Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνέντευξη Σημίτη για ευρωεκλογές και συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
- Ανοίγει η αυλαία του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ αύριο.
- Διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών της ΕΕ για την Ευρωπαική Επιτροπή.
- Εννιά χιλιάδες περισσότεροι εισακτέοι φέτος σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
- Οι εφορίες θα είναι σήμερα ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ.
- Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Στάσεις εργασίας και σήμερα των εργαζομένων στα τρόλεϊ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα ο μεγάλος αγώνας Ολυμπιακού - Γιουβέντους στην Αθήνα.
- Ο Ηρακλής νίκησε με 73-67 την ΑΕΚ.
- Ο Ρότσα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό, με τη Γιουβέντους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνέντευξη Σημίτη για ευρωεκλογές και συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση θα κριθεί στις εκλογές του 2000 τονίζει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Εκφράζει τη βεβαιότητα οτι και στις ευρωεκλογές ο ελληνικός λαός,που γνωρίζει τι διακυβεύεται, θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο ΠΑΣΟΚ. Σημειώνει οτι απο το συνέδριο θα εκλεγεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα τρία χρόνια και προειδοποιεί οτι όποιος επιχειρήσει να θέσει θέμα διακυβέρνησης του τόπου στις ευρωεκλογές θα βρεί απέναντί του το λαό.

Ανοίγει η αυλαία του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ αύριο.

Αρχίζει αύριο το 5ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.Το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να προτείνει την αύξηση των μελών της ΚΕ απο 150 σε 180 και τη μείωση των μελών του ΕΓ σε 11.Στα ΝΕΑ ο Γραμματέας της ΚΕ κ. Σκανδαλίδης τονίζει οτι το συνέδριο πρέπει να αποτελέσει για το ΠΑΣΟΚ ένα βήμα μπροστά,αν θέλει να μην οδηγηθεί στη φθορά,τη συρρίκνωση και την ήττα του.Ο Ακης Τσοχατζόπουλος υπογραμμίζει οτι είναι αναγκαίο να ξεφύγει το ΠΑΣΟΚ απο τη γενική ρητορία και απο τις εκκλήσεις για οραματικούς προσανατολισμούς που θα διαψευσθούν την επαύριο του συνεδρίου.

Διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών της ΕΕ για την Ευρωπαική Επιτροπή.

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στα κράτη -μέλη της ΕΕ για το ποιός θα είναι ο διάδοχος του παραιτηθέντος προέδρου της Ευρ. Επιτροπής Ζάκ Σαντέρ.Το θέμα θα συζητηθεί στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου στις 24 του μηνός.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε αναπόφευκτη αλλά και πράξη ευθύνης την υποβολή παραίτησης της Ευρ.Επιτροπής και τόνισε πως ο κ.Παπουτσής χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και είναι θετικό οτι δεν υπάρχουν κατηγορίες που να τον αφορούν.

Εννιά χιλιάδες περισσότεροι εισακτέοι φέτος σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ενας στους δύο υποψηφίους των φετινών γενικών εξετάσεων θα εισέλθει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα φέτος θα εισαχθούν συνολικά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 71.004, έναντι 61.979 πέρυσι, δηλαδή περίπου εννέα χιλιάδες περισσότεροι. Δεδομένου ότι κάθε χρόνο οι υποψήφιοι είναι περίπου 140.000, τότε η αναλογία είναι ένας στους δύο. Τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα λειτουργήσουν 41 νέα τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι εφορίες θα είναι σήμερα ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ.

Ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ θα είναι και σήμερα οι εφορίες, τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από μισθωτούς και συνταξιούχους. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών έδωσε σιωπηρή εντολή στις εφορίες να παραλαμβάνουν δηλώσεις μέχρι και την Παρασκευή.

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Ουίλιαμ Κόεν χθές στην Ουάσιγκτον, ολοκλήρωσε το πρώτο επίσημο ταξίδι του στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Κατά την ωριαία συνάντησή τους οι δύο άνδρες συζήτησαν το ρόλο του ΝΑΤΟ, τις εξελίξεις στο Κόσοβο, το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και την ανάγκη αναβάθμισής τους, αλλά και το ρόλο που μπορούν να παίξουν και οι ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Στάσεις εργασίας και σήμερα των εργαζομένων στα τρόλεϊ.

Νέα ταλαιπωρία αναμένεται να αντιμετωπίσουν και σήμερα στις μετακινήσεις τους οι κάτοικοι των Αθηνών λόγω των τρίωρων στάσεων εργασίας που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ μέχρι 9πμ 1-4μμ,7 - 10μμ.Για αύριο έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας 11 πμ - 5 μμ, ενώ τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για τον καθορισμό της περαιτέρω στάσης του κλάδου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ο μεγάλος αγώνας Ολυμπιακού - Γιουβέντους στην Αθήνα.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για το μεγάλο σημερινό παιχνίδι με τη Γιουβέντους, όπως δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Ντούσκο,υποστήριξε ότι οι παίκτες του θα τα δώσουν όλα για το καλύτερο, με στόχο να κάνουν υπερήφανους όλους του Ελληνες φιλάθλους και επεσήμανε ότι οι δυνατότητες της Γιουβέντους είναι γνωστές.Οι Ιταλοί είναι πιο επικίνδυνοι στα εκτός έδρας παιχνίδια και γενικά οι ιταλικές ομάδες έχουν αποδείξει κατά το παρελθόν ότι ξέρουν να παίρνουν τ' αποτελέσματα που θέλουν στους εκτός έδρας αγώνες τους``, είπε ο Μπάγεβιτς.

Ο Ηρακλής νίκησε με 73-67 την ΑΕΚ.

Ο Ηρακλής νίκησε με 73-67 την ΑΕΚ, σε αγώνα για την 24η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1.Μετά την επιτυχία του αυτή,ο "Γηραιός" εδραιώνεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕΚ, αν και παραμένει τέταρτη, έχασε σημαντικό έδαφος στην προσπάθειά της για μια θέση στην πρώτη τετράδα. Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Πανιώνιο τον οποίο και νίκησε με 86-67.

Ο Ρότσα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό, με τη Γιουβέντους.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, σε συνάντηση του με τους δημοσιογράφους, εξέφρασε την άποψη ότι αν συνεχιστούν οι νίκες των πρωτοπόρων στο πρωτάθλημα, ο τίτλος θα κριθεί στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ακόμη, ο Ρότσα τόνισε πως η ομάδα του είναι σε θέση να κερδίσει στα ντέρμπι και να βρεθεί κοντά στους στόχους της. Τέλος, ο προπονητής των ''πρασίνων'' ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό, στο σημερινό δύσκολο ματς με τη Γιουβέντους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,74, γαλλικό φράγκο προς 49,71, λίρα Αγγλίας προς 486,24, ελβετικό φράγκο προς 204,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,38, τη λίρα Κύπρου προς 563,42 και το ευρώ προς 326,13 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία αναμένεται σ'όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 7 και στην υπόλοιπη χώρα 7 με 15 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική,ανατολικοί πολύ ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 9 με 13 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά, θα έχει στη Θεσσαλονίκη, βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 4 με 7 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 17 March 1999 - 8:00:10 UTC