Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- ΝΑΤΟ-Κοινό ανακοινωθέν.
- Σημίτης για όρια ευθύνης ΝΑΤΟ.
- Παπανδρέου για εμπάργκο πετρελαίου.
- Συνεχίστηκαν τη νύχτα οι βομβαρδισμοί.
- Γιουγκοσλαβία-Αλβανία-Επεισόδιο.
- Καραμανλής για κρίση στο Κόσοβο.
- Αντιπολεμική μαραθώνια πορεία.
- Επεισόδια-Μολότωφ σε αυτοκίνητα.
- Μνημόσυνο για 5 χρόνια Γεννηματά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο αγώνας Ηρακλή- Παναθηναικού δεσπόζει στη 27η αγωνιστική.
- Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής της Α1 ανδρών στην υδατοσφαίριση.
- Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 74-64 του ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΝΑΤΟ-Κοινό ανακοινωθέν.

Με την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Στο ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι το ΝΑΤΟ παραμένει ο σημαντικότερος διατλαντικός δεσμός της Βόρειας Αμερικής με την Ευρώπη, με μία μοναδική σχέση άμυνας και ασφάλειας.Παράλληλα αναγνωρίζεται η ανάγκη ύπαρξης εντολής διεθνούς οργανισμού, ώστε να εξασφαλίζεται η νομιμότητα, κάθε ενδεχόμενης επιχείρησης του ΝΑΤΟ,ενώ αναγνωρίζεται και η ανάγκη στρατηγικής συνεργασίας με τη Ρωσία.

Σημίτης για όρια ευθύνης ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, δήλωσε ότι για κάθε παρέμβαση του ΝΑΤΟ, εκτός των ορίων ευθύνης του, απαιτείται η νομιμοποίηση, βάση απόφασης απο τον ΟΗΕ. Τόνισε ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί μία πραγματικότητα και η ύπαρξή του επιβάλει ως αναγκαία τη συμμετοχή της Ελλάδας. Η άποψη, πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι μία αδέσμευτη χώρα, δεν μπορεί να ισχύει, αφού η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολιτικο-στρατιωτικά προβλήματα. Ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ κ. Γκλιγκόροφ.

Παπανδρέου για εμπάργκο πετρελαίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε την ανησυχία του για το προτεινόμενο εμπάργκο πετρελαίου, σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, το οποίο, όπως είπε, μπορεί να πλήξει σοβαρά τις ελληνικές εμπορικές συναλλαγές με την Ευρώπη. Ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ, δήλωσε ότι η χώρα του εξέφρασε επιφυλάξεις για την πρόταση του ΝΑΤΟ να ελέγχονται τα δεξαμενόπλοια, που πλέουν στην Αδριατική. Αν το πλοίο, πρόσθεσε, δεν σταματήσει, τότε θα πρέπει να το αναχαιτίσουμε και αυτό, όπως τόνισε, αποτελεί πολεμική ενέργεια.

Συνεχίστηκαν τη νύχτα οι βομβαρδισμοί.

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας οι ΝΑΤΟϊκές αεροπορικές επιδρομές εναντίον γιουγκοσλαβικών στόχων. Η δορυφορική εκπομπή της σερβικής κρατικής τηλεόρασης διακόπηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Το πρακτορείο Τανγιούγκ ανέφερε οτι η τηλεόραση δεν εκπέμπει διότι χτυπήθηκε η περιοχή όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος αναμεταδότης στην Γιουγκοσλαβία. Επίσης πύραυλοι έπληξαν ένα χημικό εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή της Νις. Λίγο πριν τις 8 το πρωί οι σειρήνες στο Βελιγράδι σήμαναν λήξη του συναγερμού.

Γιουγκοσλαβία-Αλβανία-Επεισόδιο.

Η σερβική τηλεόραση μετέδωσε οτι οι γιουγκοσλαβικές δυνάμεις απέτρεψαν διείσδυση μελών του αλβανικού στρατού και ανταρτών εντός του γιουγκοσλαβικού εδάφους, με συνέπεια να σκοτωθούν 10 αλβανοί και να συλληφθούν αρκετοί. Το πρακτορείο ειδήσεων του UCK μετέδωσε ότι βρέθηκαν στα βόρεια της περιοχής τα πτώματα 15 Αλβανών Κοσοβάρων, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, εκτελέστηκαν στις 15 του μήνα. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί απο ανεξάρτητη πηγή.

Καραμανλής για κρίση στο Κόσοβο.

Επικριτικός προς την κυβέρνηση αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους και ταυτόχρονα ανήσυχος για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες το βράδυ, σε συγκέντρωση στη Χαλκίδα. Αύριο ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί διαδοχικά με την Αλέκα Παπαρήγα και τον Δημήτρη Τσοβόλα, με τους οποίους θα συζητήσει το θέμα αυτό, προκειμένου να χαραχθεί εναιαία στρατηγική πολιτική. Αύριο θα συναντηθεί επίσης διαδοχικά ο κ. Κωνσταντόπουλος με τους κυρίους Σκανδαλίδη και Τσοβόλα.

Αντιπολεμική μαραθώνια πορεία.

Ξεκίνησε το πρωί απο τον Τύμβο του Μαραθώνα η αντιπολεμική μαραθώνια πορεία, που διοργανώνει ο Συνασπισμός, με αφορμή τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς. Η πορεία θα καταλήξει νωρίς το βράδυ στην Αμερικανική Πρεσβεία, όπου στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση.

Επεισόδια-Μολότωφ σε αυτοκίνητα.

Επεισόδια σημειώθηκαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες, έξω απο το κτίριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στην οδό Πειραιώς, στην Αθήνα. Νεαρά άτομα, κατά την διάρκεια εκδήλωσης, εκτόξευσαν βόμβες μολότωφ σε αυτοκίνητα και καταστήματα και συνεπλάκησαν με αστυνομικούς. Απο την αστυνομία έχουν γίνει 21 προσαγωγές υπόπτων στο Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου.

Μνημόσυνο για 5 χρόνια Γεννηματά.

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται απο τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά. Στις 10.30 το πρωί η οικογένεια, οι φίλοι και οι συντροφοί του θα τελέσουν μνημόσυνο στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας. Στην τελετή θα παραστεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αγώνας Ηρακλή- Παναθηναικού δεσπόζει στη 27η αγωνιστική.

Συνεχίζεται το απόγευμα η 27η αγωνιστική στο ποδόσφαιρο με τα εξής παιχνίδια: Ολυμπιακός -Αρης, Προοδευτική-Βέροια, Σκόντα Ξάνθη-Καβάλα, Εθνικός Αστέρας- Πανελευσινιακός, ΠΑΟΚ-Απόλλων και Ιονικός - ΑΕΚ. Στις 7 θα γίνει το παιχνίδι Ηρακλή-Παναθηναϊκού και θα μεταδοθεί απο το Σούπερ-Σπορ. Αύριο θα γίνει ο αγώνας Πανιωνίου-Εθνικού, ενώ χθες ο ΟΦΗ κέρδισε στον Πύργο τον Πανηλιακό με 2-1.

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής της Α1 ανδρών στην υδατοσφαίριση.

Ο Ολυμπιακός είναι απο χθες πρωταθλητής της Α1 κατηγορίας ανδρών στην υδατοσφαίριση,αφού νίκησε χθες στον τρίτο τελικό τη Βουλιαγμένη, στο κολυμβητήριου του "Λαιμού" με 5-4. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και οι "ερυθρόλευκοι" στέφθηκαν πρωταθλητές για 13η φορά.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 74-64 του ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 74-64 του ΠΑΟΚ και πραγματοποίησε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό των πλέϊ-οφ της Α-1 ανδρών του μπάσκετ. Το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίνει την Τετάρτη στο Αλεξάνδρειο, στη Θεσσαλονίκη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,34 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,55, γαλλικό φράγκο προς 50,48, λίρα Αγγλίας προς 502,52, ελβετικό φράγκο προς 206,78, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,16, τη λίρα Κύπρου προς 572,46 και το ευρώ προς 331,13 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα σ' όλη τη χώρα,που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 24 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς. Αρχικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχής στα βόρεια το απογευμα.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 13 με 24 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη πόλη 10 με 20 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 25 April 1999 - 7:00:10 UTC