Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διπλωματική κινητικότητα για εκτόνωση της κρίσης στο Κόσοβο.
- Νέες επιδρομές από τα νατοϊκά αεροσκάφη στη Γιουγκοσλαβία.
- Διαδηλώσεις στη Γερμανία κατά των βομβαρδισμών.
- Τη Δευτέρα συζήτηση στη βουλή για την κρίση στη Γιουγκοσλαβία.
- Οικονομική επίθεση στα Βαλκάνια μελετά η κυβέρνηση.
- Απόκτηση κατοικίας από χαμηλόμισθους με τη μέθοδο του λήζινγκ.
- Φορολογικές ελαφρύνσεις περιλαμβάνει η φορολογική μεταρρύθμιση.
- Φοιτητικές εκλογές αύριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διπλωματική κινητικότητα για εκτόνωση της κρίσης στο Κόσοβο.

Μεγάλη διπλωματική κινητικότητα για εκτόνωση της κρίσης στο Κόσοβο παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο, με επίκεντρο τη Μόσχα. Σοβαρές και ειλικρινείς, χαρακτήρισε ο αμερικανός αξιωματούχος Τάλμποτ, τις συνομιλίες που είχε στη Μόσχα με τον ρώσο Μεσολαβητή Τσερνομίρντιν, ενώ στη ρωσική πρωτεύουσα σπεύδει αύριο ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και ο Γιώργος Παπανδρέου. Στο Βελιγράδι ο γιουγκοσλάβος αντιπρόεδρος Ντράσκοβιτς επιβεβαίωσε ότι ο Μιλόσεβιτς έχει συμφωνήσει με τον Τσερνομίρντιν για την ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο.

Νέες επιδρομές από τα νατοϊκά αεροσκάφη στη Γιουγκοσλαβία.

Στο πολεμικό μέτωπο, τα νατοϊκά αεροσκάφη έπληξαν το κτίριο που στεγάζει το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς ο αναμεταδότης της κρατικής τηλεόρασης που βρισκόταν στην οροφή του. Επίσης πέντε εκρήξεις ακούστηκαν στην Πρίστινα, χωρίς όμως να αναφερθούν θύματα. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν σήμερα δύο νεκρούς, από τα ερείπια του κτιρίου της κρατικής τηλεόρασης που επλήγη την περασμένη Παρασκευή.

Διαδηλώσεις στη Γερμανία κατά των βομβαρδισμών.

Στη Ρωσία, ο υπουργός Αμυνας διεμήνυσε οτι η χώρα του θα διαφοροποιήσει το στρατιωτικό της δόγμα, προκειμένου να απαντήσει στη νέα στρατηγική θεώρηση του ΝΑΤΟ, που προβλέπει επεμβάσεις και έξω από το έδαφος των χωρών της Συμμαχίας, χωρίς την εξουσιοδότηση του ΟΗΕ. Στη Γερμανία, η πλειοψηφία των πολιτών εγκρίνει την κήρυξη μονομερούς εκεχειρίας από το ΝΑΤΟ, ενώ στις ΗΠΑ οι περισσότεροι Αμερικανοί τάσσονται κατά των χερσαίων επιχειρήσεων.

Τη Δευτέρα συζήτηση στη βουλή για την κρίση στη Γιουγκοσλαβία.

Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί στη βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την κρίση στη Γιουγκοσλαβία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η συζήτηση αυτή καλύπτει τις ανάγκες ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών τόσο για τη θέση της Ελλάδας στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, όσο και για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη γιουγκοσλαβική κρίση. Πρόσθεσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός είναι στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών να τους ενημερώσει για οποιοδήποτε ζήτημα εφόσον εκείνοι το επιθυμούν.

Οικονομική επίθεση στα Βαλκάνια μελετά η κυβέρνηση.

Την οικονομική της επίθεση στο χώρο των Βαλκανίων, αμέσως μόλις λήξει ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, μελετά η κυβέρνηση. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας απηύθυνε πρόσκληση σε εκπροσώπους τραπεζών και επιχειρήσεων, προκειμένου να συζητήσουν με την ηγεσία του υπουργείου την έγκαιρη προετοιμασία και επεξεργασία ενός προγράμματος για την ανάπτυξη των Βαλκανίων. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα.

Απόκτηση κατοικίας από χαμηλόμισθους με τη μέθοδο του λήζινγκ.

Την απόκτηση κατοικίας από χαμηλόμισθους, με τη μέθοδο του λήζινγκ, προβλέπει νομοσχέδιο που κατατίθεται το Μάϊο στη Βουλή. Σύμφωνα με νομοσχέδιο οι υποψήφιοι αγοραστές μπαίνουν στα σπίτια ως ενοικιαστές, πληρώνοντας χαμηλό ενοίκιο και μετά από πέντε χρόνια θα μπορούν να αγοράσουν το σπίτι που μένουν στην αρχική τιμή κοστολόγησης, πληρώνοντας το υπόλοιπο της τιμής μετά την αφαίρεση του ποσού των ενοικίων που έχει καταβληθεί.

Φορολογικές ελαφρύνσεις περιλαμβάνει η φορολογική μεταρρύθμιση.

Φορολογικές ελαφρύνσεις για χαμηλόμισθους και συνταξιούχους και δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, θα περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση για την φορολογική μεταρρύθμιση, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας ζήτησε αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 2,3 εκατ. δρχ., θέσπιση ενδιάμεσων φορολογικών κλιμακίων, ελαφρύνσεις για τις οικογενειακές δαπάνες και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.

Φοιτητικές εκλογές αύριο.

Σε υποτονικό κλίμα προσέρχονται αύριο στις κάλπες φοιτητές και σπουδαστές, για την ανάδειξη των νέων συμβουλίων στην ΕΦΕΕ και την ΕΣΕΕ αντίστοιχα. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους φοιτητές να στείλουν ένα βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση και την παρακμιακή και γκρίζα πορεία της χώρας. Από την πλευρά του, ο Κώστας Σκανδαλίδης κάλεσε τους νέους να προτάξουν το συλλογικό από το μικροπαραταξιακό συμφέρον, για την αναγέννηση του φοιτητικού κινήματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πίτερ Οφορίκουε έμεινε για μία ακόμη φορά στο ``απυρόβλητο``. Ο νεαρός Γκανέζος του Ολυμπιακού, απολογήθηκε σήμερα στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Λούβαρη, στον οποίο είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως δεν ευθύνεται για την νέα καθυστέρηση. Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση του Οφορίκουε, είναι το γεγονός πως την τελευταία φορά που καθυστέρησε να επιστρέψει από την πατρίδα του, του επεβλήθη διακοπή συμβολαίου με αναστολή και όπως θα περίμενε κανείς, η πρόσφατη αργοπορία του, θα ήταν και η τελευταία, αφού φυσιολογικά έπρεπε να τιμωρηθεί με προσωρινή διακοπή της συνεργασία του με τον Ολυμπιακό.

Η εθνική μας ομάδα των Ελπίδων επικράτησε με 3-1 της Ελβετίας σε φιλικό αγώνα που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ηγέτης της εθνικής μας ήταν ο νεαρός άσος της Ρόμα Λάμπρος Χούτος, που πέτυχε δύο τέρματα (10', 42'), ενώ σκόραρε και ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης (80'). Οι Ελβετοί μείωσαν στο 83' με τον Γιακίν. Με την ελληνική ομάδα έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο 20χρονος μέσος του Αμβούργου, Δημήτρης Γραμμόζης.

''Η Εθνική ομάδα είναι ανοικτή γιά όλους. Ανήκει σε όλους και εμείς είμαστε το μάχιμο τμήμα αυτής της ομάδας. Πρέπει να τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι. Να σεβόμαστε τον αντίπαλο και να μην αδιαφορούμε. Ο κόσμος είναι σε θέση να αντιληφθεί την προσπάθειά μας και να την εκτιμήσει'' δήλωσε ο Βασίλης Δανιήλ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθούν και πάλι στην εθνική ομάδα οι Βασίλης Τσάρτας και ΓΧ Γεωργιάδης, όχι όμως, τουλάχιστον άμεσα, ο Βασίλης Καραπιάλης.

Στο εθνικό στάδιο Τρικάλων, θα εκτίσει ο Αρης, την πρώτη από τις δυο αγωνιστικές ''εξορίας'' που του επιβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον αθλητικό δικαστή, λόγω των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί του στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηρακλή. Το παιχνίδι όπως είναι γνωστό θα γίνει την Κυριακή 2 Μαίου και θα αρχίσει στις 19.00.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Παίδων, στο δεύτερο αγώνα της για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Τσεχία, έχασε 2-0 από την αντίστοιχη της Γερμανίας. Ετσι τώρα το εθνικό μας συγκρότημα έχει μία νίκη και μία ήττα και η πρόκρισή της στα προημιτελικά θα κριθεί στο τρίτο παιχνίδι, που θα γίνει την Πέμπτη με την αντίστοιχη της Τσεχίας.

Ανεκπλήρωτο φαίνεται ότι θα μείνει και πάλι το όνειρο ενός ευρωπαϊκού τροπαίου γιά την ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού, μετά την βαρειά ήττα με 13-4 που γνώρισε στο Ζάγκρεμπ από την Μλάντοστ, στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων γιά τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης. Πέρυσι, ο Ολυμπιακός είχε χάσει το τρόπαιο στον τελικό από την ουγγρική Φερεντσβάρος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,68 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,95, γαλλικό φράγκο προς 50,37, λίρα Αγγλίας προς 501,10, ελβετικό φράγκο προς 205,95, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,11, τη λίρα Κύπρου προς 571,44 και το ευρώ προς 330,44 δραχμές.

Εφθανε μόλις μία "αχτίδα ελπίδας" για έναρξη διπλωματικής λύσης της κρίσης, που έρχεται τόσο απο τη Μόσχα, αλλά και το Βελιγράδι, για να πυροδοτήσει σήμερα το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών, στα χαμηλά-ελκυστικά επίπεδα που είχαν υποχωρήσει οι τιμές των μετοχών κατά τις προηγούμενες ημέρες. Η αγορά ξεπέρασε όχι μόνο και πάλι τα επίπεδα των 3.300 μονάδων, αλλά και αυτά των 3.400 μονάδων. Ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε μεγάλη άνοδο 179,22 μονάδων ή σε ποσοστό 5,51% και έκλεισε στις 3.431,31 μονάδες, έναντι 3.252,09 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης. Εκρηκτική άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και απο αύξηση των συναλλαγών, η αξία των οποίων παρουσίασε αισθητή ενίσχυση, σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση. Τράπεζα.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε ολη τη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν σπορακικές καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι ανεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο νότιο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο 7 εως 26 και στα νησιά απο 11 εως 22 βαθμούς κελσίου. Γενικά αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 12 με 26 και 9 με 24 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 27 April 1999 - 19:00:10 UTC