Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επίθεση κατά του Τ.Μαντέλη εξαπέλυσε η Ενωση Χειριστών της ΟΑ.
- Μικροεπεισόδια έξω από τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.
- Τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.
- Αντεπίθεση της ΓΣΕΕ για το 35ωρο.
- Εκρηξη από γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Γ.Παπανδρέου.
- Τριπλή καραμπόλα με ένα νεκρό και δύο τραυματίες στη Βάρη.
- Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων στο Φανάρι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επίθεση κατά του Τ.Μαντέλη εξαπέλυσε η Ενωση Χειριστών της ΟΑ.

Επίθεση κατά του υπουργού Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη, εξαπέλυσε η Ενωση Χειριστών της Ολυμπιακής, κατηγορώντας τον οτι η εφαρμογή του νόμου που πέρασε πρόσφατα στη Βουλή, καταρρακώνει το κύρος της εταιρίας και απειλεί τη βιωσιμότητά της. Υποστηρίζουν επίσης, οτι οι αυξήσεις οι οποίες ζήτησαν δεν θα έφθαναν ποτέ στο ποσοστό της τάξεως του 35%. Συνάντηση με το προεδρείο της Ενωσης Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών της εταιρίας, είχε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ.Τσοβόλας.

Μικροεπεισόδια έξω από τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.

Συγκεχυμένη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας. Σε πολλά σχολεία δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ γονέων που ήταν υπέρ των καταλήψεων και αυτών που ήταν κατά. Οι μαθητές από το πρωί πραγματοποιουν γενικές συνελεύσεις, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συναυλία στα Προπύλαια από το συντονιστικό όργανο των μαθητών και την ΟΛΜΕ. Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Την ημέρα εκείνη η ΔΟΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας. Συζήτηση για το θέμα της Παιδείας διεξήχθη στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών- κομμάτων.

Τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Την κατάργηση της υποχρέωσης των φορολογουμένων να αναγράψουν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και τα εισοδήματά τους που απαλλάσσονται από τον φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Η υποχρέωση αφορούσε τα εισοδήματα από τόκους, από μερίσματα αμοιβαίων κεφαλαίων ή έσοδα από πώληση μετοχών, καθώς και μια σειρά άλλα εισοδήματα που δεν φορολογούνται.

Αντεπίθεση της ΓΣΕΕ για το 35ωρο.

Εξώδικη πρόσκληση έναρξης διαπραγματεύσεων, με θέμα την εφαρμογή της 35ωρης εβδομαδαίας απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας χωρίς μείωση αποδοχών, έστειλε η ΓΣΕΕ στις εργοδοτικές οργανώσεις. Η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι το 35ωρο αποτελεί το πλέον αποτελεσματικό διαρθρωτικό μέτρο για την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας, και καλεί τους εργοδότες να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Εκρηξη από γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Γ.Παπανδρέου.

Η οργάνωση "Τα παιδιά του Νοέμβρη" ανέλαβε με τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα "ΑΘΗΝΑΙΚΗ" την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γεωργίου Παπανδρέου, επί της Χαριλάου Τρικούπη, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Την καταδίκη τους εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους η Νέα Δημοκρατία και ο Συνασπισμός.

Τριπλή καραμπόλα με ένα νεκρό και δύο τραυματίες στη Βάρη.

Ενας νεκρός και δύο ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός τριπλής σύγκρουσης ενός φορτηγού αυτοκινήτου, ενός στρατιωτικού οχήματος και ενός ΙΧ, στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου στην Αττική. Νεκρός είναι ο οδηγός του φορτηγού Νίκος Κυρίτσης 62 ετών. Τραυματίες η οδηγός του επιβατηγού Ιωάννα Νταλάκα, 34 ετών και ο 25χρονος στρατιώτης Ιωάννης Τρυφωνόπουλος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων στο Φανάρι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων και οι πέντε μητροπολίτες της αρχιεπισκοπής Αμερικής, έφθασαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για σειρά συνομιλιών με την αρμόδια Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων και οι πέντε μητροπολίτες βρίσκονται στο Φανάρι κατόπιν πρόσκλησης που τους απηύθυνε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα της αρχιεπισκοπής Αμερικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην σέντρα θα βρεθούν και πάλι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αφού η Γενική Συνέλευση της ΕΠΑΕ, μετά από σχετική εισήγηση του ΔΣ, αποφάσισε να δώσει διορία στην Πολιτεία μέχρι 25/1, προκειμένου να επιλυθούν τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των ΠΑΕ. Πιό συγκεκριμένα, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα επαναρχίσουν για δύο εβδομάδες (17 και 24/) και τη Δευτέρα 25/1 θα ξεκαθαρίσει οριστικά αν θα επαναληφθεί η αποχή.

"Το Κύπελλο είναι μέσα στους στόχους του Ολυμπιακού και φέτος θέλουμε να κάνουμε το ντάμπλ" δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, σηματοδοτώντας τους στόχους των πρωταθλητών γιά την τρέχουσα περίοδο, τουλάχιστον στις εσωτερικές διοργανώσεις. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, μιλώντας στους παίκτες του γιά τον αυριανό αγώνα με τον Ιωνικό γιά τον Δ' Γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος, τους ζήτησε να παίξουν όπως πρέπει γιά να πάρουν την πρόκριση από την κανονική διάρκεια του αγώνα.

Ο παλιός ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Πολίτης, παραμένει το πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ, στη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Καλαφατάκη. Η διοίκηση της "Ενωσης" είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Ελληνα προπονητή, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μέσα στην εβδομάδα θα υπογράψει αρχικά τετράμηνο συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ με το τέλος της σεζόν θα συζητηθεί το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους.

Χωρίς να δείξει τίποτα ιδιαίτερο σε σύγκριση με τον Νικουλένας, γυμνάστηκε σήμερα με τον Παναθηναϊκό ο Πολωνός επιθετικός Μπογκ. Πάντως, οι πράσινοι θα το δοκιμάσουν μέχρι το Σάββατο, όπου τελειώνει και η διορία για να απαντήσει η αθηναίκή ΠΑΕ στην Πολόνια, όπου ανήκει ο ποδοσφαιριστής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,45 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,83, γαλλικό φράγκο προς 50,04, λίρα Αγγλίας προς 465,72, ελβετικό φράγκο προς 203,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,95, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,04, τη λίρα Κύπρου προς 566,04 και το ευρώ προς 328,25 δραχμές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε η αγορά του Χρηματιστηρίου στη σημερινή συνεδρίαση λόγω ρευστοποιήσεων μέρους των προηγούμενων κερδών κυρίως στο χώρο των τραπεζών. Αντιθέτως έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για μετοχές του Κατασκευαστικού τομέα ενώ η τιμή 32 μετοχών έκλεισε στο ανώτατο όριο διακύμανσης στο 8%. Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε κάτω απο τα επίπεδα των 3000 μονάδων κλείνοντας στις 2.983,56 μονάδες μειωμένος σε ποσοστό 0,89%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 1,43%. Ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 98,4 δισ. δρχ., ενώ διακινήθηκαν 19.118.000 μετοχές και έγιναν 61.518 πράξεις.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις αναμένονται αύριο σε όλη τη χώρα που στα δυτικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 17 και στα νησιά του Αιγαίυο 10 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές νεφώσεις, μέχρι μέτριους νοτιάδες και θερμοκρασία 10 με 17 και 7 με 12 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 11 January 1999 - 19:00:19 UTC