Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 18/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ενας νεκρός και οκτώ τραυματίες από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.
- Διίστανται οι απόψεις για το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης.
- Αύριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η πρώτη άτυπη συνάντηση εκπροσώπων των υπουργείων Εξωτερικών των βαλκανικών χωρών.
- Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Κώστα Καραμανλή στην κεντρική Μακεδονία.
- Στάσεις εργασίας αύριο στα μπλε λεωφορεία και τα ταξί.
- Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα δει αύριο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
- Δεήσεις στη μνήμη των εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενας νεκρός και οκτώ τραυματίες από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.

Συνεχίσθηκε το ανηλεές σφυροκόπημα ολόκληρης της Γιουγκοσλαβίας από τις νατοϊκές δυνάμεις, οι οποίες έπληξαν για άλλη μια φορά αποθήκες καυσίμων, διϋλιστήρια και αυτοκινητόδρομους, ενώ κτυπήθηκε στο Βελιγράδι μονάδα αζώτου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι κάτοικοι της περιοχής. Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε ένα τρίχρονο κοριτσάκι ενώ πέντε αλβανοί πρόσφυγες βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε σε νάρκη, κοντά στον μεθοριακό σταθμό Μορίνα.

Διίστανται οι απόψεις για το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης, οι απόψεις μάλλον διίστανται, καθώς ο γγ του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα ερχόμενος σε αντίθεση με τις δηλώσεις των ηγετών των χωρών - μελών της Συμμαχίας, δεν απέκλεισε μια τέτοια περίπτωση, αν κριθεί αναγκαίο. Ο αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε θετικά στην πρόταση του γάλλου ομόλογού του, Ζακ Σιράκ, για την πραγματοποίηση συνόδου του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή και των γειτονικών χωρών της Γιουγκοσλαβίας, για την κρίση στο Κόσοβο.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η πρώτη άτυπη συνάντηση εκπροσώπων των υπουργείων Εξωτερικών των βαλκανικών χωρών.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί αύριο η πρώτη άτυπη συνάντηση εκπροσώπων των υπουργείων Εξωτερικών των βαλκανικών χωρών και της Γερμανικής προεδρίας, με αντικείμενο την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων. Ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε ότι σύντομα το ελληνικό σχέδιο θα τεθεί επί τάπητος στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενόψει και της συνόδου της Συμμαχίας στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της οποίας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Σκοπίων Γκλιγκόροφ.

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Κώστα Καραμανλή στην κεντρική Μακεδονία.

Με επισκέψεις σε περιοχές του νομού Σερρών ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ολοκλήρωσε την τετραήμερη περιοδεία του στην κεντρική Μακεδονία, όπου άτυπα κήρυξε την προεκλογική εκστρατεία του κομματός του για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ο κ. Καραμανλής ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, τόσο για το χειρισμό των εθνικών θεμάτων, όσο και για την οικονομική και κοινωνική πολιτική.

Στάσεις εργασίας αύριο στα μπλε λεωφορεία και τα ταξί.

Μετ' εμποδίων θα γίνουν και αύριο οι μετακινήσεις των Αθηναίων, λόγω των στάσεων εργασίας στα μπλε λεωφορεία και τα ταξί. Οι στάσεις στα λεωφορεία θα είναι πέντε με επτά το πρωί και 10 με 12 το βράδυ, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί θα σηκώσουν χειρόφρενο από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, λόγω της γενικής συνέλευσης του κλάδου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα δει αύριο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει αύριο το μεσημέρι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα ενημερώσει τον κ. Στεφανόπουλο για τις επισκέψεις του σε Βελιγράδι, Σόφια και Σκόπια, αλλά και για τις επικείμενα ταξίδια του σε Τίρανα και Βουκουρέστι. Παράλληλα θα του εκθέσει τις απόψεις του κόμματός του για τη συνεχώς αυξανόμενη ένταση στα Βαλκάνια, λόγω της γιουγκοσλαβικής κρίσης.

Δεήσεις στη μνήμη των εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Δεήσεις στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος της ναζιστικής βαρβαρότητας, τελέσθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα τη δέηση τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και παρέστησαν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, υπουργοί, βουλευτές και ορισμένοι από τους εναπομείναντες Εβραίους. Στη Θεσσαλονίκη το μνημόσυνο τελέστηκε στην Ιερά Συναγωγή, με την παρουσία μερικών, από τους ελάχιστους διασωθέντες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εντυπωσιακή νίκη της Ξάνθης μέσα στο Χαριλάου επί τους Αρη με 2-1, η άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού στην Νεάπολη επί του Ιωνικού με 3-1 και η εκτός έδρας επιτυχία, που σημείωσε η Προοδευτική στην Ελευσίνα με 1-0 επί της τοπικής ομάδας, ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την 26η ημέρα στην Α` εθνική κατηγορία. Από τα υπόλοιπα ματς, η ''λευκή'' ισοπαλία ανάμεσα στη Βέροια και τον Πανηλειακό, καθώς και οι άνετες νίκες της Καβάλας και του ΟΦΗ.

Αρκετά ...αξιοπερίεργα αλλά και ανακατατάξεις στην κορυφή, χαρακτήρισαν την 28η ημέρα της Β' εθνικής. Εντύπωση προκάλεσε η ''βροχή'' από κόκκινες κάρτες στην Ρόδο, αφού Ιάλυσος και Καλαμάτα (2-1) τελείωσαν τον αγώνα με πέντε παίκτες λιγότερους. Ακόμη, η πρωτοπόρος Καλλιθέα γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ και έμεινε δεύτερη, καθώς πρωτοπόρος είναι πιά με 53 βαθμούς η ομάδα των Τρικάλων, μετά τη νίκη της με 1-0 επί του Αθηναϊκού.

Ικανοποιητική ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι πρωταθλήτριες μας της Αρσης Βαρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Κορούνια. Πιό συγκεκριμένα, η εθνική μας ομάδα συγκέντρωσε 351 βαθμούς και κατέλαβε την έκτη θέση στην γενική κατάταξη επί συνόλου 24 κρατών. Την πρώτη θέση πήρε η ομάδα της Βουλγαρίας με 544 βαθμούς και ακολούθησαν η Ρωσία με 451, η Ισπανία με 450, η Ουγγαρία με 429 και η Πολωνία με 399 βαθμούς.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ήταν το ξεκίνημα της θερινής περιόδου για τον Κώστα Γκατσιούδη. Ο πρωταθλητής μας του ακοντισμού, ''πέταξε'' σήμερα κατά την διάρκεια του διασυλλογικού πρωταθλήματος, το ακόντιο του στα 84 μέτρα και 21 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί την δεύτερη καλύτερη στον κόσμο για την φετινή χρονιά.

Ενας αγώνας ήταν αρκετός για να χαρίσει στα Βριλήσσια τον τίτλο στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών. Η ομάδα των βορείων προαστείων, επικράτησε με 3-2 του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό των πλέι οφ που ήταν και ο τελευταίος, αφού τα Βριλήσσια προηγούνταν ήδη με 2-0 σε νίκες από την κανονική περίοδο και πήραν την τρίτη που χρειάζονταν προκειμένου να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και παράλληλα να πραγματοποιήσουν το ''ντάμπλ''.

Α' Εθνική-26η ημέρα

Βέροια-Πανηλειακός 0-0 Καβάλα-Ηρακλής 2-0 Πανελευσινιακός-Προοδευτική 0-1 Αρης-Ξάνθη 1-2 Ιωνικός-Ολυμπιακός 1-3 ΟΦΗ-Πανιωνιος 2-0 ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 18/4 Απόλλων-Εθνικός Αστέρας 2-2 Παναθηναϊκός- Εθνικός 19/4

Βαθμολογία (σε 26 αγώνες)

Ολυμπιακός 65 ΑΕΚ (25αγ.) 58 Παναθηναϊκός (25αγ.) 53 ΠΑΟΚ (25αγ.) 44 Ξάνθη 43 Αρης 42 Ιωνικός 40 ΟΦΗ 41 Ηρακλής 39 Καβάλα 36 Εθνικός Αστέρας 33 Απόλλων 29 Πανηλειακός 29 Πανελευσινιακός 25 Πανιώνιος 24 Προοδευτική 24 Βέροια 17 Εθνικός (25αγ.) 8

Β' Εθνική-28η ημέρα

Γιάννινα-Καλλιθέα 3-0 Πανσερραϊκός-Καλαμαριά 2-0 Αγιος Νικόλαος-Λάρισα 3-2 Αναγέννηση Καρδίτσας-Δόξα Βύρ. 0-0 Ιάλυσος-Καλαμάτα 2-1, Αθηναϊκός-Τρίκαλα 0-1, Νίκη Βόλου-Παναχαϊκή 1-5 Λύκοι-Παναιτωλικός 2-0 και Πιερικός- Εδεσσαϊκός 5-0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 307,85 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 168,36, το γαλλικό φράγκο προς 50,20, τη λίρα Αγγλίας προς 495,93, το ελβετικό φράγκο προς 205,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,06, τη λίρα Κύπρου προς 568,42 και το ευρώ προς 329, 28 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα. Το απόγευμα όμως στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 20 και στο Αιγαίο 13 με 22 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 20 και 8 με 17 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 18 April 1999 - 18:00:11 UTC