Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 27/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίστηκε και χθές όλη νύχτα, το κύμα των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθές, οτι καταρρίφθηκαν δύο γιουγκοσλαβικά αεροσκάφη Μίνγκ-29 στον εναέριο χώρο της Βοσνίας.
- Ανησυχία προκαλεί στο ΝΑΤΟ η αντίδραση της Ρωσίας για τη στρατιωτική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία.
- Η Ελλάδα επιμένει στην πολιτική επίλυση της κρίσης στο Κόσοβο, δήλωσε χθές ο ΥΠΕΞ Γιώργος Παπανδρέου.
- Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθές στην Αθήνα, στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας, για τις ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις στη Σερβία.
- Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε χθές έξω απο τα γραφεία αμερικανικής εταιρίας κομπιούτερ στο Νέο Κόσμο στην Αθήνα.
- Μόνο δύο δεσμευτικές προσφορές, υποβλήθηκαν χθές στο Λονδίνο, για την εξαγορά του 51% των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας.
- Ικανοποιημένη η κυβέρνηση, για τα κονδύλια που εξασφάλισε η χώρα μας, απο τα κοινοτικά διαρθρωτικά ταμεία.
- Ανοικτές και το Σαββατοκύριακο θα παραμείνουν οι υπηρεσίες των Δήμων και Νομαρχιών, για την παραλαβή των δηλώσεων των ετεροδημοτών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την ομάδα της Νορβηγίας, αντιμετωπίζει το απόγευμα, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, για τα προκριματικά του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος.
- Ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίστηκε και χθές όλη νύχτα, το κύμα των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

Εληξε το πρωί ο δεύτερος συναγερμός στο Βελιγράδι, που προειδοποιούσε τους κατοίκους, για επικείμενο νατοϊκό βομβαρδισμό. Πληροφορίες έκαναν λόγο, για ισχυρή έκρηξη, σε περιοχή της γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως το κύμα επιθέσεων εναντίον της Σερβίας, συνεχίστηκε χθές όλη νύχτα. Στο Βελιγράδι χτυπήθηκε φαρμακευτικό εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί διαρροή τοξικών αερίων και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν αντιασφυξιογόνες μάσκες. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, οι επιθέσεις επικεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου Πρίστινα, καθώς και στις πόλεις Τζιλάνε, Πρίζρεν και Τζακόβιτσα. Εκρήξεις ακούστηκαν και στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα, όπου βρίσκεται στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθές, οτι καταρρίφθηκαν δύο γιουγκοσλαβικά αεροσκάφη Μίνγκ-29 στον εναέριο χώρο της Βοσνίας.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθές, οτι καταρρίφθηκαν δύο γιουγκοσλαβικά αεροσκάφη Μίνγκ-29 στον εναέριο χώρο της Βοσνίας, χωρίς όμως οι πιλότοι τους να συλληφθούν. Η Βοσνία ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της απο γιουγκοσλαβικά αεροσκάφη, κάτι όμως που απέρριψε ο ΟΗΕ.

Ανησυχία προκαλεί στο ΝΑΤΟ η αντίδραση της Ρωσίας για τη στρατιωτική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στο ΝΑΤΟ, η αντίδραση της Ρωσίας για τη στρατιωτική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Η Μόσχα ανακοίνωσε χθές, οτι διακόπτει όλες τις διπλωματικές επαφές με το ΝΑΤΟ, ενω προχώρησε και στην απέλαση όλων των εκπροσώπων της Συμμαχίας απο τη ρωσική πρωτεύουσα. Παράλληλα ζήτησε τη σύγκληση της Ομάδας Επαφής, με στόχο τον τερματισμό των επιθέσεων στη Σερβία. Πάντως ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Αλ Γκόρ, υπεραμύνθηκε των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ και τις χαρακτήρισε ως το μόνο μέσο, για να εξαναγκαστεί ο Μιλόσεβιτς να καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κοσσυφοπέδιο.

Η Ελλάδα επιμένει στην πολιτική επίλυση της κρίσης στο Κόσοβο, δήλωσε χθές ο ΥΠΕΞ Γιώργος Παπανδρέου.

Η Ελλάδα επιμένει στην πολιτική επίλυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε χθές ο ΥΠΕΞ Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνάντηση του με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Νίκολας Μπέρνς. Η συνάντηση αφορούσε τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία και την ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ο κ. Μπέρνς επισήμανε στον κ. Παπανδρέου οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν οτι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εμφανίζεται και να δρά με ενιαίο τρόπο. Χθές ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο Κόσοβο, ενώ είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις της Ρωσίας και της Γιουγκοσλαβίας.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθές στην Αθήνα, στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας, για τις ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις στη Σερβία.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθές βράδυ έξω απο την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας των νεολαιών των κομμάτων, για τις ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις στη Σερβία. Ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες, κροτίδες και γκαζάκια στο προαύλιο της πρεσβείας. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και ακολούθησαν συμπλοκές, με αποτέλεσμα 8 άτομα να τραυματισθούν ελαφρά.

Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε χθές έξω απο τα γραφεία αμερικανικής εταιρίας κομπιούτερ στο Νέο Κόσμο στην Αθήνα.

Αυτοσχέδιος ωρολογιακός μηχανισμός, εξερράγη τα μεσάνυχτα έξω απο τα γραφεία της αμερικανικής εταιρίας κομπιούτερ "Apple", στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα, προκαλώντας υλικές ζημιές. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί κοντά στην είσοδο της εταιρίας, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν μικρής ισχύος. Νωρίτερα άγνωστος, είχε τηλεφωνήσει σε τηλεοπτικό σταθμό, προειδοποιώντας για την τοποθέτηση της βόμβας.

Μόνο δύο δεσμευτικές προσφορές, υποβλήθηκαν χθές στο Λονδίνο, για την εξαγορά του 51% των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας.

Δύο δεσμευτικές προσφορές υποβλήθηκαν χθές στο Λονδίνο για την εξαγορά του 51% των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εμπορικής Τράπεζας, προσφορές υπέβαλαν η Alpha Τράπεζα Πίστεως και ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, ενω στο διαγωνισμό δεν συμμετείχε ο όμιλος της τράπεζας Eurobank. Πληροφορίες αναφέρουν οτι η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς κυμάνθηκε περίπου στα 250 δισεκατομμύρια δραχμές και της Alpha Τράπεζας Πίστεως στα 210. Η σύμβουλος πώλησης προχωρεί στην αξιολόγηση των προσφορών αυτών, ενώ επιδίωξη είναι να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό ο απαιτούμενος χρόνος για τη διαπίστωση της πλέον συμφέρουσας προσφοράς.

Ικανοποιημένη η κυβέρνηση, για τα κονδύλια που εξασφάλισε η χώρα μας, απο τα κοινοτικά διαρθρωτικά ταμεία.

Ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση για τα κονδύλια που εξασφάλισε η χώρα μας απο τα κοινοτικά διαρθρωτικά ταμεία για την περίοδο 2000-2006. Η Ελλάδα θα εισπράξει εννέα τρισεκατομμύρια δραχμές, ενώ το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά ενάμιση τρισεκατομμύριο σε σχέση με το "Πακέτο Ντελόρ".

Ανοικτές και το Σαββατοκύριακο θα παραμείνουν οι υπηρεσίες των Δήμων και Νομαρχιών, για την παραλαβή των δηλώσεων των ετεροδημοτών.

Ανοικτές και το Σαββατοκύριακο, απο τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι θα είναι οι υπηρεσίες των Δήμων και των Νομαρχιών, για την παραλαβή των δηλώσεων των ετεροδημοτών, που επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη οι Δήμοι και Νομαρχίες στην Αττική, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη θα παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις 9 το βράδυ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ομάδα της Νορβηγίας, αντιμετωπίζει το απόγευμα, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, για τα προκριματικά του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος.

Την ομάδα της Νορβηγίας, υποδέχεται στις 7.30 το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, για τα προκριματικά του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας απο την ΕΤ-1.

Ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στο μπάσκετ.

Ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στις 7 το απόγευμα, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στο μπάσκετ. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας απο το "Σούπερ Σπόρ". Στις 5 το απόγευμα θα διεξαχθούν τα παιχνίδια, Παπάγου- Ηράκλειο, Ηρακλής-Σπόρτιγκ, Απόλλων-Περιστέρι, Μαρούσι-Πανιώνιος και Νήαρ Ηστ-Αρης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 302,87 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,59, γαλλικό φράγκο προς 49,97, λίρα Αγγλίας προς 492,13, ελβετικό φράγκο προς 205,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,92, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,05, τη λίρα Κύπρου προς 564,96 και το ευρώ προς 327,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στα πελάγη θυελλώδεις, αλλά από το απόγευμα στα δυτικά και νότια θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 7 με 18 και στο Αιγαίο 10 με 20 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχή κατά διαστήματα, μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 9 με 18 βαθμούς θα έχει σήμερα η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που αργότερα θα πυκνώσουν και προς το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 6 με 16 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο σε όλη τη χώρα, προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 27 March 1999 - 8:00:09 UTC