Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στόχους σε έξι γιουγκοσλαβικές περιοχές έπληξε το ΝΑΤΟ.
- Στη φάση της υλοποίησης η ελληνική πρωτουβουλία για τα Βαλκάνια.
- Δημοσκόπηση για τη στάση της Ελλάδος στο Γιουγκοσλαβικό.
- Συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας.
- Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε τις θέσεις για το φορολογικό.
- Στάση εργασίας στα μπλε λεωφορεία. Ακινητοποιούνται και τα ταξί.
- Εκδήλωση για τον εκλιπόντα Κωνσταντίνο Καραμανλή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας η νίκη της ΑΕΚ επι του ΠΑΟΚ με 2- 0.
- Η ομάδα μπάσκετ του Αρη πήρε το "εισιτήριο" για την τετράδα.
- Τρίτη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η εθνική μας ομάδα άρσης βαρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στόχους σε έξι γιουγκοσλαβικές περιοχές έπληξε το ΝΑΤΟ.

Ο γγ του ΝΑΤΟ και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στο Κόσοβο, τονίζοντας ωστόσο οτι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουν αυτή την περίπτωση. Τη νύχτα βομβαρδίστηκαν η Πρίστινα, το Νόβι Σαντ, το Παρατσίν, το Βελιγράδι, η Σουμπότιτσα και το Κράλιε. Οι Σέρβοι ισχυρίστηκαν οτι κατέρριψαν τρία μαχητικά του ΝΑΤΟ. Εντονοι είναι οι φόβοι για τη διαρροή τοξικών ουσιών απο εργοστάσιο χημικών, που βομβαρδίστηκε στο Πάντσεβο. Η Γιουγκοσλαβία διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με την Αλβανία.

Στη φάση της υλοποίησης η ελληνική πρωτουβουλία για τα Βαλκάνια.

Πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα η πρώτη άτυπη συνάντηση εκπροσώπων των βαλκανικών χωρών και της γερμανικής προεδρίας, στο πλαίσιο της ελληνικής πρωτοβουλίας για σταθερότητα, συνεργασία και ανάπτυξη στα Βαλκάνια. Το ελληνικό σχέδιο θα τεθεί επίσης στην ΕΕ και στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, για την οποία αναχώρησε χθες ο πρωθυπουργός. Στην ομιλία του, αλλά και στις κατ' ιδίαν επαφές, που θα έχει, ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τις θέσεις της χώρας στο Γιουγκοσλαβικό, το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

Δημοσκόπηση για τη στάση της Ελλάδος στο Γιουγκοσλαβικό.

Στη στρατιωτική δικαιοσύνη παραπέμπονται ο ανθυποπλοίαρχος Ριτσούδης και ο ναύτης Κοτσογιάννης του αντιτορπιλικού "Θεμιστοκλής", που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αποστολή του πλοίου στην Αδριατική. Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της V-PRC στα ΝΕΑ, το 91,4% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με τη στάση της ΕΕ στο Γιουγκοσλαβικό, το 56,9% δηλώνει οτι δεν πρέπει να παράσχει διευκολύνσεις η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και το 53% τονίζει οτι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ΝΑΤΟ.

Συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας.

Η Τουρκία είναι αυτή, που επωφελείται απο την κρίση στα Βαλκάνια, τονίζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας, Γιοβάνοβιτς, ο οποίος προσθέτει οτι η πολιτική της Αγκυρας είναι πραγματικός κίνδυνος. Ο κ. Γιοβάνοβιτς δηλώνει οτι στόχος του ΝΑΤΟ είναι επίσης η Ρωσία και ισχυρίζεται πως "η συμμαχία" του ΝΑΤΟ με τους Κοσοβάρους αντάρτες είναι "η αρχή" για συνεργασία με τρομοκράτες σε βάρος των κυρίαρχων κρατών. Υπογραμμίζει δε τα κοινά συμφέροντα και την ιστορία στις σχέσεις Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε τις θέσεις για το φορολογικό.

Φορολογική μεταρύθμιση, βαθειές τομές στη λειτουργία του κράτους, συγκροτημένη στρατηγική για τη γεωργία και εικοσαετές πρόγραμμα εθνικής παιδείας, αποτελούν τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσει η ΝΔ όταν έρθει στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσίασε χθές στις Σέρρες, ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής.

Στάση εργασίας στα μπλε λεωφορεία. Ακινητοποιούνται και τα ταξί.

Μετ' εμποδίων θα γίνουν και σήμερα οι μετακινήσεις των Αθηναίων, λόγω των στάσεων εργασίας στα μπλε λεωφορεία και τα ταξί. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας απο τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Οι ιδιοκτήτες ταξί θα σηκώσουν "χειρόφρενο" από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, λόγω της γενικής συνέλευσης του κλάδου.

Εκδήλωση για τον εκλιπόντα Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πραγματοποιείται το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής εκδήλωση στη μνήμη του. Για το έργο και την προσωπικότητα του Κ. Καραμανλή θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Φραντζίσκο Κοσίγκα, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας η νίκη της ΑΕΚ επι του ΠΑΟΚ με 2- 0.

Η σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ με 2-0, η εντυπωσιακή νίκη της Ξάνθης μέσα στο Χαριλάου επί του Αρη με 2-1, η άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού στην Νεάπολη επί του Ιωνικού με 3-1 και η εκτός έδρας επιτυχία, που σημείωσε η Προοδευτική στην Ελευσίνα με 1-0 επί της τοπικής ομάδας, ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την 26η αγωνιστική στην Α` εθνική κατηγορία. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, ξεχώρισε η ισοπαλία χωρίς τέρματα που παραχώρησε η Βέροια στον Πανηλειακό, καθώς και οι άνετες νίκες που σημείωσαν με το ίδιο σκορ (2-0) η Καβάλα και ο ΟΦΗ,επί του Ηρακλή και του Πανιωνίου,αντίστοιχα. Οπως είναι γνωστό, το Σάββατο ο Απόλλωνας αναδείχθηκε ισόπαλος στην Ριζούπολη 2-2 με τον Εθνικό Αστέρα, ενώ η 26η ημέρα θα ολοκληρωθεί σήμερα με το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Εθνικό.

Η ομάδα μπάσκετ του Αρη πήρε το "εισιτήριο" για την τετράδα.

Πιο άνετα απ` ότι αναμενόταν, ο Αρης πήρε το ``εισιτήριο`` για την τετράδα της Α1 εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα του Σβι Σερφ, στον τρίτο αγώνα για τον β` γύρο των πλέι οφ που έγινε στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης, επικράτησε με 84-62 της ΑΕΚ. Οι ``κίτρινοι``, στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό, με την ομάδα του Πειραιά να έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Τρίτη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η εθνική μας ομάδα άρσης βαρών.

"Εντός στόχων" βρέθηκε η εθνική μας ομάδα άρσης βαρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε χθες στην Κορούνια της Ισπανίας, καθώς, όπως άλλωστε είχε προβλέψει ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, πλασαρίστηκε μέσα στην πρώτη τριάδα της τελικής κατάταξης με 441 βαθμούς, πίσω από την Βουλγαρία και την Γερμανία. Στο μεταξύ, ικανοποιητική ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησε στην Κορούνια και η εθνική μας ομάδα των γυναικών, αφού συγκέντρωσε 351 βαθμούς και κατέλαβε την έκτη θέση στην γενική κατάταξη επί συνόλου 24 κρατών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 307,85 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 168,36, το γαλλικό φράγκο προς 50,20, τη λίρα Αγγλίας προς 495,93, το ελβετικό φράγκο προς 205,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,06, τη λίρα Κύπρου προς 568,42 και το ευρώ προς 329, 28 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν κατά περιόδους τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 17,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 8 με 20 και στο Αιγαίο 13 με 22 βαθμούς. Αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη,με βορειοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 10 με 20 και 10 με 17 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 19 April 1999 - 7:00:13 UTC