Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνάντηση Αρσένη - καθηγητών σήμερα.
- Εφ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού.
- Τα αγροτικά θέματα στη σημερινή συνάντηση Ανωμερίτη - Σημίτη.
- Συνεχίζει την επίσκεψή της στις ΗΠΑ η Βάσω Παπανδρέου.
- Με το κόμμα του θα συμμετάσχει στις εκλογές ο Στέφανος Μάνος.
- Στάση εργασίας και σήμερα στα νοσοκομεία.
- Απαγορεύθηκε το κυνήγι για 18 είδη πουλιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στον ΠΑΟΚ ο Κολομβιανός διεθνής επιθετικός Αντόλφο Βαλέντσια.
- Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ένωση καταναλωτών, στη Ρώμη για ανάθεση στην Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων.
- Ο Κόφι Αμπονσάι είναι και τυπικά παίκτης του Ολυμπιακού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνάντηση Αρσένη - καθηγητών σήμερα.

Νέα συνάντηση έχουν σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης και οι καθηγητές,προκειμένου να ολοκληρώσουν το διάλογο,που ξεκίνησαν χθες για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Σήμερα πραγματοποιούνται συνελεύσεις των καθηγητών για να αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν ή όχι 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι καταλήψεις στα σχολεία συνεχίζονται,όμως καθημερινά μειώνεται ο αριθμός τους.Σήμερα ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με μαθητές σχολείων απο τηνεπαρχία.

Εφ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας, καθώς και η οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης κυριάρχησαν στη χθεσινή εφ όλης της ύλης συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στον ΑΝΤ1. Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν όλα και στη συνέχεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, που θα προκύψουν από την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνουν διπλές εκλογές τον Ιούνιο και εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει και τις εκλογές του 2000.

Τα αγροτικά θέματα στη σημερινή συνάντηση Ανωμερίτη - Σημίτη.

Αποφασισμένη να προχωρήσει στις κινητοποιήσεις που έχει προαναγγείλει, δηλώνει η Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγροτών. Ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, που συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους της δεσμεύτηκε πως μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου θα δώσει γραπτώς τις απαντήσεις στα αιτήματα των αγροτών, προσθέτοντας ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί. Το μεσημέρι ο κ. Ανωμερίτης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, όπου θα συζητήσει θέματα εφαρμογής της αγροτικής πολιτικής.

Συνεχίζει την επίσκεψή της στις ΗΠΑ η Βάσω Παπανδρέου.

Τις επιχειρηματικές δυνατότητες στην Ελλάδα στα ενεργειακά δίκτυα, τα μεγάλα έργα παραγωγής ενέργειας και υποδομής στη βιομηχανία και στον τουρισμό, παρουσίασε σε αμερικανικούς οικονομικούς παράγοντες η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, τους οποίους κάλεσε να επενδύσουν σε αυτούς τους τομείς. Μιλώντας στη λέσχη του πανεπιστημίου του Γέιλ, στο Μανχάταν, τους κάλεσε παράλληλα να εκμεταλλευθούν τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες ενεργοποιώντας μέσω Ελλάδας τις επενδυτικές τους δυνατότητες στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη.

Με το κόμμα του θα συμμετάσχει στις εκλογές ο Στέφανος Μάνος.

Τις πολιτικές του θέσεις για το υπό ίδρυση κόμμα του, που όπως είπε θα συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές παρουσίασε χθες σε εκδήλωση, ο πρώην υπουργός, Στέφανος Μάνος. Χρησιμοποιώντας πολλές φορές τη φράση "νέα πολιτική δύναμη", ο κ. Μάνος τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ανατροπή και είπε ότι το κόμμα του αν προχωρήσει σωστά μπορεί να διεκδικήσει συμμετοχή στην εξουσία. Παρόντες ήταν πολλοί επιχειρηματίες, αλλά και οι κ. Κοντογιαννόπουλος, Κάκκαλος, κ.α.

Στάση εργασίας και σήμερα στα νοσοκομεία.

Νέα στάση εργασίας, 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι έχουν εξαγγείλει και για σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής και της Ανατολικής Μακεδονίας. Ζητούν να εφαρμοστούν τα προγράμματα των εφημεριών, να τους καταβληθούν τα αναδρομικά απο τις περσινές εφημερίες και οι συνολικές αποδοχές τους να φτάσουν στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 1997.

Απαγορεύθηκε το κυνήγι για 18 είδη πουλιών.

Παράνομη κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η από 10-9-98 υπουργική απόφαση για το κυνήγι 18 ειδών αποδημητικών πουλιών, ενω αρχίζει η κυνηγετική περίοδος του Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται το κυγήγι για τα πουλιά σιταρήθρα, σουβλόπαπια, χουλιαρόπαπια, κίρκιρι, κυνηγόπαπια, τσικνόπαπια, πρασινοκέφαλη, φάσα, φαλαρίδα, κίσσα, μπεκάτσα, ψαρόνι, κοκκινότσιχλα, κοτσύφι, τσίχλα, γερακότσιχλα, δενδρότσιχλα και καλημάνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον ΠΑΟΚ ο Κολομβιανός διεθνής επιθετικός Αντόλφο Βαλέντσια.

Στον ΠΑΟΚ θα αγωνίζεται έως το τέλος της περιόδου ο Κολομβιανός διεθνής επιθετικός της Ιντεπεντιέντε του Μεντεγίν, Αντόλφο Βαλέντσια. Την είδηση μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Βεζυρτζής. Ο Βαλέντσια, που έχει αγωνιστεί στις Μπάγερν Μονάχου, Ρετζιάνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, θα κοστίσει στον ΠΑΟΚ 40 εκατομμύρια δραχμές και θα βρίσκεται αύριο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ένωση καταναλωτών, στη Ρώμη για ανάθεση στην Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία της Ρώμης κατέθεσε μια αυτοαποκαλούμενη ένωση καταναλωτών, για να διαπιστωθεί αν σημειώθηκαν πράξεις αξιόποινες κατά την ανάθεση στην Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων. Με τη μηνυτήρια αναφορά της η ένωση αυτή ζητά, από την εισαγγελία της Ρώμης αν το κρίνει σκόπιμο, ν' ανοίξει μια έρευνα για τον αποκλεισμό της Ρώμης από τους Ολυμπιακούς του 2004.Η ένωση αυτή δεν έχειστοιχεία αλλά στηρίζει την αναφορά της στα διάφορα δημοσιεύματα,ότι πιθανότατα ο κ Σάμαρανκ ν' ανέθεσε στην Αθήνα τους Ολυμπιακούς για να καλύψει την αδικία που της έγινε με την ανάθεση των Αγώνων το 96στην Ατλάντα.

Ο Κόφι Αμπονσάι είναι και τυπικά παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο Κόφι Αμπονσάι είναι και τυπικά παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Γκανέζος αμυντικός, που αγωνίστηκε αυτήν περίοδο δανεικός στον Πανελευσινιακό, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους ``ερυθρόλευκους`` μέχρι το 2003.Το οικονομικό μέρος της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε, όμως σύμφωνα με πληροφορίες οι ετήσιες απολαβές του θα φτάνουν τα 18 εκατ.δραχμές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,15 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,15, γαλλικό φράγκο προς 49,84, λίρα Αγγλίας προς 467,67, ελβετικό φράγκο προς 204,64, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,32, τη λίρα Κύπρου προς 561,09 και το ευρώ προς 326,93 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, που στα νότια θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει κυρίως στα νοτιοανατολικά. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια - 4 με 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -1 με 16 και στα νησιά 8 με 15 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 6 με 14 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο θα δείξει μηδέν με 10 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 26 January 1999 - 8:00:07 UTC