Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μέχρι το τέλος του Μιλόσεβιτς θα κτυπά το ΝΑΤΟ τη Γιουγκοσλαβία.
- Εγκαταλείφθηκε το σενάριο χερσαίων επιχειρήσεων, δήλωσε ο Ακης.
- Συνέχισαν το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας οι Νατοϊκές δυνάμεις.
- Διέψευσε η αμερικανική πρεσβεία δημοσιεύματα.
- Ανησυχία Κ.Καραμανλή για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.
- Αντιπολεμική μαραθώνια πορεία διοργανώνει αύριο ο ΣΥΝ.
- Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο. Κάηκαν 10 αυτοκίνητα.
- Τραγικό θάνατο βρήκε 16χρονη μαθήτρια στο πάρκο της Καισαριανής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέχρι το τέλος του Μιλόσεβιτς θα κτυπά το ΝΑΤΟ τη Γιουγκοσλαβία.

Θα συνεχισθεί το ανελέητο σφυροκόπημα του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, έως ότου ο Μιλόσεβιτς αποδεχθεί τους πέντε όρους της Δύσης. Αυτό αποφάσισαν ομόφωνα οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον στη διάρκεια της συνόδου για τα 50χρονα της Συμμαχίας. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αμερικανό πρόεδρο στον οποίο έκανε αναφορά στον ειδικό ρόλο της χώρας μας στη γιουγκοσλαβική κρίση. Στη συνάντηση θίχθηκαν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Ο κ.Σημίτης αντήλλαξε χαιρετισμό και με τον τούρκο πρόεδρο Ντεμιρέλ.

Εγκαταλείφθηκε το σενάριο χερσαίων επιχειρήσεων, δήλωσε ο Ακης.

Το σενάριο για την ανάπτυξη νατοϊκών χερσαίων επιχειρήσεων εγκαταλείφθηκε οριστικά, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, που συμμετείχε στις εργασίες των νατοϊκών ομολόγων του. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου προειδοποίησε οτι οι βομβαρδισμοί απειλούν τη διεθνή ασφάλεια και παράλληλα, απέκλεισε οποιαδήποτε στρατιωτική ανάμειξη της Ρωσίας στη γιουγκοσλαβική κρίση.

Συνέχισαν το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας οι Νατοϊκές δυνάμεις.

Στη Γιουγκοσλαβία, τα νατοϊκά αεροσκάφη έπληξαν με 25 πυραύλους την πόλη Νις στοχεύοντας βιομηχανικές μονάδες, καθώς και το αεροδρόμιο. Ισχυρές εκρήξεις έγιναν αισθητές στην Πρίστινα, ενώ οι σειρήνες ήχησαν και στο Βελιγράδι. Στο μεταξύ κανονικά επαναλαμβάνονται οι εκπομπές του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Σερβίας, οι εγκαταστάσεις του οποίου βομβαρδίσθηκαν από τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη την Παρασκευή.

Διέψευσε η αμερικανική πρεσβεία δημοσιεύματα.

Στην Αθήνα, η αμερικανική πρεσβεία διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα, σχετικά με τα οποία το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα. Στο μεταξύ, η οργάνωση Κόκκινη Γραμμή ανέλαβε την ευθύνη για τους δύο πυροβολισμούς που έριξαν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, στην είσοδο των γραφείων του ΟΗΕ, επί της λεωφόρου Αμαλείας.

Ανησυχία Κ.Καραμανλή για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Την ανησυχία του για τα όσα διαδραματίζονται στα Βαλκάνια, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στο νομό Ευβοίας. Ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι συμπεριφέρεται σαν υπάκουο παιδί που λέει ναί σε όλα και την κάλεσε να μιλήσει με παρρησία και καθαρή φωνή, προκειμένου να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.

Αντιπολεμική μαραθώνια πορεία διοργανώνει αύριο ο ΣΥΝ.

Οι επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία της Βόρειας Ελλάδας, εξετάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Αύριο ο ΣΥΝ διοργανώνει αντιπολεμική μαραθώνια πορεία με αίτημα να σταματήσουν οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί. Η πορεία θα ξεκινήσει από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα καταλήξει στην Αμερικανική Πρεσβεία, όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση.

Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο. Κάηκαν 10 αυτοκίνητα.

Τουλάχιστον δέκα σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα έκαψαν με βόμβες μολότοφ, ενώ έσπασαν με πέτρες βιτρίνες καταστημάτων και πολυκατοικιών, άγνωστοι νεαροί κατά τη διάρκεια επεισοδιών που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή έξω από το Πολυτεχνείο. Οι νεαροί νωρίτερα είχαν παρακολουθήσει εκδήλωση στο εσωτερικό του Ιδρύματος.

Τραγικό θάνατο βρήκε 16χρονη μαθήτρια στο πάρκο της Καισαριανής.

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 16χρονη μαθήτρια στο πάρκο της Καισαριανής, όπου είχε πάει εκδρομή με το σχολείο της, το 3ο Εσπερινό Γυμνάσιο. Πρόκειται για την Ματίνα Μαγάκη του Σταματίου, η οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπεσε με συνέπεια να τραυματισθεί θανάσιμα στο κεφάλι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκ στην ΑΕΚ. Ο Ολεγκ Μπλαχίν δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ντέμη Νικολαίδη στο αυριανό καθοριστικό παιχνίδι της Νίκαιας, κόντρα στον Ιωνικό. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, είχε τραυματιστεί στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, και στη σημερινή προπόνηση ένιωσε ενοχλήσεις και ο Ουκρανός τεχνικός, προς μεγάλη του απογοήτευση, τον απέκλεισε από την αποστολή.

Ενα βήμα πιο κοντά στην έξοδό του στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης περιόδου, βρίσκεται ο ΟΦΗ μετά τη σπουδαία του νίκη με 2-1 επί του Πανηλειακού στον Πύργο, σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 27ης ημέρας του πρωταθλήματος Α' εθνικής. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Νιόπλιας (65') και Ιορδανίδης (79'). Ο Πανηλειακός, που στα τελευταία 17 λεπτά αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τασιόπουλου (73'), είχε προηγηθεί με τον Ροζάλες στο 29'.

Με ''όπλο'' του τα τρίποντα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 74-64 του ΠΑΟΚ και πραγματοποίησε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό των πλέι οφ. Ο αγώνας έγινε στο ΟΑΚΑ και στο ημίχρονο οι ''πράσινοι'' προηγήθηκαν με 38-36. Το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, θα γίνει την Τετάρτη στο Αλεξάνδρειο.

Πολύ κοντά στην Ραπίντ Βιέννης βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Λαγωνικάκης. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δέχθηκε ιδιαίτερα συμφέρουσα πρόταση από την πρωτοπόρο του Αυστριακού πρωταθλήματος, η οποία είναι διατεθειμένη να του δώσει 85 εκατομμύρια ετήσια αποζημίωση γιά τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Οπως είναι γνωστό το συμβόλαιο του Λαγωνικάκη με τους ``πράσινους`` λήγει τον Ιούνιο και ο παίκτης μένει ελεύθερος.

Στον Αρη θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, με δηλώσεις του σε κροατική εφημερίδα, έκανε γνωστό ότι έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης προκειμένου να φορέσει τα ''κίτρινα'' την επόμενη χρονιά. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Βράνκοβιτς δέχθηκε πρόταση για να επιστρέψει στην ομάδα του ''τριφυλιού'', αλλά την απέρριψε λέγοντας πως έχει ήδη συμφωνήσει με τους Θεσσαλονικείς.

Στους ημιτελικούς των πλέι οφ του πρωταθλήματος βόλεϊ, προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, αφού στον δεύτερο αγώνα της Α' φάσης νίκησε με 3-1 εκτός έδρας τη Φιλία και συμπλήρωσε δύο νίκες επί της αντιπάλου του. Αντίθετα, Αρης και Ορεστιάδα θα λύσουν τις ...διαφορές τους στον τρίτο και τελευταίο αγώνα. Κι αυτό γιατί, οι ''κίτρινοι'' νίκησαν σήμερα την Ορεστιάδα με 3-1 σετ και ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά των αναμετρήσεων. Το τρίτο παιχνίδι θα γίνει την προσεχή Τετάρτη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,34 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,55, γαλλικό φράγκο προς 50,48, λίρα Αγγλίας προς 502,52, ελβετικό φράγκο προς 206,78, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,16, τη λίρα Κύπρου προς 572,46 και το ευρώ προς 331,13 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για αύριο σε όλη τη χώρα, ενώ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 7 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 9 έως 24 και στα νησιά απο 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Αρχικά αίθριος προβλέπεται για αύριο ο καιρός στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχής στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες προβλέπονται για αύριο στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 24 April 1999 - 19:00:10 UTC