Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μικροεπεισόδια σε Γυμνάσια και Λύκεια όπου τελούν υπο κατάληψη.
- Διαβουλεύσεις Κύπρου, Ελλάδας και Ρωσίας για τους S-300.
- Ξεκίνησε η δεύτερη φάση εξυγίανσης της ΟΑ.
- Σύμπτωση απόψεων Ελλάδας - Ισπανίας σε θέματα που αφορούν την ΕΕ.
- Στέλεχος της ΝΔ ανακοινώνει οτι "προσχωρεί" στον Αβραμόπουλο.
- Απεργία σήμερα στην ΑΥΓΗ.
- Τρείς ληστείες βαραίνουν τους δράστες του σούπερ μάρκετ ΜΠΑΖΑΑΡ .

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το μισό εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Σαπόρτα, πήρε ο Αρης.
- Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του κυπέλλου.
- Μεγάλωσε η αγγλική παρέα του Πανιωνίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μικροεπεισόδια σε Γυμνάσια και Λύκεια όπου τελούν υπο κατάληψη.

Ενταση χθες στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπου συνεχίζονται οι καταλήψεις. Την Παρασκευή προγραμματίζονται συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Το Σαββατοκύριακο η ΟΛΜΕ αποφασίζει εαν θα προχωρήσει σε νέες απεργίες. Το υπουργείο Παιδείας, έδωσε στη δημοσιότητα υποδείγματα ερωτήσεων παρόμοιων με εκείνων, που θα τεθούν στους μαθητές της Β' τάξης Λυκείου και τις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις, που θα γίνουν τον Ιούνιο. Επίσης, το υπουργείο αναζητεί τρόπους αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών που χάθηκαν.

Διαβουλεύσεις Κύπρου, Ελλάδας και Ρωσίας για τους S-300.

Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ρωσίας για την εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στην Κρήτη, αποκάλυψε χθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου. Στην Αγκυρα, ο Μπουλέντ Ετζεβίτ παρουσιάζοντας τις θέσεις της κυβέρνησής του στη Βουλή, χαρακτήρισε αδιάψευστη πραγματικότητα την ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο. Απέδωσε δε τη ματαίωση της εγκατάστασης των S-300 στη Μεγαλόνησο, στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος Ντενκτάς.

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση εξυγίανσης της ΟΑ.

Η κυβέρνηση αναζητεί στρατηγικό σύμμαχο για την Ολυμπιακή, η οποία εισήλθε στη δεύτερη φάση του προγράμματος εξυγίανσης της, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης. Μεθαύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των πιλότων, όπου αναμένεται να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της διοίκησης για την εκτόνωση της κρίσης στον εθνικό αερομεταφορέα.

Σύμπτωση απόψεων Ελλάδας - Ισπανίας σε θέματα που αφορούν την ΕΕ.

Με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Ισπανίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Επίσης, θα παρακαθήσει σε γευμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος. Χθες ο κ. Σημίτης είχε συνομιλίες με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, στις οποίες διαπιστώθηκε πλήρης ταυτότητα απόψεων σχετικά με τις θέσεις των δυο χωρών σε θέματα που αφορούν κυρίως την ΕΕ.

Στέλεχος της ΝΔ ανακοινώνει οτι "προσχωρεί" στον Αβραμόπουλο.

Την παραίτησή του από το κόμμα της ΝΔ ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας και στέλεχος της ΝΔ, Γεώργιος Κυριακίδης, δηλώνοντας ότι τάσσεται στο πλευρό του Δημήτρη Αβραμόπουλου, τον οποίο χαρακτηρίζει ως "την πολιτική προσωπικότητα, που μπορεί να αναγεννήσει την Ελλάδα". Είναι η πρώτη ανοιχτή και έμπρακτη υποστήριξη προς τον κ. Αβραμόπουλο από εν ενεργεία στέλεχος της ΝΔ.

Απεργία σήμερα στην ΑΥΓΗ.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν αποφασίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΑΥΓΗ. Διαφωνούν με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ να διορίσει διοικητικό συμβούλιο και διευθυντή στην εφημερίδα το στέλεχος του κόμματος, Δημήτρη Χατζησωκράτη. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, μετέβη χθες στα γραφεία της εφημερίδας και διάβασε την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Τρείς ληστείες βαραίνουν τους δράστες του σούπερ μάρκετ ΜΠΑΖΑΑΡ .

Για τρεις ένοπλες ληστείες κατηγορούνται οι δράστες της προχθεσινής ληστείας στο σούπερ μάρκετ ΜΠΑΖΑΑΡ, στου Ζωγράφου, που συνελήφθησαν απο την αστυνομία. Πρόκειται για τους Φώτη Τσολακάκη, 35 χρόνων, Αθανάσιο Μπάμπαλη, 38 χρόνων και Σπύρο Χριστοδούλου, 29 χρόνων. Μαζί τους συνελήφθη για συνέργεια στη ληστεία και η αδελφή του Τσολακάκη, Μαρία, 34 χρόνων, υπάλληλος στο σούπερ μάρκετ ΜΠΑΖΑΑΡ, απο το οποίο οι δράστες είχαν αρπάξει στις 28 Δεκεμβρίου περίπου 22 εκατομμύρια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το μισό εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Σαπόρτα, πήρε ο Αρης.

Το μισό εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Σαπόρτα, πήρε ο Αρης. Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου, στο πρώτο ματς για την φάση των ``32`` που έγινε στη Λιθουανία, ηττήθηκε με 77-76 από τη Στατίμπα και διατήρησε κάτι παραπάνω από ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση. Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης η ΑΕΚ πέτυχε ``μικρή`` νίκη με 66-61 με αντίπαλο τη γιουγκοσλαβική Μπούντοτσνοστ. Η διαφορά των 5 πόντων, κάνει ιδιαίτερα δύσκολη την αποστολή της ``Ενωσης`` στον επαναληπτικό που θα γίνει στην Γιουγκοσλαβία.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε πανηγυρικά στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας, αφού συνέτριψε στη Νεάπολη, τον Ιωνικό με 7-4. Σκόρερ των νικητών αναδείχθηκαν οι Καραπιάλης (30'), Γεωργάτος (41' πέναλτι), Γιαννακόπουλος (44' , 65'), Νινιάδης (45'), Ιβιτς (53'), Οφορίκουε (90'), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Μουτσοντρίγκο (15'), Νταρακλίτσας (31'), Φίλης (55') και Αφεντουλίδης (80'). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιωνικός έπαιζε από το 41' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κλάεβιτς με 2η κίτρινη κάρτα.

Μεγάλωσε η αγγλική παρέα του Πανιωνίου.

Μεγάλωσε η αγγλική παρέα του Πανιωνίου. Ο Πολ Τισντεϊλ υπέγραψε συμβόλαιο δυόμιση χρόνων, ενώ το επόμενο 24ωρο αναμένεται ν` ανακοινώσει μια ακόμη μεταγραφή η νεοσμυρνιώτικη ΠΑΕ, αυτή του έγχρωμου επιθετικού από το Τρίνιταντ, του Γκουμπς. Στο μεταξύ οι ``κυανέρυθροι`` σε φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, επικράτησαν με 4-3 του Απόλλωνα. Σε άλλο φιλικό που έγινε στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ ηττήθηκε με 3-2 από τον Αγιο Νικόλαο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,83 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,01, γαλλικό φράγκο προς 50,09, λίρα Αγγλίας προς 465,27, ελβετικό φράγκο προς 204,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,97, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,20, τη λίρα Κύπρου προς 565,07 και το ευρώ προς 328,61 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις,που βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες,ενώ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 14, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς.Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 17 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες θα έχει στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 3 με 12 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 13 January 1999 - 8:00:09 UTC