Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέες νατοϊκές επιθέσεις στη Γιουγκοσλαβία.
- Πολιτική επίλυση της κρίσης επανέλαβε ο πρωθυπουργός.
- Συνάντηση Σημίτη - Γκλιγκόροφ.
- Δηλώσεις Κλίντον για επέμβαση ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.
- Σήμερα η απόφαση της ΕΕ για πετρελαϊκό εμπάργκο στη Σερβία.
- Επικρίσεις απο την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση.
- Επίσκεψη βασιλικού ζεύγους της Σουηδίας στην Αθήνα.
- Αντιπολεμική καλλιτεχνική εκδήλωση σήμερα στο Σύνταγμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Hττα της ΑΕΚ στη Νίκαια από τον Ιωνικό με 2-1.
- Για 13η φορά, ο Ολυμπιακός πρωταθλητής στην υδατοσφαίριση.
- Νική της εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων επί της Δανίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέες νατοϊκές επιθέσεις στη Γιουγκοσλαβία.

Καταστράφηκε, ολοσχερώς πλέον, τα ξημερώματα, η τελευταία γέφυρα του Δούναβη στη πόλη Νόβι Σαντ της Σερβίας μετά απο μια ακόμη αεροπορική επίθεση της ΝΑΤΟϊκής μηχανής, μετέδωσε το πρακτορείο Τανγιούγκ. Χθες σκοτώθηκε ένα 6χρονο κοριτσάκι και άλλα 3 παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά από βόμβα αεροσκάφους του ΝΑΤΟ, που έπεσε σε ένα αγροτόσπιτο στο χωριό Βέλικα Ντομπράνια κοντά στο Λιπλιάν. Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα καταφύγει το Βελιγράδι εναντίον των χωρών - μελών, που συμμετέχουν στις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Πολιτική επίλυση της κρίσης επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε συνέντευξη μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, επανέλαβε την ανάγκη πολιτικής επίλυσης της γιουγκοσλαβικής κρίσης, εκπόνησης σχεδίου ανασυγκρότησης και εντατικοποίησης της ανθρωπιστικής βοήθειας. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει η αίσθηση για ένταση των διπλωματικών προσπαθειών επίλυσης της κρίσης. Εμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στο γεγονός ότι υπήρξε γενική συμφωνία για μη αλλαγή των συνόρων.

Συνάντηση Σημίτη - Γκλιγκόροφ.

Την πρόθεσή τους να συνεργασθούν, τόσο για την αντιμετώπιση της κρίσης του Κοσσυφοπεδίου, όσο και στο οικονομικό επίπεδο, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ, μετά τη συνάντηση, που είχαν χθες στην Ουάσιγκτον. Οι δύο άνδρες μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισαν πως οι συνομιλίες για το όνομα της γειτονικής χώρας θα συνεχισθούν στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Δηλώσεις Κλίντον για επέμβαση ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

"Ηθική επιταγή" αποτελεί για το ΝΑΤΟ μια νίκη στη στρατιωτική του επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον. "Η αντίθεση στις εθνικές εκκαθαρίσεις αποτελεί ταυτόχρονα μία ηθική επιταγή και μία πρακτική αναγκαιότητα", υπογράμμισε ο Κλίντον κατά την λήξη της εορταστικής συνόδου για τα 50χρονα του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον. Η Συμμαχία δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια της Σερβίας να αποσταθεροποιήσει τις γειτονικές της χώρες, πρόσθεσε ο κ. Κλίντον.

Σήμερα η απόφαση της ΕΕ για πετρελαϊκό εμπάργκο στη Σερβία.

Συνέρχονται σήμερα στο Λουξεμβούργο οι 15 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά με την πρόταση του ΝΑΤΟ για εφαρμογή εμπάργκου πώλησης πετρελαιοειδών και υγρών καυσίμων στη Γιουγκοσλαβία. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε την ανησυχία του για το προτεινόμενο εμπάργκο σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, το οποίο, όπως είπε, μπορεί να πλήξει σοβαρά τις ελληνικές εμπορικές συναλλαγές με την Ευρώπη.

Επικρίσεις απο την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση.

Για διγλωσσία κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες στην Ιστιαία. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Γιουγκοσλαβία και στη στάση του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε οτι η κυβέρνηση έξω λέει ναι σε όλα και μετά έρχεται να ψιθυρίσει για εσωτερική κατανάλωση οτι δήθεν διαφωνεί και ακόμα απολογείται για λανθασμένες επιλογές. Ο κ. Καραμανλής θα έχει σήμερα συναντήσεις με την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Τσοβόλα, για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη γιουγκοσλαβική κρίση.

Επίσκεψη βασιλικού ζεύγους της Σουηδίας στην Αθήνα.

Τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί το βασιλικό ζεύγος της Σουηδίας και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη. Το βασιλικό ζεύγος θα επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας μας.

Αντιπολεμική καλλιτεχνική εκδήλωση σήμερα στο Σύνταγμα.

Αντιπολεμική καλλιτεχνική εκδήλωση πραγματοποιείται το απόγευμα στο Σύνταγμα απο την "Πρωτοβουλία πολιτών 1ης Μαρτίου", στην οποία θα συμμετάσχουν πλήθος καλλιτεχνών και άνθρωποι των γραμμάτων. Την ίδια ώρα παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν στο Βελιγράδι και στη Ρώμη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Hττα της ΑΕΚ στη Νίκαια από τον Ιωνικό με 2-1.

Η ήττα της ΑΕΚ στη Νίκαια από τον Ιωνικό με 2-1, σε συνδιασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αρη με 1-0, οδηγεί και τον φετινό τίτλο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σε ``ερυθρόλευκα χέρια``. Η ήττα αυτή της ΑΕΚ ανάβει τη μάχη για την κατάληψη της δεύτερης θέση, που οδηγεί στο τσάμπιονς λιγκ, μιας θέσης που διεκδικεί και ο Παναθηναϊκός, που αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Προοδευτική - Βέροια1-0 Ξάνθη-Καβάλα 4-1 Εθνικός Αστέρας-Ελευσίνα 0-0 Ολυμπιακός -Αρης 1- 0 ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών 3-1 Ιωνικός-ΑΕΚ 2-1, Πανηλειακός-ΟΦΗ 1-2, Ηρακλής-ΠΑΟ 3-3, ενώ σήμερα θα γίνει ο αγώνας Πανιώνιος-Εθνικός.

Για 13η φορά, ο Ολυμπιακός πρωταθλητής στην υδατοσφαίριση.

Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής της Α1 κατηγορίας ανδρών στην υδατοσφαίριση, αφού νίκησε στον τρίτο τελικό τη Βουλιαγμένη, στο κολυμβητήριο του "Λαιμού" με 5-4. Οι "ερυθρόλευκοι" στέφθηκαν πρωταθλητές για 13η φορά στην ιστορία τους.

Νική της εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων επί της Δανίας.

Νικηφόρο ξεκίνημα πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγονται στην Τσεχία, καθώς επικράτησε με 1-0 της Δανίας σε αγώνα γιά τον Δ' Ομιλο της πρώτης φάσης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,34 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,55, γαλλικό φράγκο προς 50,48, λίρα Αγγλίας προς 502,52, ελβετικό φράγκο προς 206,78, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,16, τη λίρα Κύπρου προς 572,46 και το ευρώ προς 331,13 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός με σποραδικές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το απόγευμα και απο τα δυτικά θα αρχίσει βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς και τοπικά στα πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 18,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 9 με 22 και στο Αιγαίο 14 με 22 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθεί βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 21 και στη Θεσσαλονίκη 8 με 17 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 26 April 1999 - 7:00:11 UTC