Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παραδόθηκε το πόρισμα για την υπόθεση Οτσαλάν.
- Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει του Συνεδρίου.
- Τα Σκόπια και τα Τίρανα επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών.
- Σημαντικές επαφές Κ.Καραμανλή στην Ουάσιγκτον.
- Επτά μήνες φυλάκιση στην Α.Αθήνα για τα χαστούκια στη Δ.Παπανδρέου.
- Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα Μενιδίου.
- Τραγικό θάνατο βρήκε ζευγάρι στο λιμάνι του Πειραιά.
- Στο Ιατρικό Κέντρο με εμπύρετη γριπώδη λοίμωξη ο Ε.Γιαννόπουλος.
- Βράβευση πενήντα ελληνικής καταγωγής φοιτητών στις ΗΠΑ.
- Συναυλία αφιερωμένη στην αναδάσωση της Ελλάδας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παραδόθηκε το πόρισμα για την υπόθεση Οτσαλάν.

Παραδόθηκε από τους τρείς εισαγγελείς στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών το πόρισμα για τα μή πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Οτσαλάν. Σύμφωνα με πληροφοφίες, αναμένεται να ασκηθούν διώξεις σε πέντε τουλάχιστον άτομα. Ο κυβερνητικός δήλωσε άγνοια για τα περί πιέσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα να χαρακτηρίσει το ΡΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση. Η κυβέρνηση, είπε ο κ.Ρέππας, δεν έχει γίνει αποδέκτης συγκεκριμένων πιέσεων, όμως υπάρχει ένα κλίμα το οποίο δεν αφορά κάτι περισσότερο.

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει του Συνεδρίου.

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει του Συνεδρίου, καθώς η εσωκομματική αντιπολίτευση δεν αποκλείεται να θέσει ακόμη και θέμα ηγεσίας. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις σις δηλώσεις Τσοχατζόπουλου, πώς αν το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί στις ευρωεκλογές θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Δεν μου αρέσουν τα ηττοπαθή σενάρια και δεν συμπράττω σε αυτά, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δραματική έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος χαρακωμάτων απηύθυνε Βάσω Παπανδρέου, ενώ για ανταγωνισμό χωρίς αρχές που υποβαθμίζει το κόμμα έκανε λόγο ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Τα Σκόπια και τα Τίρανα επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών.

Τα Σκόπια και τα Τίρανα επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο περιοδείας του στα βαλκάνια, με αφορμή το νέο γύρο των συνομιλιών στο Ραμπουιγιέ της Γαλλίας για το Κοσσυφοπέδιο. Ο κ. Παπανδρέου είχε συνομιλίες με τους ομολόγους του των δύο αυτών γειτονικών χωρών, ενώ αύριο θα επισκεφθεί το Βουκουρέστι, τη Σόφια και το Βελιγράδι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Σημαντικές επαφές Κ.Καραμανλή στην Ουάσιγκτον.

Με τον Τζον Ποντέστα, προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και στενού συνεργάτη του προέδρου των ΗΠΑ είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα εθνικά μας θέματα, το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Νωρίτερα, ο κ.Καραμανλής είχε συναντηθεί με τη γερουσιαστή Ολύμπια Σνόου και εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων. Χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ παρακάθησε σε δείπνο των ΑΧΕΠΑΝΣ και σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η ελληνική Πολιτεία θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη συμπαράσταση στην ομογένεια.

Επτά μήνες φυλάκιση στην Α.Αθήνα για τα χαστούκια στη Δ.Παπανδρέου.

Σε φυλάκιση 7 μηνών καταδικάστηκε από το δικαστήριο η Αναστασία Αθήνη, για τα δύο χαστούκια που έδωσε στην Δημήτρα Λιάνη-Παπανδρέου. Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας και η κ. Παπανδρέου, η οποία λίγο αργότερα σε δηλώσεις της, είπε ότι πίσω από την Αθήνη υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, τους οποίους, όπως τόνισε, γνωρίζει ο ελληνικός λαός και δεν μπορεί να συγχωρήσει. Η κ. Αθήνη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα Μενιδίου.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο δράστης της ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα Μενιδίου. Πρόκειται για τον Απόστολο Φώτη, ο οποίος με την απειλή όπλου είχε αποσπάσει από τα ταμεία περίπου τρία εκατομ. δρχ. Ληστεία όμως σημειώθηκε και στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Θησείο, απ' όπου οι δράστες πήραν περίπου 4 εκατ.δρχ και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στην Καλλιθέα.

Τραγικό θάνατο βρήκε ζευγάρι στο λιμάνι του Πειραιά.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα ζευγάρι στο λιμάνι του Πειραιά, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε στη θάλασσα. Πρόκειται για τον Ιωάννη Γιαννάκη, 40 ετών και τη σύζυγό του Φωτεινή Κατσανέα, 31 ετών. Φρικτό θάνατο βρήκε όμως στη Βέροια και ο Γιώργος Φουτζιτζόγλου 41 ετών, ο οποίος συνεθλίβη από τη μηχανή του κιμά, στη βιομηχανία αλλαντικών που διατηρούσε.

Στο Ιατρικό Κέντρο με εμπύρετη γριπώδη λοίμωξη ο Ε.Γιαννόπουλος.

Στο Ιατρικό Κέντρο με εμπύρετη γριπώδη λοίμωξη, νοσηλεύεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη την παραμονή του στο νοσοκομείο, για καθαρά προληπτικούς λόγους. Το προχωρημένο της ηλικίας, αλλά και η καλύτερη φροντίδα που μπορούν να του παράσχουν στο νοσοκομείο, ήταν οι δύο λόγοι που έκαναν τους γιατρούς να του συστήσουν νοσηλεία.

Βράβευση πενήντα ελληνικής καταγωγής φοιτητών στις ΗΠΑ.

Πενήντα ελληνικής καταγωγής αριστούχοι φοιτητές πανεπιστημίων των ΗΠΑ θα βραβευθούν κατά τη "Μεγάλη Βραδιά" των υποτροφιών που διοργανώνει η αγγλόφωνη εφημερίδα "Ελληνικοί Καιροί" στο Χίλτον της Νέας Υόρκης, στις 14 Μαϊου. Τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς θα είναι δύο γυναίκες ομογενείς που διαπρέπουν στην αμερικανική τηλεόραση. Πρόκειται για τη Θάλεια Ασσούρα, δημοσιογράφο και την Πόλα Κέιλ, ηθοποιό.

Συναυλία αφιερωμένη στην αναδάσωση της Ελλάδας.

Συναυλία, αφιερωμένη εξαιρετικά στην αναδάσωση της Ελλάδας, διοργανώνουν από κοινού, στις 3 Απριλίου, στο γαλλόφωνο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, το Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο του Μόντρεαλ, η οργάνωση ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ. Οι διοργανωτές φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν ένα αξιόλογο ποσό, προκειμένου να το αποδώσουν στον οργανισμό "Φύτεψε τις ρίζες σου".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τους άσους του κροατικού ποδοσφαίρου Σούκερ και Μπόμπαν δέχθηκε εθιμοτυπικά σήμερα στο γραφείο του ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης. Οι τρεις άνδρες συζήτησαν θέματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ οι δύο παίχτες άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας τους με τον Παναθηναϊκό στο μέλλον, δίνοντας το δικαίωμα στους πράσινους φιλάθλους να ονειρεύονται...

Ο πρόεδρος τη ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, θα εκπροσωπήσει την ομοσπονδία στην κλήρωση των ομίλων και των αγώνων του 31ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, που θα γίνει την Παρασκευή στο Παρίσι. Οι 16 ομάδες, οι οποίες μετέχουν στο Ευρωμπάσκετ, είναι οι Βοσνία -Ερζεγοβίνη, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, FYROM, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Ρωσία, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία και Γιουγκοσλαβία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μαιάμι της Φλόριντα η μεγάλη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση ''Μπακάρντι Καπ '99'' με σκάφη τύπου ΣΤΑΡ. Οι πρωταθλητές μας Τάσος Μπουντούρης και Δημήτρης Μπούκης δίνουν τη δική τους μάχη κόντρα σε 95 σκάφη από 25 χώρες. Στις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στη 12η, 11η και 6η θέση, αλλά οι αμερικανοί κριτές τους ακύρωσαν στη 2η ιστιοδρομία γιατί σήκωσαν κύματα. Παρά το γεγονός αυτό είναι στην 30η θέση της κατάταξης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 297,49 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,82, γαλλικό φράγκο προς 49,74, λίρα Αγγλίας προς 482,95, ελβετικό φράγκο προς 203,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,37, τη λίρα Κύπρου προς 562,18 και το ευρώ προς 326,27 δραχμές.

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έκλεισε σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών, αν και δεν κατόρθωσε να διατηρήσει έως το κλείσιμο τα υψηλά αρχικά του κέρδη. Εκλεισε στις 3.468,24 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 24,15 μονάδων ή σε ποσοστό 0,70%, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 3.466, 95 μονάδων, που είχε σημειωθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Το ρεκόρ αυτό είναι το 15ο από τις αρχές του 1999, ενώ στο διάστημα αυτό ο δείκτης έχει καταγράψει κέρδη σε ποσοστό 26,7%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ανοιξιάτικο καιρό μέχρι το Σαββατοκύριακο προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Αύριο σε όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 1 έως 21 βαθμούς και στα νησιά από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρός, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 5 με 20 και 3 με 19 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 10 March 1999 - 19:00:20 UTC