Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια χθες στην Αθήνα.
- Συνεχίζονται οι νατοϊκές επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας.
- Δεν υπάρχουν ενδείξεις υποχώρησης του Μιλόσεβιτς δηλώνουν οι ΗΠΑ.
- Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
- Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές σήμερα.
- Δηλώσεις Μίλερ για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό.
- Κατέθεσε για την υπόθεση Οτσαλάν ο Σωκράτης Κοσμίδης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα ο φιλικός της Εθνικής μας με την Ελβετία.
- Ο Πίτερ Οφορίκουε έμεινε για μία ακόμη φορά στο "απυρόβλητο".
- Στα Τρίκαλα, θα εκτίσει ο Αρης, την πρώτη από τις δυο αγωνιστικές.
- Η ομάδα των ελπίδων επικράτησε με 3-1 της Ελβετίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια χθες στην Αθήνα.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε και ένας άνδρας τραυματίστηκε απο την έκρηξη βόμβας, που είχε τοποθετήσει η οργάνωση "Επαναστατικοί Πυρήνες" σε ζαρντινιέρα του ξενοδοχείου Ιντερκοντινένταλ. Νεκρή είναι η Βιργινία Κωνσταντίνου, 39 χρόνων και τραυματίας ο 28χρονος, Ιωάννης Καναβάς, υπάλληλοι της εταιρίας ALTEC. Σε προκήρυξή της στην ΑΘΗΝΑΙΚΗ η οργάνωση καταγγέλει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ενω αναλαμβάνει την ευθύνη 8 βομβιστικών επιθέσεων, απο τις 28 Οκτωβρίου 1996 έως σήμερα. Την τρομοκρατική ενέργεια καταδίκασαν η κυβέρνηση και τα κόμματα.

Συνεχίζονται οι νατοϊκές επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Το ΝΑΤΟ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιος απο τους πυραύλους, που εκτοξεύτηκαν κατά της πόλης Στρουντούλιτσα να έπληξε κατοικημένη περιοχή. Οι Γιουγκοσλάβοι υποστηρίζουν οτι 11 πύραυλοι έπληξαν χθες την πόλη αυτή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 άμαχοι. Το Βελιγράδι κατήγγειλε οτι 1.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί απο την έναρξη των βομβαρδισμών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το ΝΑΤΟ έπληξε στόχους στην περιφέρεια του Βελιγραδίου και στη κεντρική Σερβία. Ο Κλίντον ενέκρινε την ανάκληση 33.000 εφέδρων, που θα σταλούν στα Βαλκάνια.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις υποχώρησης του Μιλόσεβιτς δηλώνουν οι ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν ενδείξεις οτι ο Μιλόσεβιτς είναι έτοιμος να δεχθεί τους όρους, που θέτει το ΝΑΤΟ για να σταματήσει τους βομβαρδισμούς, τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αν και χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συνομιλίες του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα, δήλωσε οτι οι ΗΠΑ και η Ρωσία εξακολουθούν να διαφωνούν για την παρουσία πολυεθνικής δύναμης στο Κόσοβο. Ο Γιουγκοσλάβος αντιπρόεδρος, κ. Ντράσκοβιτς, επιμένει ότι ο Μιλόσεβιτς έχει συμφωνήσει για διεθνή ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στο Κόσοβο.

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία και τη στάση της χώρας μας, θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη σημερινή του ομιλία στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Χθες ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με τις επαφές και τις συζητήσεις, που είχε στις ΗΠΑ. Τη Δευτέρα στη Βουλή θα διεξαχθεί συζήτηση για τη γιουγκοσλαβική κρίση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, επέκρινε και χθες τη κυβέρνηση για τη στάση της. Τη συγκρότηση ενός αντινατοϊκού μετώπου, συμφώνησαν οι ηγέτες του ΔΗΚΚΙ και του ΚΚΕ.

Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές σήμερα.

Ψηφίζουν σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές όλης της χώρας για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων τους και των εκπροσώπων για το προσεχές Πανσπουδαστικό Συνέδριο.

Δηλώσεις Μίλερ για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό.

Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την επίλυση του Κυπριακού σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, τόνισε ο ειδικός συντονιστής του αμερικανικού ΥΠΕΞ για το Κυπριακό, κ. Μίλερ. "Οσο οι ελληνοτουρκικές διαφορές είναι αυξημένες, το Κυπριακό δυσκολεύει", τόνισε ο κ. Μίλερ, που κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για λύση - πακέτο, που να περιλαμβάνει το Αιγαίο και την Κύπρο, αν και σημείωσε ότι η πρόοδος στο ένα ζήτημα θα επηρεάσει θετικά το άλλο.

Κατέθεσε για την υπόθεση Οτσαλάν ο Σωκράτης Κοσμίδης.

Ο πρωθυπουργός, ενημερωνόταν για την υπόθεση Οτσαλάν, δεν έδινε οδηγίες, αλλά μόνον το γενικό πλαίσιο, δηλαδή να μην εμπλακεί η χώρα και να μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος ο Κούρδος ηγέτης, δήλωσε ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Σωκράτης Κοσμίδης, καταθέτοντας χθές στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Η ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει να καταθέσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όμως, χθες, κατά πλειοψηφία, η επιτροπή απέρριψε το αίτημα βουλευτών της αντιπολίτευσης να κληθούν νέοι μάρτυρες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ο φιλικός της Εθνικής μας με την Ελβετία.

"Η Εθνική ομάδα είναι ανοικτή γιά όλους. Ανήκει σε όλους και εμείς είμαστε το μάχιμο τμήμα της.Πρέπει να τα δίνουμε όλα σε κάθεπαιχνίδι. Να σεβόμαστε τον αντίπαλο και να μην αδιαφορούμε. Ο κόσμος είναι σε θέση να αντιληφθεί την προσπάθειά μας και να την εκτιμήσει" δήλωσε ο Βασίλης Δανιήλ,ενόψει του σημερινού φιλικού αγώνα με την Ελβετία, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθούν και πάλι στην εθνική ομάδα οι Βασίλης Τσάρτας και Γ.Χ.Γεωργιάδης.

Ο Πίτερ Οφορίκουε έμεινε για μία ακόμη φορά στο "απυρόβλητο".

Ο Πίτερ Οφορίκουε έμεινε για μία ακόμη φορά στο "απυρόβλητο". Ο νεαρός Γκανέζος του Ολυμπιακού, απολογήθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Γιώργο Λούβαρη, στον οποίο είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως δεν ευθύνεται για την νέα καθυστέρηση και απέδωσε την αργοπορία του στο βεβαρυμμένο πρόγραμμα της εθνικής Γκάνας. Ετσι, η μόνη επίπτωση που θα έχει ο Οφορίκουε θα είναι μεγάλο πρόστιμο, ενώ όπως όλα δείχνουν θα αγωνισθεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα.

Στα Τρίκαλα, θα εκτίσει ο Αρης, την πρώτη από τις δυο αγωνιστικές.

Στο εθνικό στάδιο Τρικάλων, θα εκτίσει ο Αρης, την πρώτη από τις δυο αγωνιστικές, που του επιβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί του στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηρακλή. Ετσι, ο Αρης θα αντιμετωπίσει στα Τρίκαλα την ΑΕΚ, σε παιχνίδι που θα γίνει την Κυριακή 2 Μαίου.

Η ομάδα των ελπίδων επικράτησε με 3-1 της Ελβετίας.

Η ομάδα των ελπίδων επικράτησε με 3-1 της Ελβετίας σε φιλικό αγώνα που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ηγέτης της εθνικής μας ήταν ο νεαρός άσος της Ρόμα, Λάμπρος Χούτος, που πέτυχε δύο τέρματα ενώ την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο 20χρονος μέσος του Αμβούργου,Δημήτρης Γραμμόζης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,68 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,95, γαλλικό φράγκο προς 50,37, λίρα Αγγλίας προς 501,10, ελβετικό φράγκο προς 205,95, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,11, τη λίρα Κύπρου προς 571,44 και το ευρώ προς 330,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός,αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 8 με 26 και στα νησιά 12 με 22 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις το απόγευμα.Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 13 με 26 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 12 με 24 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 28 April 1999 - 7:00:12 UTC