οι Ελληνες ναυτικοί Ιωσήφ Τσαγκαράκης και Κωνσταντίνος Λογοθέτης και ο Γιουγκοσλάβος συνάδελφός τους Ιφέτ Κόσοβιτς οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου 1998 για μεταφορά λαθρομεταναστών με τη θαλαμηγό "ΜΑΣΤΑΝΓΚ", όταν αυτή βυθίστηκε δυτικά της Νισύρου παίρνοντας στο βυθό 12 άτομα. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Κω τους επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα ετών και χρηματικό πρόστιμο 3.500.000 δραχμών στον καθένα.Η ποινή είναι μη μετατρέψιμη και η έφεση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Επετράπη ο απόπλους απο Πειραιά και Ραφήνα.

Κανονικά εκτελούνται απο τις 10 χθές το βράδυ τα δρομολόγια των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επί της ρωσικής Σάρατοφ με 76-73.

Ούτε απο κρύο, αλλά ούτε κι από κοπιαστικά ταξίδια καταλαβαίνει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, η οποία αύξησε το σερί που έχει δημιουργήσει στην Ευρωλίγκα στις 11 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, με τελευταίο θύμα των "πρασίνων", τη Σάρατοφ. Συγκεκριμένα η ομάδα του Σλόμπονταν Σούμποτιτς, σε αγώνα για την 11η ημέρα της διοργάνωσης που έγινε στη Ρωσία, επικράτησε της Σάρατοφ με 76-73 και παρέμεινε στην πρώτη θέση του ΣΤ` Ομίλου.

Ο Αλέκος Αλεξανδρής είναι πιθανό να πάει στη Ρέιντζερς Σκωτίας.

Ο Αλέκος Αλεξανδρής είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στο σκωτικό πρωτάθλημα και την Ρέιντζερς. Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού βρίσκεται ήδη μαζί με τον μάνατζερ του στην Γλασκώβη και έχει επαφές με την διοίκηση των ``Γκέρς``. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλεξανδρής συζητά την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας μικρής διάρκειας με τον σύλλογο της Γλασκώβης,ενώ ο Ολυμπικός δεν αναμένεται να προβάλει εμπόδια στην παραχώρησή του.

Η ΑΕΚ επικράτησε σε φιλικό με 6-0 του Αθηναϊκού.

Η ΑΕΚ επικράτησε άνετα με 6-0 του Αθηναϊκού, σε φιλικό αγώνα που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από δύο τέρματα γιά την ``Ενωση`` πέτυχαν ο Ντέμης Νικολαϊδης και ο Σέμπουε.Σε άλλους φιλικούς αγώνες ο Αρης επικράτησε 5-1 τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης και ο Ηρακλής 2-0 των Αμπελοκήπων.Στο μεταξύ ο Ιωνικός νίκησε τον Πανιώνιο με 2-1 στον τρίτο και τελευταίο αγώνα 45 λεπτών του διεθνούς τουρνουά LOTTO Cup, που διεξήχθη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Ετσι, την πρώτη θέση στου τουρνουά πήρε η γαλλική Νανσί, η οποία επικράτησε με 2-0 του Ιωνικού, ενώ έχασε με 6-5 στα πέναλτι από τον Πανιώνιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,05 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,58, γαλλικό φράγκο προς 50,26, λίρα Αγγλίας προς 462,08, ελβετικό φράγκο προς 204,21, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,27, τη λίρα Κύπρου προς 566,37 και το ευρώ προς 329,72 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 13, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 19 και στο Αιγαίο 8 με 17 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 6 με 18 και -1 με 13 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 7 January 1999 - 7:01:43 UTC