Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα αναμένεται το εισαγγελικό πόρισμα για Οτσαλάν.
- Παραδέχονται οι Τούρκοι οτι ο Οτσαλάν παραδόθηκε απο τους Κενυάτες.
- Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση Καραμανλή - Ολμπράιτ.
- Διήμερη περιοδεία Γ. Παπανδρέου σε βαλκανικές χώρες.
- Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας δηλώνει ο Γ. Παπαντωνίου.
- Δύο μέλη του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν τον απολογισμό της ΚΕ.
- Μείωσε τα δάνεια το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Προκρίθηκε ο Αρης στους ημιτελικούς του κυπέλλου Σαπόρτα.
- Απόψε ο φιλικός αγώνας της εθνικής με την αντίστοιχη της Κροατίας.
- Αισιοδοξία, Χουάν Ραμόν Ρότσα για πορεία Παναθηναϊκού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα αναμένεται το εισαγγελικό πόρισμα για Οτσαλάν.

Ασκηση ποινικής δίωξης σε τουλάχιστον πέντε άτομα, που σχετίζονται με την έλευση και παραμονή στην Ελλάδα του Κούρδου ηγέτη, Αμντουλάχ Οτσαλάν, θα ζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο εισαγγελικό πόρισμα, που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.

Παραδέχονται οι Τούρκοι οτι ο Οτσαλάν παραδόθηκε απο τους Κενυάτες.

Οι Τούρκοι παραδέχονται οτι τον Οτσαλάν τον παρέδωσαν στους πράκτορές τους οι ίδιες οι κενυάτικες αρχές στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι. Αυτό αναφέρει η έκθεση, που έστειλε η τουρκική κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη σύλληψη και τις συνθήκες κράτησής του στις φυλακές του Ιμραλι. Επίσης, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπουλέντ Ετζεβίτ, δήλωσε χθες οτι "είναι λάθος να συσχετιστούν τα προβλήματα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και το Κυπριακό" με το ζήτημα Οτσαλάν.

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση Καραμανλή - Ολμπράιτ.

Τα ελληνοτουρκικά, η κατάσταση στο Κόσοβο και οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, με την Μαντλίν Ολμπράϊτ, στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε οτι εμείς πάντα απορρίπτουμε και καταδικάζουμε κάθε τρομοκρατική ενέργεια ή πράξη απ' όπου και αν προέρχεται. Η κυρία Ολμπράϊτ εξέφρασε την ανάγκη αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Για το αδιέξοδο στο Κυπριακό επέρριψε ευθύνες στο Ντενκτάς.

Διήμερη περιοδεία Γ. Παπανδρέου σε βαλκανικές χώρες.

Ελληνική πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης στο Κόσοβο. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, επισκέπτεται σήμερα και αύριο τις βαλκανικές πρωτεύουσες ενόψει του νέου γύρου των συνομιλιών στο Ραμπουγιέ της Γαλλίας. Σήμερα ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί διαδοχικά στα Σκόπια και στα Τίρανα και αύριο στο Βουκουρέστι, στη Σόφια και στο Βελιγράδι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας δηλώνει ο Γ. Παπαντωνίου.

Την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας, επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε οτι "δεν φαίνεται καμία πολιτική εξέλιξη τέτοια, που να είναι σε θέση να ανατρέψει την πορεία της οικονομίας", υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι "θα πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί και συνεπείς στη γραμμή, που έχουμε χαράξει, καθώς είμαστε στο παρά πέντε της ένταξής μας στην ΟΝΕ".

Δύο μέλη του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν τον απολογισμό της ΚΕ.

Τον απολογισμό της Κεντρικής Επιτροπής, που θα παρουσιαστεί στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος στη χθεσινή του συνεδρίαση. Κατά τη συζήτηση υπήρξε σαφής διαφορά απόψεων από κάποιους, που έχουν συνολική αντίθεση με την πορεία του Κινήματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον απολογισμό δεν ψήφισαν οι Παντελής Οικονόμου και Μανόλης Δασκαλάκης. Το κείμενο του απολογισμού θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της ΚΕ το προσεχές Σάββατο.

Μείωσε τα δάνεια το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες μειώνει αναδρομικά από την πρώτη του έτους το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τα επιτόκια των στεγαστικών του δανείων. Επίσης, ανακοινώθηκε οτι τα δάνεια για τους πολύτεκνους δημόσιους υπαλλήλους θα έχουν επιτόκιο 5% ανεξαρτήτου περιοχής. Τα νέα ανώτατα ποσά χορήγησης καθορίζονται σε 20 εκατομμύρια δραχμές για τους άγαμους και σε 25 εκατομμύρια δραχμές για τους έγγαμους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκρίθηκε ο Αρης στους ημιτελικούς του κυπέλλου Σαπόρτα.

Για τουρισμό πήγε ο Αρης στη Σλοβενία και λίγο έλειψε να ζήσει έναν...εφιάλτη. Τελικά οι ``κίτρινοι`` προκρίθηκαν στους ημιτελικούς του κυπέλλου Σαπόρτα, παρά την ήττα τους με 72-63 από την Πιβοβάρνα Λάσκο στη Σλοβενία,αφού ο Αρης είχε νικήσει στο Αλεξάνδρειο με (95-73). Στους ημιτελικούς, ο Αρης θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπανταλόνα και Βαλένθια.

Απόψε ο φιλικός αγώνας της εθνικής με την αντίστοιχη της Κροατίας.

Εναν ακόμη φιλικό αγώνα δίνει σήμερα η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την αντίστοιχη της Κροατίας. Ενας αγώνας που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ``πρόβα τζενεράλε`` ενόψει των καθοριστικών παιχνιδιών με Νορβηγία και Λετονία για τα προκριματικά του EURO 2000, άν ο Ανγκελ Ιορντανέσκου είχε όλους τους διεθνείς στην διάθεσή του κάτι που όμως δεν συμβαίνει. Οπως είναι γνωστό, εκτός από τους τραυματίες Ακη Ζήκο και Δημήτρη Μαυρογεννίδη, ο ''Αγγελος'' δεν έχει στην διάθεσή του και τους Νίκο Νταμπίζα και Νίκο Μαχλά.

Αισιοδοξία, Χουάν Ραμόν Ρότσα για πορεία Παναθηναϊκού.

Την αισιοδοξία του ότι πολύ σύντομα ο Παναθηναϊκός θα γίνει και πάλι δυνατός, εξέφρασε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο προπονητής των "πρασίνων" τόνισε ότι είναι πολύ κοντά η μέρα που ο Παναθηναϊκός θα γίνει και πάλι δυνατός με ή χωρίς αυτόν στον πάγκο. Ακόμη έκανε έκκληση στον κόσμο και ζήτησε τη συμπαράσταση του, ενώ απέφυγε να κάνει σχόλιο σε σχετική ερώτηση που του έγινε για την κατάσταση που βρήκε στην ομάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,89, γαλλικό φράγκο προς 49,76, λίρα Αγγλίας προς 482,51, ελβετικό φράγκο προς 204,87, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,87, τη λίρα Κύπρου προς 560,34 και το ευρώ προς 326,42 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ανοιξιάτικος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αλλά το πρωι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 1 με 19 και στα νησιά 7 με 18 βαθμούς. Αίθριο καιρό, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 19 και 4 με 17 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 10 March 1999 - 8:00:15 UTC