Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει ο Τσερνομίρντιν για να δει τον Κλίντον.
- Συμφωνία Ρώσων και Αμερικανών βουλευτών για τερματισμό της κρίσης.
- Το ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι βομβάρδισε το λεωφορείο στο Κόσοβο.
- Στη Βουλή συζήτηση για τη γιουγκοσλαβική κρίση.
- Περίπου πέντε μονάδες μπροστά η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με γκάλοπ.
- Ραγδαία πτώση των διατραπεζικών επιτοκίων απ'το καλοκαίρι του 2000.
- Μνημόσυνο για το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.
- Εικοσι μία αλλοδαπές μετέφερε παράνομα Ελληνας με το φορτηγό του.
- Ακινητοποιημένος και αύριο ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει ο Τσερνομίρντιν για να δει τον Κλίντον.

Νέα τροπή παίρνουν οι διπλωματικές προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης στο Κόσοβο. Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει αύριο ο ρώσος μεσολαβητής Τσερνομίρντιν για συνομιλίες με τον Μπίλ Κλίντον. Το κλίμα έχει βελτιωθεί μετά και την απελευθέρωση των τριών αμερικανών αιχμαλώτων που κρατούσαν οι Σέρβοι, με τη μεσολάβηση του αιδεσιμότατου Τζέσι Τζάκσον, ο οποίος κομίζει προσωπική επιστολή του προέδρου Μιλόσεβιτς στον Μπίλ Κλίντον. Οι αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται ήδη στη Γερμανία, ενώ το ΝΑΤΟ χαιρέτισε την ενέργεια αυτή αλλά τόνισε ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν.

Συμφωνία Ρώσων και Αμερικανών βουλευτών για τερματισμό της κρίσης.

Σε μια κατ'αρχήν συμφωνία επί του πλαισίου των προτάσεων για τον τερματισμό της γιουγκοσλαβικής κρίσης, κατέληξαν αντιπροσωπείες Αμερικανών και Ρώσων βουλευτών, που μαζί με σύμβουλο του Μιλόσεβιτς συναντήθηκαν στη Βιέννη. Τα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι: σταμάτημα των βομβαρδισμών, απόσυρση των σερβικών δυνάμεων από το Κόσοβο, αφοπλισμός των Κοσοβάρων ανταρτών, επαναπατρισμός όλων των προσφύγων, ανάπτυξη διεθνούς ένοπλης δύναμης, η σύνθεση της οποίας θα αποφασιστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και αντικατάστασή της στο μέλλον από επιθεωρητές του ΟΑΣΕ.

Το ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι βομβάρδισε το λεωφορείο στο Κόσοβο.

Το ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι πολεμικό αεροσκάφος του βομβάρδισε τη γέφυρα στο Λούζανι του Κοσόβου, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί λεωφορείο και να σκοτωθούν 60 άμαχοι, σύμφωνα με τη γιουγκοσλαβική τηλεόραση. Πάντως το ΝΑΤΟ λέει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το θάνατο αμάχων. Στο μεταξύ δυο αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη απώλεσε η συμμαχία. Το ένα, Εφ-16 κατέπεσε στο γιουγκοσλαβικό έδαφος και σύμφωνα με το ΝΑΤΟ ο πιλότος διασώθηκε. Ενα δεύτερο, τύπου Χάριερ έπεσε στη θάλασσα, από αεροπλανοφόρο που βρίσκεται στην Αδριατική. Και σ'αυτό ο πιλότος διασώθηκε.

Στη Βουλή συζήτηση για τη γιουγκοσλαβική κρίση.

Στη Βουλή πραγματοποιείται αύριο προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη γιουγκοσλαβική κρίση και το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, ύστερα από αίτημα του ΚΚΕ. Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Γιάννος Παπαντωνίου με εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών και των επιχειρηματιών, κυρίως αυτών που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια, προκειμένου να καταρτιστεί το ελληνικό πρόγραμμα για οικονομική επίθεση, στο πλαίσιο ανοικοδόμησης των Βαλκανίων μετά τον πόλεμο.

Περίπου πέντε μονάδες μπροστά η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με γκάλοπ.

Κατά περίπου πέντε μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Εθνος της Κυριακής. Σύμφωνα με την έρευνα αν αύριο γίνονταν Ευρωεκλογές, η ΝΔ θα έπαιρνε 31,44%, έναντι 26,48% του ΠΑΣΟΚ, 5,54% του ΔΗΚΚΙ, 5,31% του ΚΚΕ, 4,77% του ΣΥΝ και 1,64% της ΠΟΛΑΝ. Πάντως, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ στο ερώτημα αν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή πώς θα ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα, το 27.1% απαντά καλύτερα και το 30,5% χειρότερα

Ραγδαία πτώση των διατραπεζικών επιτοκίων απ'το καλοκαίρι του 2000.

Ραγδαία πτώση των διατραπεζικών επιτοκίων απο το καλοκαίρι του 2000, στο 2, 5% απο 10%, που είναι σήμερα και ανάλογη πτώση των επιτοκίων των τραπεζικών δανείων προς τις επιχειρήσεις στο 5 με 8%, προαναγγέλει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος καλεί την κυβέρνηση να μην παρασυρθεί σε αλόγιστες προεκλογικές παροχές.

Μνημόσυνο για το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.

Μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από το θάνατο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, τελέσθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Σεραφείμ, στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.

Εικοσι μία αλλοδαπές μετέφερε παράνομα Ελληνας με το φορτηγό του.

Είκοσι μία αλλοδαπές από την Ουκρανία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες μετέφερε με το φορτηγό του, οδηγός, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει στα χωράφια, στην περιοχή του Κιλκίς. Οι αλλοδαπές μπήκαν στην Ελλάδα από αφύλακτη διάβαση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, απ' όπου τις παρέλαβε ο οδηγός του φορτηγού, με προορισμό την Αθήνα.

Ακινητοποιημένος και αύριο ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Ταλαιπωρεία περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς ακινητοποιημένος θα παραμείνει και αύριο ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλλει οι εργαζόμενοι με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες γιά την 28η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Παναθηναϊκός -Ξάνθη 2-1, Πανηλειακός-Πανιώνιος 2-0, Εθνικός-Ηρακλής 1-2, ΟΦΗ-Προοδευτική 0-0, Καβάλα- Ολυμπιακός 0-2, Απόλλων-Ιωνικός 1-1 και Αρης-ΑΕΚ 2-0. Χθες Πανελευσινιακός- ΠΑΟΚ 0-4, ενώ αύριο θα γίνει ο αγώνας Βέροιας-Εθνικού Αστέρα.

Στον τελικό των πλέι οφ, του πρωταθλήματος μπάσκετ προκρίθηκε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του επί του Αρη με 76-62 (ημ.38-31), σε αγώνα που έγινε στο ΣΕΦ. Στο μεγάλο τελικό οι ερυθρόλευκοι θα συναντηθούν με τον αιώνιο αντίπαλό του τον Παναθηναϊκό. Την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα θα διεκδικήσουν οι δύο μεγάλοι της Θεσσαλονίκης, Αρης και ΠΑΟΚ.

Στους αγώνες της 30ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Λάρισα-Καλλιθέα 1-1, Καλαμαριά-Δόξα Βύρωνα 1-1, Γιάννινα-Καλαμάτα 0-3,Πανσερραϊκός-Τρίκαλα 0-1, Αγιος Νικόλαος- Παναχαϊκή 1-2, Αναγ.Καρδίτσας-Παναιτωλικός 1-2, Ιάλυσος-Εδεσσαϊκός 2-0, Αθηναϊκός-Πιερικός 2-0 και Νίκη Βόλου-Λύκοι 2-2 Βαθμολογία Τρίκαλα 59 Παναχαϊκή 58 Καλλιθέα 56 Καλαμάτα 56 Γιάννενα 55 Αγ.Νικόλαος 46.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 312,02 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 169,07, το γαλλικό φράγκο προς 50,41, τη λίρα Αγγλίας προς 503,09, το ελβετικό φράγκο προς 205,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,07, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,78, τη λίρα Κύπρου προς 570,69 και το ευρώ προς 330,67 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι και το βράδυ στο Ιόνιο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 12 έως 33 και στα νησιά από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Ζεστός και υγρός θα είναι αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θρμοκρασία θα κυμανθεί από 16 μέχρι 31 βαθμούς. Ζεστός και υγρός θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 2 May 1999 - 19:00:14 UTC